Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, máte některé stejný problém? Je to strašný a nevím co s tím dělat. Byla jsem s tím u své gynekoložky a ta mi udělala rozbor na jakýsi hormon(y). Z výsledků se zjistilo, že je vše v pořádku (v normě), nic zvýšenýho ani sníženýho. Takže do teďka nevím proč mi prsa zarůstají chlupama. Mamča tenhle problém nikdy neměla. Musím si chlupy stříhat a jsem z toho nešťastná. Co s tím?
Mám to stejné…bohužel je to nepříjemné, ale já to nijak neřeším. Pinzetou to rozhodně netrhat (upozornění od mého gynekologa), takže si to opatrně kolem holím žiletkou..
Pro ANONYMNÍ:
Já jen stříhám nůžtičkami. Je to strašný. Ráda bych se toho zbavila kdyby to šlo..
Pro IVANA-DOMCA:
Napadlo mě jestli na to nejsou nějaký hormony po kterých by přestaly prsa zarůstat. Myslím, že to nemůže nikoho bavit furt stříhat nebo holit ![]()
A prsa nebo fakt přímo bradavky? Na prsou mi to přijde normální, takový ty světlý jemný chloupky, ale na bradavkach?
Já mam „chlupatý“ celý prsa
Ve žlábku jemňounký chloupky a po prsou takový jednotlivý delší tmavší, beru prostě žiletku. Bradavky nemam chlaupatý vůbec. Ale mam hodně chlupatý břicho-tmavšíma chloupkama, máte to taky někdo?
@tegereen píše:
Pro IVANA-DOMCA:Napadlo mě jestli na to nejsou nějaký hormony po kterých by přestaly prsa zarůstat. Myslím, že to nemůže nikoho bavit furt stříhat nebo holit
myslím, že nic takového neexistuje, ale já to se svoji dr. neresila
![]()
Pro SEIZDRA:
přesně okolo prsních dvorců (tj. kolem růžového za bradavkou). Mám ty chlupy černé a tvrdé ![]()
Nemyslím si, že je to něco nenormálního. Taky trhám pinzetou, je to sem tam.
Myslím, že to pár ženských má a moc to neřeší. Já osobně taky trham pinzetou.Jsou asi 4 cerne, dlouhé a tvrdší. Holit bych se bála, není to pakvjeste horší?
Pro ANONYMNÍ:
Mám to přesně jako ty. Myslela jsem, že to neni normální, ale jak se dočítám tak to má snad každá baba. Zajímavý, že moje mamča takovýto problém nikdy neměla ![]()
Tak já kolem dvorce mám taky sem tam černý chlup, který vytrhnu pinzetou. To samé i na břiše
od spony k pupku taky tmavší chlupy který občas oholím a občas vytrhnu (aby nebyly moc silné). Mám teda i PCOS a tím i zvýšený testosteron, který za to často mlže.
Ahoj, tak mě trápí taky ten samý problém
. Dvorce mám fakt zarostlé černými tvrdými chlupy. Když to vytrhám pinzetou, tak mi ty chloupky pak zarůstaj a to je bolest si je pak „vyoperovat“ ven
. No a holení to neodstraní pořádně a taky se občas stane, že prostě nějakej ten chloupek zaroste. Fakt už nevím, co s tím a trápí mě to
. Od pupíku dolů mi taky pár černých chloupků roste. HP mi doktorka dělala a ten je v pořádku, takže ani zvýšený testosteron nemám. Nevím, čím to je a pokud byste měl někdo nějaká tip na účinné řešení, byla bych strašně vděčná.