Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem mám dotaz 16.8. jsem začala po těhotenství znovu menstruovat a stále menstruuji bez jediného dne přestávky. K dr. jsem objednaná na úterý počítám že mi řekne že je to kojením a až přestanu kojit tak se to upraví, jen by mě zajímalo jestli nemáte nějakou babskou radu jak to ovlivnit. Ještě dodám chodím na depoproveru poslední jsem měla 15.6.
děkuji
To neporadim asi, ja kdyz kojila MS jsem nemela,..
A myslim ze kdyz se koji tak MS neni. Az kdyz se prestane kojit tak by mela dorazit.
Ja kojila 6 nedel a MS me pozdeji dorazila. Ale zacala jsem brat zase Antikoncepci.
@Jaja87 píše:
To neporadim asi, ja kdyz kojila MS jsem nemela,..
A myslim ze kdyz se koji tak MS neni. Az kdyz se prestane kojit tak by mela dorazit.
Ja kojila 6 nedel a MS me pozdeji dorazila. Ale zacala jsem brat zase Antikoncepci.
Tak to si myslíš špatně, takových šťastných zase tolik není. Já to dostala hned po šestinedělí. ![]()
No já teď měla menstruaci tři týdny, takže jsi na tom ještě dobře. Já už teda nekojím, ale přestala jsem brát antikoncepci a zkrátka se asi srovnávají hormony. Stejně tak u tebe to můžou být hormony, ale i jiný problém - nepíšeš, jak dlouho máš od porodu. Uvidíš, co ti řekne doktor. Já si nechala doporučit homeopatika na úpravu cyklu, ale to je u tebe zatím bezpředmětné.
Měla jsem po porodu MS silnější a delší než dřív, ale tahle dlouhou teda ne. Taky jsem ještě kojila, ale už jen jednou denně.
Ale co ti poradím, měla jsem problém s jizvou po porodu a z ní jsem začala krvácet, když jsem s tím byla na ambulanci, tak první je napadlo, že se mi spustila MS a že mi na zmírnění dají injekci. Tak třeba dostaneš tuto injekci a pomůže ti.
@Jaja87 tohle může platit, když někdo kojí chvilku. U mě to teda fungovalo rok, ale pak jsem se pomalu chtěla začít snažit o druhé, tak jsem kojení omezila a MS naskočila. Ale mám v okolí hodně holek co měly MS i při plném kojení.
Tak ja prave kojila jen 6 nedel..No a pak po nejakm tydnu me MS naskocila, ale zacala jsem taky brat Antiko…
Cely sestinedeli jsem krvacela tak nejak normal, ani ne silny ani ne slaby..
Prave ja ve sve okoli znam holky co kojily a nemely to..
Jedna kojila 2 roky, a nemela to, a druha kojila nejak do roka a pul a taky nic..
Tak se omlouvam ze jsem se spletla… ![]()
Holt kazdy to ma jiny no. Nejspis!
@Jaja87 píše:
Tak ja prave kojila jen 6 nedel..No a pak po nejakm tydnu me MS naskocila, ale zacala jsem taky brat Antiko…
Cely sestinedeli jsem krvacela tak nejak normal, ani ne silny ani ne slaby..
Prave ja ve sve okoli znam holky co kojily a nemely to..Jedna kojila 2 roky, a nemela to, a druha kojila nejak do roka a pul a taky nic..
Tak se omlouvam ze jsem se spletla…
Holt kazdy to ma jiny no. Nejspis!
No určitě, však je to normální. ![]()
@Raduš.ka44 no já jsem rodila v říjnu takže kojím 10,5 měsíce:o) Mám třetí prvního jsem kojila 2,5 roku a menstruovat začala po 1,5 roku ale to jsem byla týden ve špitále, tak jak jsem přestala s kojením tak jsem začala a prostřední jsem kojila 8 měsíců a menstruovat jsem začala až potom.
Jinak u mě žádná změna stále menstruuji dneska už 18.tý den
@anickadomnik dojdi si k doktorovi na injekci ať ti to zastaví. Tohle není normální. Já jsem přemýšlela o injekci asi po týdnu, běžně mívám ms 4-5 dní. Nakonec se tělo umoudřilo a den předtím než jsem chtěla vyrazit se to zastavilo.
@Aspera já jsem k dr. objednaná na zítra ráno, objednávala jsem se už minulé úterý, jen mě zajímalo jestli nemá někdo nějakou osvědčenou babskou radu typu pomoz si sám. Jinak horm. injekci na zastavení můžu dostat i jako kojící?
Určitě, taky jsem v té době, kdy mi jí nabízeli kojila. Bylo to 2 měsíce po porodu.
@Aspera tak to je super snad mi jí zítra dá, už se nemůžu dočkat