Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj. Omlouvám se, že to je takový nevhodné téma ale jsem už zoufalá. Skoro měsíc mě trápí průjem. U doktorky jsem byla, ultrazvuk břicha proveden - v pořádku. Na gastroenterologii jsem byla, proběhlo vyšetření pohmatem a skrz to, že ultrazvuk byl v pohodě paní doktorka řekla, že je zbytečný dělat kolonoskopii aby mě netrápila zbytečně když nemam ve stolici krev, hlen a je normální barvy. Dnes jsem si vzala smectu, a aby pomohla to bych neřekla, sice nechodím tak často a není to v takové míře, ale aby to zastavilo to ne.. prosím tedy o vaše rady. Mám zkusit živočišné úhlí? Přiznám se, že dietu jsem ještě nenasadila ale od dneška kdy jsem ještě nic nejedla začnu. Nic jiného mě netrápí, žádný bolesti, nauzea atp. jen ten prujemDěkuji za vaše rady
No tak asi nasadit dietu a to nejlépe alespoň den jenom hořký čaj je asi standartní postup. A živočišné uhlí by také mohlo pomoci.
Já mám také už tři týdny průjem a důvodem je těhotenství, je to můj jediný příznak, není tohle možné i u tebe? Čaje, dieta, ani uhlí mi nepomohlo.
Dieta je u průjmu základ. Vyřaď pro začátek vše s mléčnými výrobky. Laduj se probiotiky. Může to klidně trvat několik týdnů než se zažívání vrátí do původního stavu.
@JancaS84 naládovala jsem se loperamidem. Při začátku se mají brát dva naráz, a potom po každé stolici jeden. Dohromady 3 jsem měla, zastavilo se to, ale začalo mě bolet tříslo na pravé straně, nebolí na dotek, bolí jen při chůzi a pro vstávaní ze sedu. Už jednou mě to takto bolelo, ale nic to nebylo tak doufám, že to má součinnost s tím lékem
@Fiveone na intoleranci mi byla odebíraná krev, která se posílala i do laboratoře přímo do nemocnice a to bylo vše v pořádku
Testy na intolerance se nedělají na pojišťovnu, jen na alergie.
Vloni jsem měla průjem několik měsíců (3-4?), z léků, co nakonec zabralo nevím, asi i čas.
Vyzkoušela jsem z léků kde co, poslední bylo imodium - to zabíralo jako jediné na několik hodin.
Ahoj. Omlouvám se, že to je takový nevhodné téma ale jsem už zoufalá. Skoro měsíc mě trápí průjem. U doktorky jsem byla, ultrazvuk břicha proveden - v pořádku. Na gastroenterologii jsem byla, proběhlo vyšetření pohmatem a skrz to, že ultrazvuk byl v pohodě paní doktorka řekla, že je zbytečný dělat kolonoskopii aby mě netrápila zbytečně když nemam ve stolici krev, hlen a je normální barvy. Dnes jsem si vzala smectu, a aby pomohla to bych neřekla, sice nechodím tak často a není to v takové míře, ale aby to zastavilo to ne.. prosím tedy o vaše rady. Mám zkusit živočišné úhlí? Přiznám se, že dietu jsem ještě nenasadila ale od dneška kdy jsem ještě nic nejedla začnu. Nic jiného mě netrápí, žádný bolesti, nauzea atp. jen ten prujem
Děkuji za vaše rady