Dlouhodobé potíže se spánkem

542
22.6.15 09:06

Dlouhodobé potíže se spánkem

Již cca 1,5 roku mě trápí potíže se spánkem. Někdy nemůžu usnout, někdy se v noci vzbudím a nemůžu usnout, ale i když spím, je to takový ten neklidný spánek, kdy mě utvrdí v tom, že jsem spala pouze pohled na budík, který se o kus posunul nebo nějaký sen… Rok jsem na tyto potíže užívala Cipralex, ale i s ním jsem měla spánek stejný jako před ním (není na spaní, ale na zklidnění) a jako po vysazení. Přitom dřív jsem spávala dobře. Není nic, co by mi mělo spánek rušit, asi už jsem si nějak vsugerovala podvědomý strach ze spánku a pak spím takto špatně, ale nevím, jak z toho ven. Znáte někdo? Příp. poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.6.15 09:09

@petula1108 dát se psychicky dokupy.. nestresovat a pod.. už roky spim max 4 h denně :zed: nezabírá nic :zed: ta psychika by pomohla, ale já jsem stresař, tak to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
22.6.15 09:18

Mám to stejně, jen jedu čtvrtý rok. Na usnutí někdy pomůže pivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.6.15 09:26

Poslední dobou to mám podobně. Nemůžu usnout a když už, tak se pořád budím. Zkoušela jsem teď týden léky na spaní…sice jsem usnula, ale byla jsem víc unavenější než bez nich. Zkusila jsem i to pivo, ale to jsem běhala pořád na WC :D Možná by měla efekt sprcha studenou vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
22.6.15 09:41

@martina.se Psychika v tom určitě bude, ale u mě spíš takový blok (strach) z nedostatku spánku a tím se o kvalitní spánek připravuju, ale jak se toho zbavit nemám tušení. :?

@suricata Pivo nepiju. ;)

@Editte Hypnotika jsem kdysi taky zkoušela, jsou návyková, takže radši bacha, navíc druhý den po nich jsem byla k nepoužití, takže to není řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
22.6.15 10:15

@petula1108 a zkoušela jsi bylinkový čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
22.6.15 10:17

Mě pomáhal Benosen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
22.6.15 10:23

Bylinky mi nikterak nepomáhají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.15 11:36

@petula1108 nějakou psychoterapii, protože jinak je to začarovaný kruh.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
22.6.15 11:41

Měla jsem stejný problém, za poslední rok a půl co jsme se přestěhovali do nového bytu.
Nic nezabíralo, až jsem si v pátek zavolala pána co zjišťuje zóny v bytě a samo že to šlo přímo přes mojí půlku postele.
Teď jsem si s přítelem vyměnili strany a já už druhý den spím jak dudek :dance:
Třeba je v tom taky něco takového??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
22.6.15 11:58

Mám taky problem se spankem, takovych 7let jsem se nevyspala. Budim se vzdy v 1 rano a pak ve tri. Ve dne jsem pak uplne grogy. :roll: Zkousela jsem deci vinka, ale spis si myslim, ze je spatna zona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí