Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový nepříjemný problém. Před půl rokem jsem vysadila HA, a konečně se mi ustálila menstruace a dostávám ji už dva měsíce přesně, tak jak mám. Jenže teď přišla dovolená, máme jet uprostřed srpna, zrovna když to mám dostat.Přítel bohužel nemůže kvůli práci měnit termín dovolené. Je nějaká možnost, jak oddálit menstruaci? Nejspíš nějakými hormony, jenže si nechci zase rozházet cyklus. Děkuju
prostě a jednoduše tampony a máš klid.. Osobní názor - měla jsem to dostat na festival, nic moc jako, ale lepší toto, než si zase na půl roku rozházet cyklus a rvát do sebe sajrajty
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový nepříjemný problém. Před půl rokem jsem vysadila HA, a konečně se mi ustálila menstruace a dostávám ji už dva měsíce přesně, tak jak mám. Jenže teď přišla dovolená, máme jet uprostřed srpna, zrovna když to mám dostat.Přítel bohužel nemůže kvůli práci měnit termín dovolené. Je nějaká možnost, jak oddálit menstruaci? Nejspíš nějakými hormony, jenže si nechci zase rozházet cyklus. Děkuju
Mnohokrat jsem brala Noretisteron, cyklus mi to nerozhodilo. Nevim, co maji vsichni s tim, co je to za sajrajt
. Spolknout par tablet Noretisteronu, jeste nikoho nezabilo. Bereš to totiz jen par dnu, tak nechapu co vsichni plasej ![]()
Mé Teda norethisteron taky cyklus nerozhodil. Jsou to hormony to jo a na každýho působí jinak. Ale radam s citronem fakt nevěrim. A Já mivam ms týden to bych mela dovcu fakt zkazenou. A z tamponů me boli bricho..
@martina.se S tím bych ani tak neměla problém, jenže si chceme s přítelem dovolenou užít se vším všudy, tím pádem i se sexem. To je si myslím normální
Proto mě štve, že to mám zrovna v tento termín dostat, jinak bych si samozřejmě dala tampón a neřešila to. I když riskovat infekci taky není zrovna to nejlepší. ![]()
@marketak5 Citrónu taky nevěřím.. jenže je mi 19 a proto mám trošku strach z těch hormonů, abych neměla v budoucnu nějaké potíže. Jinak MS mám taky cca 6 dní a zrovna to vychází tak, že bych ji měla přes celou dovolenou a kromě toho, že jsem v těchto dnech nesnesitelná je to prostě nepohodlné ![]()
zakladatelka
@Anonymní píše:
@martina.se S tím bych ani tak neměla problém, jenže si chceme s přítelem dovolenou užít se vším všudy, tím pádem i se sexem. To je si myslím normálníProto mě štve, že to mám zrovna v tento termín dostat, jinak bych si samozřejmě dala tampón a neřešila to. I když riskovat infekci taky není zrovna to nejlepší.
@marketak5 Citrónu taky nevěřím.. jenže je mi 19 a proto mám trošku strach z těch hormonů, abych neměla v budoucnu nějaké potíže. Jinak MS mám taky cca 6 dní a zrovna to vychází tak, že bych ji měla přes celou dovolenou a kromě toho, že jsem v těchto dnech nesnesitelná je to prostě nepohodlné
zakladatelka
jasný, chápu.. já to po osobních, nedobrých zkušenostech, neriskla a radši jsem si to odtrpěla, no ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se S tím bych ani tak neměla problém, jenže si chceme s přítelem dovolenou užít se vším všudy, tím pádem i se sexem. To je si myslím normálníProto mě štve, že to mám zrovna v tento termín dostat, jinak bych si samozřejmě dala tampón a neřešila to. I když riskovat infekci taky není zrovna to nejlepší.
@marketak5 Citrónu taky nevěřím.. jenže je mi 19 a proto mám trošku strach z těch hormonů, abych neměla v budoucnu nějaké potíže. Jinak MS mám taky cca 6 dní a zrovna to vychází tak, že bych ji měla přes celou dovolenou a kromě toho, že jsem v těchto dnech nesnesitelná je to prostě nepohodlné
zakladatelka
Neboj, Já je za svuj život mela asi 3 nebo 4× a poprvé v sedme třídě do Řecka - první dovolena u more. Čekáme druhé Dítě a úplného v pohodě, problémy jsem neměla.
Jasný, nikdo ti nezaručí, že třeba tobě z nich nebude hůř, to je ale se vším. Budeš se muset rozhodnout sama.
@Anonymní píše:
zakladatelka
Ja Noretisteron take brala v prubehu asi 20 let mockrat. Kdyz jsem je naposledy brala, byla jsem v te dobe tehotna, coz jsem nevedela, to jsem zjistila az po dovolene, no a nestalo se vubec nic
![]()
@marketak5 Já ani tak nemám strach z toho, že by mi bylo nějak zle, spíš jsem takový strašpytel, zda z toho nebudu mít nějaké následky, ale jak to tak čtu, tak to asi zas nebude taková hrůza. Ale jasně, každé tělo je jiné.
![]()
@srpen89 To mě celkem uklidnilo
![]()
zakl.
@Anonymní píše:
@marketak5 Já ani tak nemám strach z toho, že by mi bylo nějak zle, spíš jsem takový strašpytel, zda z toho nebudu mít nějaké následky, ale jak to tak čtu, tak to asi zas nebude taková hrůza. Ale jasně, každé tělo je jiné.![]()
@srpen89 To mě celkem uklidnilo![]()
zakl.
Chápu, stejne to nikdo nezaručí..ale nebála bych se.
Dobrý den, mám takový nepříjemný problém. Před půl rokem jsem vysadila HA, a konečně se mi ustálila menstruace a dostávám ji už dva měsíce přesně, tak jak mám. Jenže teď přišla dovolená, máme jet uprostřed srpna, zrovna když to mám dostat.
Přítel bohužel nemůže kvůli práci měnit termín dovolené. Je nějaká možnost, jak oddálit menstruaci? Nejspíš nějakými hormony, jenže si nechci zase rozházet cyklus. Děkuju