Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já dostala první ms v 11.letech..byla pravidelná, ale zase jsem dost krvácela.
Pokud má podezžení, že to vpořádku není, tak gynekolog a u začinajích holčin to je nepravidelné dosti často.
Ja bych rekla, ze to muze být.
Nejlepe zavolat na gynekologii a optat se, kdyztak zajít.
Ony ty zacatky jsou ruzne…
A je ji spatne? Je to hodne silné? Nebo jen lehke?
No nejdřív to právě měla slabé a teď to má víc, tak jsme mysleli, že už to přestane, ale dnes to má zase silné, tak nám to přijde divné už 9. den.
Já měla první menstruaci v 11 letech a „užívala“ jsem si každý měsíc své…Šílené bolesti a i 14ti denní silné krvácení. Mamka mi říkala, že to je normální
teprve, když jsem omdlívala, tak šla se mnou k doktorovi. Dostala jsem nějaké prášky a byl pokoj. Já bych to nepodceňovala ![]()
Ahoj, já jsem měla první měsíčky ve 12 letech a to si pamatuju, že mě trvala 14 dní. Ale pak už jsem ji měla pravidelnou…
Já si pamatuju, že jsem jednou měla deset dní nebo kolik. Ale bylo to fakt jenom jednou, už se to nikdy neopakovalo
(Byla to fakt úžasná dovolená
)
Řekla bych že všelijaké výkyvy jsou ze začátku vcelku běžné, asi bych na tu gyndu zavolala pro osobní klid.
Já to dostala v 11 musím říct, že než jsem začala brát antikoncepci, tak jsem to měla pokaždé silné, dlouhé (až 14 dní) a bolestivé. Takže antikoncepci beru už od 14 ti. Ale jen kvůli té MS… A pravidelná jako hodinky, a maximálně 3 dny, a ještě tak slabá, že ani nevím že ji mám
A takto se mi to upravilo asi po půl roce co jsem to brala.
Zakladatelko, já začala menstruovat v jedenácti letech (pamatuji si to, jako by to bylo včera
). První měsíce (nebo spíše roky
) jsem měla ms strašně nepravidelnou, silnou, k tomu jsem měla šílené bolesti břicha a blila jsem jako Alík (takže jsem měla často velmi zajímavé omluvenky do školy). Vyjádření dr. bylo, že je to u některých dívek normální a nedá se s tím nic dělat. Vlastně mi to srovnala v šestnácti letech až HA. Není to nejlepší řešení, ale tehdy to bylo jediné, které jsem měla…
Ale pro klid v duši zavolej svému gyn. dr.
Ahojky. Já to měla taky takhle, tak mě maminka vzala na gyndu a tam mi dali vitamíny a nějaké prášky.
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dotaz. Mám 12letou sestru, která začala menstruovat. Nyní to dostala podruhé již po 14 dnech a menstruace jí trvá už 9 dní. Je to v pořádku?
Ahoj, já menstruovala od 11let, zhruba první půlrok (možná déle) jsem 7dní krvácela hodně+7dní špinila, pak 7dní nic a pak nanovo… Takže podle mě je to normální ![]()
Dceři se to nesrovnalo a nakonec se zjistilo, že nemá v pořádku št. žlázu, ta také způsobuje takové problémy.
Zdravím, mám dotaz. Mám 12letou sestru, která začala menstruovat. Nyní to dostala podruhé již po 14 dnech a menstruace jí trvá už 9 dní. Je to v pořádku?