Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Již cca 1,5 roku mě trápí potíže se spánkem. Někdy nemůžu usnout, někdy se v noci vzbudím a nemůžu usnout, ale i když spím, je to takový ten neklidný spánek, kdy mě utvrdí v tom, že jsem spala pouze pohled na budík, který se o kus posunul nebo nějaký sen… Rok jsem na tyto potíže užívala Cipralex, ale i s ním jsem měla spánek stejný jako před ním (není na spaní, ale na zklidnění) a jako po vysazení. Přitom dřív jsem spávala dobře. Není nic, co by mi mělo spánek rušit, asi už jsem si nějak vsugerovala podvědomý strach ze spánku a pak spím takto špatně, ale nevím, jak z toho ven. Znáte někdo? Příp. poradíte?
@petula1108 dát se psychicky dokupy.. nestresovat a pod.. už roky spim max 4 h denně
nezabírá nic
ta psychika by pomohla, ale já jsem stresař, tak to nejde..
Mám to stejně, jen jedu čtvrtý rok. Na usnutí někdy pomůže pivo.
Poslední dobou to mám podobně. Nemůžu usnout a když už, tak se pořád budím. Zkoušela jsem teď týden léky na spaní…sice jsem usnula, ale byla jsem víc unavenější než bez nich. Zkusila jsem i to pivo, ale to jsem běhala pořád na WC
Možná by měla efekt sprcha studenou vodou?
@martina.se Psychika v tom určitě bude, ale u mě spíš takový blok (strach) z nedostatku spánku a tím se o kvalitní spánek připravuju, ale jak se toho zbavit nemám tušení. ![]()
@suricata Pivo nepiju. ![]()
@Editte Hypnotika jsem kdysi taky zkoušela, jsou návyková, takže radši bacha, navíc druhý den po nich jsem byla k nepoužití, takže to není řešení…
@petula1108 nějakou psychoterapii, protože jinak je to začarovaný kruh.. ![]()
Měla jsem stejný problém, za poslední rok a půl co jsme se přestěhovali do nového bytu.
Nic nezabíralo, až jsem si v pátek zavolala pána co zjišťuje zóny v bytě a samo že to šlo přímo přes mojí půlku postele.
Teď jsem si s přítelem vyměnili strany a já už druhý den spím jak dudek ![]()
Třeba je v tom taky něco takového??
Mám taky problem se spankem, takovych 7let jsem se nevyspala. Budim se vzdy v 1 rano a pak ve tri. Ve dne jsem pak uplne grogy.
Zkousela jsem deci vinka, ale spis si myslim, ze je spatna zona…