Dlouhá příjezdová cesta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.5.25 21:24

Dlouhá příjezdová cesta

Ahoj, máte někdo dlouhou příjezdovou cestu k domu? Jak ji máte řešenou?
My máme 50 m o šířce 4m. Za zámkovku bychom se asi nedoplatili
Děkuji za tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.5.25 21:26

Volila bych štěrk nebo zámkovku z bazarů :nevim:
Nic jiného moc nevymysliš, pokud se po tom bude jezdit auty…

• Citovat
  • Upravit
8804
18.5.25 21:38

Vyřešili jsme to zatravňováky. Taky to nebylo nic levného. Ale my jsme ani jinou možnost neměli. Máme cestu/ nájezd před domem asi 25-30 m, šířka 4. Plus tam máme udělaný prostor pro sebe na parkování. Je to teda celé obecní prostor. Museli jsme žádat obec o povolení, že si chceme upravit příjezd a plochu na parkování. Oni by to jen nějak nejlevněji ošolíchali. Což jsme nechtěli. Takže byla oficiální žádost a schválení na radě, že si vše uděláme ve své režii. Bylo nám povoleno, že na celé ploše, kterou si pro sebe žádáme před domem na jejich placu, tak si můžeme udělat zpevnění pomocí zatravňováků, ať prosakuje voda.
Zkus se zeptat na sběrných dvorech obcí. Tam je občas na prodej za menší peníz dlažba, která byla na chodnících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.25 21:48

@Kelsey1 a mohu se zeptat, na kolik vás to vyšlo?

• Citovat
  • Upravit
8804
18.5.25 22:08
@Anonymní píše: Více

Už je to 10 let zpět a vyšlo to na 70 tisíc, ale je v tom teda ta dlouhá plocha + parkování pro 2 až 3 auta.
Dva roky zpět jsme dělali dlažbu na našem u garáže a vchodu před domem. Asi 20-25 m2 a to vyšlo celé do 40 tisíc. A je to taková ta hezká dlažba, jak se teď dává, že jsou vzorované a skládají se tři velikosti. Velkoformátová, menší formát a menší.
Ještě jinak. V té druhé ceně bylo vlastně, že nám lemoval/ jinak tvaroval předzahrádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
18.5.25 22:15

Buď štěrk nebo si sežeň recyklát z oprav silnic od silničářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
18.5.25 22:18

Zatravňovací tvárnice jsou o facku levnější nebo mame stavebniny kde je zamkovka 2.cenove kvality o třetinu levnější od štěrku budete mit zničené auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
18.5.25 22:23

Hlavně štěrk a drť klouže po dešti. U nás to cpe obec všude, kde může na zpevnění. To my jsme právě nechtěli. Jsem se málem vytlemila na kole po dešti, když jsem na to prvně najela. Už vím, co čekat. Ale prvně jsem měla, co dělat, abych to vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
18.5.25 22:38

My zrovna minulý týden dělali příjezdovku 40m dlouhá,3,5m šířka+parkoviště za domem 10×15m a jelikož jsme v procesu budování a jedeme ze svých zdrojů, tak máme navoženou směs z kamenolomu, je to udusané žabou a krásně to drží, nic se nerozjíždi, neklouže a jak zapršelo, je to jak beton a dlažba bude až se prostě našetří🤷🏽‍♀️ vyšlo to na 40tis i s prací a údajně to má dlouhou životnost, pokud po tom denně nebudou jezdit těžké stroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
18.5.25 22:43
@Kelsey1 píše: Více

Pokud to je kvalitně zhutněný a dosypaný prosívkou, tak na tom nemá co klouzat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10470
18.5.25 22:53

My mame cca 30 m prijezdovku u 5×10 parkovaci stani. Meli jsme cca 10 let takovy hruby sterk, zhutneny a setrili jsme na finalni reseni (nakonec zulove odseky). Uzitne to bylo ok, ale postupem casu se tam dost rozsiril odolny plevel, slo to prejet sekackou, ale vizualne, zvlast kdyz to nebylo posekane, to samozrejme zadna krasa nebyla. Ale jsem rada, ze jsme to finalni reseni odlozili, bylo dost casu si promyslet, co chceme a nasetrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
18.5.25 22:56
@Janli píše: Více

To si člověk musí udělat sám, ať je to pořádně. U nás jen rozhází a nic nežabují. Dali drť jezeďákům na polňačku, ať tam můžou jezdit traktory a technika na pole. Oni vše časem ujezdí. To jo. Ale než to ujezdí 🙈. Jezdím tím směrem běhat. Mám tam stanoviště, kde si zamknu kolo. Odběhnu a zpět. Prvně jsem vychytala po dešti novou cestu :pankac: a málem jsem se zabila. Nečekala jsem, že to bude klouzat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101474
19.5.25 06:44

@Kelsey1 Tak ono taky porovnavat kolo s autem je malicko mimo.
A jinak mame taky tu drť a nic neklouže, akorát tedy jak ji nemáme úplně rovnou, tak obcas máme louže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
19.5.25 06:49
@j.a.n.i1 píše: Více

Nemyslím si, na kole se běžně jezdí. Takže je pravděpodobné, že se mu zbytek života nevyhne :lol:. Jasné. Častěji se jezdí autem. Ale může mít děti, které na nedobře upravené cestě hodí hubu právě na kole nebo teď na moderní el. koloběžce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101474
19.5.25 06:52
@Kelsey1 píše: Více

Az na to, ze když zaprsi, tak hodi hubu i na asfaltu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí