Dlouhá menstruace - co s tím?

185
17.7.17 10:12

Dlouhá menstruace - co s tím?

Ahoj, jsem rok po porodu a tohle je moje 3. nebo 4. menstruace. Ty předchozí trvaly 7 dní (což je u mě normální) a byly hodně slabé, spíše jako špinění. Teď jsem měla tak silnou menstruaci, že jsem si 2. a 3. den musela tampony měnit každé dvě hodiny, potom se to zmírnilo, ale dnes je to 8. den co krvácím (i když ne moc) a krev je pořád jasně červená. Antikoncepci neberu. Můj gynekolog má momentálně dovolenou tak bych se chtěla zeptat jestli s tím máte nějakou zkušenost a jestli mám ještě vyčkat nebo to mám řešit u jiného gynekologa. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5837
17.7.17 11:06

Po porodu(po císaři)mě taky zaskočila hodně silná menzes. Vložky odmítám, tampony byly vždy o. k a najednou takový příval krve, že tampon+vložka nestačily. Hlavně mi vždy menzes začíná po ránu, takže ráno selhal tampon i s vložkou, vždycky obojí proteklo…do toho děti chtěly vstávat to byly vždycky nervy jestli čistit sebe, postel do toho umručené děti, že chtějí z postýlek :roll: a po několika měsících(cyklech)jsem si koupila kalíšek a jsem strašně nadšená. Miluju ho :lol: Zadrží všechnu krev bez problému, žádné nehody nejsou.To množství je pořád veliké, za ten cyklus vyliju cca 5-6plných kalíšků.
Doktor říkal, že to je normální, nic mi není a zdá se mi, že s tím kalíškem se délka cyklu zkrátila na cca 4-5dní. Jinak se po porodu taky délka prodloužila.
Jen se mi ted po dvou letech(po porodu)objevila anemie, což muže být i tou silnou menzes, tak doplňovat železo, B12.

Příspěvek upraven 17.07.17 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
17.7.17 11:07

Taky mám po porodu MS silnější (to už jsem 4 roky po). A taky doporučím kalíšek :) Používám ho půl roku a jsem nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
17.7.17 11:34

@axlpol @Popokatepetla Nejde mi ani tak o to, že to bylo silné, ale spíš o to, že už to mám 8. den a nevypadá to, že by to mělo přestat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
17.7.17 11:39

@Belluš tak jestli je to teprve 3-4 menzes po porodu, tak si to podle mě „sedne“.Taky jsem jí měla delší. Potom už jsem přešla na kalíšek a urovnalo se to.
Víc ti tady asi nepomůžem, klidně si počkej na Dr. plašit podle mě nemusíš, vše je v poho, počkej až se vrátí z dovolené a řekne ti víc.
Jen jsme ti daly tip do budoucna ;) používáním kalíšku se zkrátí délka menzes a při té síle je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.7.17 11:41
@axlpol píše:
@Belluš tak jestli je to teprve 3-4 menzes po porodu, tak si to podle mě „sedne“.Taky jsem jí měla delší. Potom už jsem přešla na kalíšek a urovnalo se to.
Víc to tady asi nepomůžem, klidně si počkej na Dr. plašit podle mě nemusíš, vše je v poho, počkej až se vrátí z dovolené a řekne ti víc.
Jen jsme ti daly tip do budoucna ;) používáním kalíšku se zkrátí délka menzesa při té síle je k nezaplacení.

8o
a to jak? já měla za to že menstruaci a její průběh řídí hormony… a on kalíšek? nebo tomu nerozumím jak to myslíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.7.17 11:53

Ahoj, ja jsem rok po druhém porodu. Teď mi skončila treti ms a taky trvala dlouho - devět dni. Podle mne to chce čas než si to sedne. K dr bych zatím nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
17.7.17 11:56

@jdukolem no já taky nevím. Jednou jsem to tady zmínila, jestli se mi zdá, že se délka zkrátila :nevim: a někdo mi napsal, že je tady na to téma i diskuze. Takže co za to může netuším, ale osobních zkušeností je tady dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
17.7.17 11:56

@jdukolem taky jsem četla zkušenosti spousty holek, kterým se díky kalíšku délka menstruace zkrátila. Mě zatím ne (doufám, že to ještě přijde :mrgreen: ) a jak je to možné netuším :nevim: ale podle mě to má co dočinění s psychikou..používáním kalíšku člověk hodně pozná své tělo, začne víc vnímat svoje tělo a menstruaci tak nějak přijme, čímž si odbourá spousty problémů s ní spojených..alespoň tak to cítím já :)

Příspěvek upraven 17.07.17 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.7.17 11:57
@axlpol píše:
@jdukolem no já taky nevím. Jednou jsem to tady zmínila, jestli se mi zdá, že se délka zkrátila :nevim: a někdo mi napsal, že je tady na to téma i diskuze. Takže co za to může netuším, ale osobních zkušeností je tady dost.

jj já to nijak nerozporuju ani se neposmívám, já jsem doopravdy překvapená jak by to bylo možné.. nevíš prosím jaká diskuze to byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.7.17 11:59
@Popokatepetla píše:
@jdukolem taky jsem četla zkušenosti spousty holek, kterým se díky kalíšku délka menstruace zkrátila. Mě zatím ne (doufám, že to ještě přijde :mrgreen: ) a jak je to možné netuším :nevim: ale podle mě to má co dočinění s psychikou..používáním kalíšku člověk hodně pozná své tělo, začne víc vnímat svoje tělo a menstruaci tak nějak přijme, čímž si odbourá spousty problémů s ní spojených..alespoň tak to cítím já :)Příspěvek upraven 17.07.17 v 11:57
:think: a pak přijde preklimakterium a je vše jinak.. no fakt by mě - bez ironie zajímalo jak to tedy funguje :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
17.7.17 12:00

Ja ji mela i 17 dni. Dr mi rekla, at pockam, ze jsou to rozhazene hormony a ze to muze trvat i rok od ukonceni kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
17.7.17 12:13

@jdukolem Našla jsem tu diskuzi z prosince minulého roku, kde jsem se na to ptala já(jestli se mi to zdá nebo i ostatním se délka zkrátila)ale paní co mi odpovídala a dávala odkaz na jinou diskuzi o kalíšku, tenhle měsíc smazala všehcny svoje odpovědi :nevim:

I kdyby to byl jen můj subjektivní pocit, že je délka kratší, tak rozhodně přestalo takové to špinění ještě několik dní. Připadá mi jako by to vše odešlo najednou.
Možná, že třeba opravdu psychika funguje @Popokatepetla s kalíškem jsme klidnější, vím, že i při takovém množství nic neproteče, necítím jej, spíše na něj zapomínám :oops:,v podstatě ani nevím, že mám menzes. Když si vzpomenu na ty nervy dříve, co chvíli na wc, pořád se kontrolovat, plánovat kdy a kam na wc atd. Takže možná hraje psychika s hormony dohromady a proto to funguje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí