Dlouhá měsíční menstruace, zkušenosti?

24.5.26 09:15

Dlouhá menstruace (měsíc)

Ahoj holky, jdu si sem asi hlavně pro radu nebo alespoň uklidnění, jestli se to některé z vás taky stalo. Je mi 24 let a od první menstruace ji mám nepravidelnou. Když jsem byla mladší, byla jsem u dětské gynekoložky a tam mi bylo řečeno, že se to časem srovná. Později u dospělého gynekologa zase, že pokud mě nic nebolí, tak je to v pořádku a hlavně že menstruace alespoň někdy přijde.
Potom jsem se odstěhovala do Anglie, kde gynekologie nefunguje jako u nás – člověk jde většinou jen na doporučení od praktického lékaře a pravidelné kontroly tam v podstatě neexistují.

A teď k tomu, proč píšu. V březnu se mi poprvé stalo, že menstruace trvala skoro tři týdny – prvních asi 5 dní byla silnější a potom už jen hnědé špinění. Pak byl chvíli klid. Jenže v půlce dubna jsem zase začala špinit hnědě a na začátku května se to rozjelo do normální silnější menstruace asi na 8 dní. Potom zase týden špinění, chvíli klid a teď znovu krvácím. Neřekla bych úplně silně, spíš tak, že mi stačí jedna vložka na den a vydržela by i déle.

Nic mě nebolí, nejsem ani nějak extra unavená, ale samozřejmě mě to děsí. Nevím, jestli to může být stresem – mám zkouškové, státnice, dodělávám bakalářku a do toho nám zemřel děda. Jen si zároveň říkám, jestli tohle všechno opravdu může udělat stres. A upřímně mi moc nepřidává ani čekání na gynekologii, kam už jsem objednaná. Po několika letech v zahraničí se teď vracím domů a mám trochu strach, aby se na mě doktor nedíval blbě nebo mě „neposlal někam“, když jsem tak dlouho nikam nechodila a přijdu hned s problémem.

Možná si to moc beru a zbytečně panikařím, ale budu ráda za jakoukoli zkušenost nebo uklidnění. Přeju vám hezký zbytek dne 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.5.26 09:49

Já mívám tohle nepravidelné špinění, krvácení a anovulační cykly vlivem PCOS. Určitě by bylo fajn konzultovat s lékaři a udělat vyšetření.
Jako malá jsem trpěla na nepravidelné, dlouhé cykly a hodně bolestivou menstruaci.

• Citovat
  • Upravit
970
24.5.26 10:00

Muze to byt stres. Ale samozrejme je potreba vyloucit treba polyp delozni sliznice ci zmeny na cipku. Na tu gynekologii urcite zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
24.5.26 10:05

Zajdi si na gyndu. Já to měla jako ty. Menstruace, špinení, chvili klid, špinění, menstruace. Měla jsem polyp na děložní sliznici, doktor mě poslal na hysteroskopii a od té doby mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
24.5.26 10:32

Určitě se neboj, že by tě gynekolog nějak odsoudil. A pokud ano, změn ho. Řešení určitě je. Normální to není a pokud si najdeš dobrého gynekologa, tak ani jemu to nebude jedno. Hlavně teď na léto by bylo super aby se ti cyklus urovnal :) no ne?
Můj doktor třeba řeší úplně všechno byť si jen lehce postěžuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
24.5.26 11:22
@Daniela458 píše: Více

Ahoj,

lékař ;-) pro klid duše, pro jistotu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2285
25.5.26 05:22

@Daniela458 Určitě byste se měla začít zajímat o hladiny hormonů. To, že máte MS dlohodobě nepravodelnou znamená, že nemáte stabilní řídící osu a hormony Vám kolísají. To co popisujete nyní mi připadá na dlohodobě anovulační cykly a nedostatek progesteronu. Může to také souviset s psychikou, se stravou, dlouhodobé vypětí také dokáže rozházet cyklus. Zkuste na víc jak 3 cykly bylinný doplněk drmek (pokud nemáte kontraindikace) 30 - 40 mg extraktu denně ráno, nepřetržitě celý cyklus. Drmek zabere až za 2 - 3 cykly, umí podpořit ovulaci a pokud proběhne správně ovulace, žluté tělísjo tvoří dostatek progesteronu. Každopádně začněte řádným vyšetřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí