Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chci se zeptat:
Jsem 5 týden po císaři, očistky mám slabé, ale pořád. Dnes jsem byla s malou nakoupit a dávala jsem kočár z auta do auta, plus nesla autosedačku s malou do školky(tam jsem si jela pro starší)a začala jsem dost krvácet, hnědo-červenou krví a když jsem byla na wc tak ze mě šel takovej táhlej tmavěčervenej hlen 20cm.Nic měale nebolí, cítím se dobře. Na ko jdu za týden(konec šestinedělí).Ted už to tak neteče, ale trochu jo, stále tmavěhnědou. Jsem se docela lekla, bo švagrové zjistili na kontrole po 6nedělí, že ji tam zapomněli kus placenty. Já se uklidnuju tím, že mi dělal kontrolní utz zástupce primáře
Jak jste je měli vy dlouhopo SC a bolelo vás něco?
@verunielka po prirodzenom pôrode a očistky 8 týždňov. Tiež tam nič nevideli, ale proste sa to nehojilo
Injekcie nezabrali, proste to muselo prejsť samé. Ale s istottou ti povie len lekár
Po císaři mi šly očistky 7 týdnů.. vždy bylo třeba na 5 dní klid a najednou to začalo třeba na 2 dny. ![]()
@verunielka Já měla očistky po sc přesně 6 týdnů,4 dny na to jsem šla na kontrolu a den poté jsem dostala menstruaci
![]()
@verunielka
předně gratuluji a k dotazu - já měla očistky dlouho. Určitě déle než šestinedělí, gyndr mi říkal, že některé ženy se po císaři čistí i 3 měsíce, že je to obrovský zásah do těla. Pokud ko po šestinedělí bude ok, nestresovala bych se tím ![]()
@Koty Taky tě zdravím! Já si právě myslela že když se při císaři děloha čistí, tak jsou očistky kratší dobu a ten hlen mě teda dnes dostal.Snad to bylo tam jen někde šprajclý. Nerada bych na nějakou revizi
Uklidnuju se tím, že mě nic nebolí.
@Miša.F Clověk si říká, že po 6nedělí na to může hupsnout, přece jen ti chlapi jsou nedočkavý
A ejhle, zas ms
Taky jsem chvilku uvažovala jestli to není ms.
Já po prvním císaři měla očištky 5týdnů, ale ke konci spis špinění. Za to první MS jsem dostala hned první den, co mi skončilo šestinedělí.
Ahojky, ja spinila asi tri tydny po sekci a ted po trech mesicich od porodu uz jsem dostala ms, i kdyz plne kojim…a tojsem myslela, ze se mi jeste na nejaky cas vyhne ![]()
@verunielka Po císaři očistiky skoro těch 6 týdnů. Z toho teda posledních cca 10-14 dní už jen narůžovělé nebo žluté.
@verunielka me nic nebolelo a tohle jsem mela stridave oblacno 3 mesice
. Nekolikrat ult a vse ok, jen shluky krve a zadla placenta. Pak mi dali nejake prasky a tri dny jsem tekla mega a pak uz nic.
Tak to doufám, že vše bude v pořádku. Ted už nic moc neteče, tak snad to bylo fakt tou námahou. Uvidíme další dny!
@verunielka Hlavně já myslela, že si od toho chvilku odpočinu
.Ségra ta to dostala snad až někdy za půl roku
![]()
@verunielka Je fakt, že člověk strašně rychle zapomene
.Tuhle jsem byla u dr. a přišla tam paní s malinkatou holčičkou, tak jsem se ptala kolik váží a ona, že asi 3500 g…A já měla Nelinku ještě menší, když se narodila a úplně jsem se zhrozila jak si na to vlastně už vůbec nepamatuju jaký byla drobeček
![]()