Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě zkus. Spánek je důležitá věc, není dobré podceňovat problémy s ním. Ať se ti podaří věc vyřešit.
Ja mela vzdy melky spanek. Loni po covidu to vygradovalo tak, ze jsem nespala v kuse x dni a chodila jak zombie. Nejhorsi obdobi zivota. Pry podvedoma uzkost. Takze chemie. Ted uz uzivam homeopatika na noc. Hlavne to chce klid, nenervovat se, ze zase neusnu, tim si clovek jen pritezuje. A čas. Ono se to zas upravi ![]()
@Awea píše:
Ja mela vzdy melky spanek. Loni po covidu to vygradovalo tak, ze jsem nespala v kuse x dni a chodila jak zombie. Nejhorsi obdobi zivota. Pry podvedoma uzkost. Takze chemie. Ted uz uzivam homeopatika na noc. Hlavne to chce klid, nenervovat se, ze zase neusnu, tim si clovek jen pritezuje. A čas. Ono se to zas upravi
Děkuji
homeopatika mě nenapadla.. Byla jsem k tomu celkem skeptická, ale před nedávnem mi to dost pomohlo s chronickými angínami, které mě trápily rok v kuse, tak třeba pomohou i teď ![]()
Také sem mela obrovské problemy s usinanim a spankem a castym buzenim se, do toho byl spanek jako by takovy lehky ze jsem sice spala ale vse porad vnímala nemohla jsem usnout hlubokym spánkem, rano vzdy uplne vyřízená. Je mi 39,mela jsem problemy s hormonalni rovnováhu, zacala jsem uzivat ruzne doplnky stravy a hlavne progesteronovy krem, hormonalni rovnováha se mi vyrovnala a ja spim konecne zase jako miminko bez buzeni, hlubokym spankem s živými sny.
@Anonymní píše:
Také sem mela obrovské problemy s usinanim a spankem a castym buzenim se, do toho byl spanek jako by takovy lehky ze jsem sice spala ale vse porad vnímala nemohla jsem usnout hlubokym spánkem, rano vzdy uplne vyřízená. Je mi 39,mela jsem problemy s hormonalni rovnováhu, zacala jsem uzivat ruzne doplnky stravy a hlavne progesteronovy krem, hormonalni rovnováha se mi vyrovnala a ja spim konecne zase jako miminko bez buzeni, hlubokym spankem s živými sny.
Prosim, kde koupim ten progesteron.krem?
Pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu máš?
Ještě mě napadlo, jestli třeba nechodíš spát v pro tebe nevhodnou hodinu? Když mě v mládí posílali příliš brzy spát, tak jsem často nemohla usnout a usnula třeba až ve tři ráno. Když se všichni smířili s tím, že mi stačí méně spánku než je obvyklé, a začala jsem chodit spát později, tak se to zlepšilo.
Ahoj, ozivuji diskuzi, mam problemy se spankem zrejme z duvodu dlouhodobeho stresu, protoze to tak mam vzdy behem celeho skolniho roku. Jsem ve druhaku na VŠ, skola me bavi, jen mam proste spoustu ukolu a zastavit se nemuzu. Na usnuti beru GS Dormian Rapid a docela pomaha, ale mam problem s tim, ze se budim brzo rano a pak uz neusnu. Takze jsem se chtela zeptat, jestli nemate nekdo tipy na nejake bylinky/leky ktere by mi pomohly)
Dekuju moc
MUKOTOIMIE nosní sliznice laserem, ale účinnost u mě pouze jeden rok.. hodně to spaní souvisí s dýcháním.. nyní zkouším další alternativy lepšího dýchání tudíž i lepšího spaní, např. špunty do uší (střídám různé druhy), dále nečekaně funkční roztahovací náplasti na nos-doporučuji a nepravidelná kombinace různých ideálně přírodních produktů na spaní jako čaje kapky ale s mezerama jinak nic nefunguje..a info z knih - Cirkadiánní kód, Proč Spíme a Nauč se znát svůj dech (a začnou se dít věci), che to dobrou kombinaci světla, pohybu, stravy a pak přijde dobrá opravna - spánek - uvedené tituly dokáží změnit dost pokud sami chcete.. nespal jsem dlouhodobě víc než průměr 4 hodiny, nyní sedm!!