Dlouhá menstrace u mladé dívky

Anonymní
14.11.12 14:33

Dlouhá menstrace u mladé dívky

Zdravím, mám dotaz. Mám 12letou sestru, která začala menstruovat. Nyní to dostala podruhé již po 14 dnech a menstruace jí trvá už 9 dní. Je to v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33916
14.11.12 14:34

Já dostala první ms v 11.letech..byla pravidelná, ale zase jsem dost krvácela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.11.12 14:35

Pokud má podezžení, že to vpořádku není, tak gynekolog a u začinajích holčin to je nepravidelné dosti často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
14.11.12 14:36

Ja bych rekla, ze to muze být.
Nejlepe zavolat na gynekologii a optat se, kdyztak zajít.
Ony ty zacatky jsou ruzne…
A je ji spatne? Je to hodne silné? Nebo jen lehke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.12 14:38

No nejdřív to právě měla slabé a teď to má víc, tak jsme mysleli, že už to přestane, ale dnes to má zase silné, tak nám to přijde divné už 9. den.

• Citovat
  • Upravit
684
14.11.12 14:40

A ty nekam chodis na gynekologii?
Ze byste tam cinkly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.11.12 14:42

Myslím, že je to normální, literatury je všude plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
14.11.12 14:48

Já měla první menstruaci v 11 letech a „užívala“ jsem si každý měsíc své…Šílené bolesti a i 14ti denní silné krvácení. Mamka mi říkala, že to je normální :roll: teprve, když jsem omdlívala, tak šla se mnou k doktorovi. Dostala jsem nějaké prášky a byl pokoj. Já bych to nepodceňovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
14.11.12 15:03

Ahoj, já jsem měla první měsíčky ve 12 letech a to si pamatuju, že mě trvala 14 dní. Ale pak už jsem ji měla pravidelnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.11.12 15:06

Já si pamatuju, že jsem jednou měla deset dní nebo kolik. Ale bylo to fakt jenom jednou, už se to nikdy neopakovalo :think: (Byla to fakt úžasná dovolená :mrgreen: )

Řekla bych že všelijaké výkyvy jsou ze začátku vcelku běžné, asi bych na tu gyndu zavolala pro osobní klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
14.11.12 15:30

Já to dostala v 11 musím říct, že než jsem začala brát antikoncepci, tak jsem to měla pokaždé silné, dlouhé (až 14 dní) a bolestivé. Takže antikoncepci beru už od 14 ti. Ale jen kvůli té MS… A pravidelná jako hodinky, a maximálně 3 dny, a ještě tak slabá, že ani nevím že ji mám :-) A takto se mi to upravilo asi po půl roce co jsem to brala.

• Citovat
  • Upravit
5533
14.11.12 15:31

Zakladatelko, já začala menstruovat v jedenácti letech (pamatuji si to, jako by to bylo včera :? ). První měsíce (nebo spíše roky :? ) jsem měla ms strašně nepravidelnou, silnou, k tomu jsem měla šílené bolesti břicha a blila jsem jako Alík (takže jsem měla často velmi zajímavé omluvenky do školy). Vyjádření dr. bylo, že je to u některých dívek normální a nedá se s tím nic dělat. Vlastně mi to srovnala v šestnácti letech až HA. Není to nejlepší řešení, ale tehdy to bylo jediné, které jsem měla…
Ale pro klid v duši zavolej svému gyn. dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.12 15:37

Ahojky. Já to měla taky takhle, tak mě maminka vzala na gyndu a tam mi dali vitamíny a nějaké prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
14.11.12 15:50
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dotaz. Mám 12letou sestru, která začala menstruovat. Nyní to dostala podruhé již po 14 dnech a menstruace jí trvá už 9 dní. Je to v pořádku?

Ahoj, já menstruovala od 11let, zhruba první půlrok (možná déle) jsem 7dní krvácela hodně+7dní špinila, pak 7dní nic a pak nanovo… Takže podle mě je to normální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66246
14.11.12 15:52

Dceři se to nesrovnalo a nakonec se zjistilo, že nemá v pořádku št. žlázu, ta také způsobuje takové problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí