Menstruační kalíšek po porodech

Anonymní
23.5.26 02:00

Menstruační kalíšek po porodech

Ahoj, řeším problém s menstruačním kalíškem. Před dětmi jsem s ním byla maximálně spokojená, fungoval perfektně, prakticky nikdy jsem nemusela řešit, že by mi protekl.
Ale po dvou porodech mi prakticky stále protéká. Používám Selena Cup, vyzkoušela jsem všechny velikosti (S/M/L), protéká i když není plný. Rozvinutý je myslím dobře. Řešil jste někdo stejný problém? Máte nějakou radu, co by se s tím dalo dělat, nějaká jiná značka / tuhost? Nebo je potřeba více posílit pánevní dno? Netuším případně jaký jiný kalíšek, nerada bych si nakoupila haldu kalíšků s podobným výsledkem.
Díky a prosím o pochopení za anonym, nerada bych spojovala a mým nickem intimní problémy. Už jsem z toho fakt nešťastná, nerada bych se vracela k vložkám, které teď tedy musím nosit, alespoň intimky, ale je mi to nepohodlné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.5.26 02:17

Neni to uplne rada na tvuj primarni problem, ale ke kalisku nosim v silnych dnes menstruacni kalhotky, určite pohodlnejsi varianta :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4660
23.5.26 05:59

Já jsem po porodu musela přejít na kalíšek pro ženy s nízkým čípkem. Pořád jsem myslela, že větší kalíšek to vyřeší, že mi kalíšek protéká, ale nakonec jsem potřebovala „kratší“, aby se tam dobře usadil. Na FB je skupina Menstruační kalíšek, kde poradí, nebo napsat na kontakt přímo na stránkách Maluna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.5.26 08:39

Pánevní dno posiluj určitě.
Každopádně po třetím porodu jsem zakotvila u MamiCup.
Každopádně ještě zkus jiný sklad než ho zavedeš, jestli to třeba není jen to špatné rozvinutí. Na kalisek cézet bývaly ty různé sklady nafocené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
23.5.26 09:01

Ahoj, najít padnoucí kalich je opravdu náročná disciplína. Nedám na ně dopustit, ale s výběrem je to vždy boj. Potřebuju opravdu pevný, tvrdý kalich, protože mám docela dost zpevněné pánevní dno a příliš měkký kalíšek mi vaginální stěny zmáčknou a on tak nemá šanci se pořádně rozvinout, tudíž protéká. Proto přeposílené pánevní dno nemusí být vždy úplná výhra. Zase na druhou stranu, když jsem měla první dny menstruace, byla jsem dost rozbolavělá a pevný kalich mi nebyl příjemný… No jo. Je to zkrátka něco za něco.

Zkusila bych ti poradit změnit umístění kalíšku, pokud ti to tělo dovolí. Buď až nahoru na čípek, nebo naopak níže než běžně. Když to nepomůže, asi bych šla do houbičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí