Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat,jestli má taky některá z vás zkušenost s dlouhodobou teplotou u dětiček.Malej už měl být očkován 4.11.ale zabránila mu teplota,od té doby má teplotu tak mezi 36.9.až 37.2.Ve čtvrtek jsme šli i DR.malej měl rýmu a kašel,nic mu nemašla,že je jen zahlenený.Na očkování se mám ozvat až teplota ustoupí,ale třeba včera měl 36.8 ráno a odpoledne 37.1.Dneska zas ráno 37.Nevíte někdo zda to může mít k zubům,zdá se mi to dlouho ![]()
37 není přeci teplota
já to začala brát jako zvýšenou po odečtu 37,5…může to být tím, že mu je teplo, málo pije…
Zvysena horecka u kojencu a batolat je v zadecku 38,5 C a v podpazi 38 C.
Normalni teplota je mezi 36,5-37,5 v zadecku, do 37 v podpazi.
no,mě Dr.povídala že 36.9.ještě není teplota,ale 37už je měřila jsem ho v podpazí a 37,tak nevim,asi počkám ![]()
julla píše:
no,mě Dr.povídala že 36.9.ještě není teplota,ale 37už je měřila jsem ho v podpazí a 37,tak nevim,asi počkám
zkus přeměřit v zadečku, to je pro mě vždycky nejspolehlivější…
julla píše:
no,mě Dr.povídala že 36.9.ještě není teplota,ale 37už je měřila jsem ho v podpazí a 37,tak nevim,asi počkám
A nemas pretopeno doma, nebo neni mu celkove teplo? Zkus mu davat vic pit a pak ho jeste zmer k veceru, popr bych mu dala pulku panadolu.
Ahoj, nás tohle trápilo a stále trápí u obou synů (8 a 3 roky). Přišla jsem na to stejně jako Ty- před očkováním. Oba kluci prošli mnoho vyšetření, hospitalizací, přeměřování a nervů a nakonec to lékaři uzavřeli jako vyšší termoregulaci- stabilně jsou na 36,9-37,4 a pokud to jde, prý je měřit nemám. ![]()
Blbé je, že když mají teplotu, tak běžně šplháme do 40,5. ![]()
Jinak jsou OK.
Jo a když měřím tak zásadně raději 2× hned po sobě a kombinuju zadeček a podpaží- zvláště při horečkách.
malej pije dost 1l,přetopeno nemám tak 21-22,k večeru přeměřim a uvidím,holky zatim dík
tak já měřím stále se mě zdá.I jsme koupili teploměr co měli v LIDLU,digitální jak se měří na čelíčku,ale pokaždé asi dávámjinak daleko od čela,pač pokaždé je teplota jiná,no počkám ještě ňákej den a musím se domluvit s Dr.ani nevim jestli chodit ven.Moc tě lituju,takoví teploty si ani nedokážu představit,bych se stoho zbláznila asi.
taky jsem doktora dostala upozorneni „nemerit, pokud neni duvod“…a teplotu u meho prcka vzdycky poznam, hori jak blazen a to ma treba jen 37,6…
julla píše:
tak já měřím stále se mě zdá.I jsme koupili teploměr co měli v LIDLU,digitální jak se měří na čelíčku,ale pokaždé asi dávámjinak daleko od čela,pač pokaždé je teplota jiná,no počkám ještě ňákej den a musím se domluvit s Dr.ani nevim jestli chodit ven.Moc tě lituju,takoví teploty si ani nedokážu představit,bych se stoho zbláznila asi.
Tak oni už jsou kluci docela veliký, dobře spolupracujou a navíc máme při horečkách natrénováno. ![]()
A být Tebou, prvotně bych zašla do lékárny a koupila tam klasickou rychloběžku- certifikovanou!- cca 80kč.
julla píše:
Tak to zkus normalnim digi teplomerem do zadecku odecti 0,5 a uvidis.
julla píše:
Chtěla jsem se zeptat,jestli má taky některá z vás zkušenost s dlouhodobou teplotou u dětiček.Malej už měl být očkován 4.11.ale zabránila mu teplota,od té doby má teplotu tak mezi 36.9.až 37.2.Ve čtvrtek jsme šli i DR.malej měl rýmu a kašel,nic mu nemašla,že je jen zahlenený.Na očkování se mám ozvat až teplota ustoupí,ale třeba včera měl 36.8 ráno a odpoledne 37.1.Dneska zas ráno 37.Nevíte někdo zda to může mít k zubům,zdá se mi to dlouho