Forma spánkové paralyzy?

Anonymní
1.4.22 08:42

Forma spánkové paralyzy?

Ahoj, chtela bych se tu poradit. Poslední dobou se mi v noci děje, ze se vzbudim s úzkostmi a mam fyzický reálný pocit, že necítím celé tělo. Někdy to mám i při usínání, občas je to až takový pocit, že si myslím, že umírám. Vím, že to zní asi zvlastne. Mam ted náročné obdobi, dodelavam si po 30ce autoskolu, mam 2 prace, a ač jím zdrave a sportuji, denně musim vstavat v 5. Kdyz se poté chci dospat o vikendu po obědě, klasicky mi to přejde do paralyzy, kdy mam pocit, ze se nemohu vzbudit.
Muže byt i ten necit těla způsoben paralyzou? Chci do spánkové laboratoře, ale aby uz to nebylo spis na psychiatra😂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101
1.4.22 08:46
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se tu poradit. Poslední dobou se mi v noci děje, ze se vzbudim s úzkostmi a mam fyzický reálný pocit, že necítím celé tělo. Někdy to mám i při usínání, občas je to až takový pocit, že si myslím, že umírám. Vím, že to zní asi zvlastne. Mam ted náročné obdobi, dodelavam si po 30ce autoskolu, mam 2 prace, a ač jím zdrave a sportuji, denně musim vstavat v 5. Kdyz se poté chci dospat o vikendu po obědě, klasicky mi to přejde do paralyzy, kdy mam pocit, ze se nemohu vzbudit.
Muže byt i ten necit těla způsoben paralyzou? Chci do spánkové laboratoře, ale aby uz to nebylo spis na psychiatra😂

Mívám 2× do roka též, vždycky říkám, že mi to přijde jako smrt…V hlavě se vzbudím křičím na sebe vzbud se, vzbud se, ale tělo se nehejbe, až po chvilce a to úplně vylítnu.. Je to nepříjemné, jestli si nějak představuji smrt, tak asi opravdu takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
1.4.22 09:12

Je to docela dobře možné. Spánková paralýza se objevuje právě v době velkého stresu a únavy. Kdy tělo docela rychle odpadne do spánku a „zamkne se“ zatímco vaše mysl je ještě pořád vzhůru.
Tady toho moc nepomůže, leda tak lépe spát a předcházet vyčerpání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
1.4.22 09:20

Mívám paralýzy a hypnagogické halucinace velmi často (jsem narkoleptička) a nemyslím, že to je ono, jak to popisujete, to spíš fakt úzkost. Ale pokud jdete občas do paralýzy, spánková laboratoř určitě neuškodí, aby se vyloučila spánková porucha. Nevybírejte buď a nebo (spánková či psychiatrie), nechala bych vyšetřit obojí. Jen podotknu, že tím, že mě před lety následující dlouhé roky s jasnými specifickými příznaky (ona paralýza a halucinace, časté lucidní sny) posílali právě na psych. vyšetření a základní neurologické a díky tomu jsem bez správné diagnózy žila přes 20 let. Takže i kdyby se vaše problémy ukázaly jako psychické, trvejte na vyšetření i ve spánkové. Jinak - s tím životním stylem, co teď jedete, by ani nebylo divu, kdyby nějaká -i menší/dočasná - spánková porucha nastala. Ty paralýzy mohou být i z pouhého rozhození spánkového cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
1.4.22 09:23

Já myslím, že to může být forma paralyzy.
Stává se mi občas, že se probudím a křičím ale nevydám žádný hlas a nemohu se pohnout. Těžko to popsat slovy. Zachvili to odezní a já se plně probudím. Stává se mi to už málokdy, ale je zajímavé, že vždy to bylo když jsem usnula na zádech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí