Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Táhne se to dlouho, protože velmi pravděpodobně fungujete normálně a kašel tak nějak přecházíte, že? Tipuju že týden klidového režimu si úplně nemůžete dovolit. Téměř jistě to nebude nic horšího, než kašel a rýma, co se přidala do nedoléčeného kašle.
A cigarety tomu samozřejmě přidávají. Nechcete je vyměnit alespoň za elektronickou cigaretu? Pár dní byste alespoň do dýchacích cest nedodávala popel a zbylé splodiny a měla byste dostatek nikotinu, abyste nemusela řešit absťák.
Dělejte si priessnitzovy zábaly na hrudníku - ideálně třikrát denně, minimálně jednou, berte léky dle pokynů lékaře, hodně pijte, nejlépe nějaký průduškový čaj, jezte hodně čerstvého ovoce - alespoň tak 700-1000 g denně.
Jj, chodím do práce, dr mi chtěl dát neschopenku, ale tu si ted dovolit nemůžu (jsem si vědoma, že jde o MOJE zdraví), ale ano, funguji normálně. ![]()
Mě jen zajímalo, jestli se to může takto protáhnout dlouho, není to, že kašlu furt, jen občas, když zacítím v krku hlen..Stetoskopem by NĚCO na průduškách a plicích slyšel, ne? To řekl DR, že mám čisté…A rýma, ta se přidala ted před třemi dny…Průduškový čaj piji…
Já bych si zaskočila na ORL na výtěry. Děti mi takhle pořád pokašlávaly, jinak v celku nic, my s chlapem po čase začali taky. Na ORL jim oběma našli streptokoka a mě s mužem taky. Po přeléčení ATB byl pokoj.
Ahoj,
už skoro 4 týdny pokašlávám, začala jsem po tom, co jsem skočila do vody v oblečení (kvůli malé) a pak v tom seděla asi 4 hodiny (mokrá až na podprsenku)- Sice bylo vedro, ale chvílemi mi byla zima. Dva dny na to jsem začala pokašlávat a střídavě mi škrabe v krku. Jako bych cítila hlen v krku, ale moc nejde ven. MInulé pondělí jsem byla u DR, dal mi ERDOMEd a PANTHENOL JENA PHARM. M8m pocit, že kašlu více, v krku už ani nebolí, spíš mě štve ten hlen (kouřím teda), DR poslouchal průdušky a plíce a tam nic neslyšel…V listopadu jsem byla na RTG plic, vše ok (kvůli bolesti za hrudní kostí, nakonec to byl skříplej nerv)…
Nemohlo se od toho listopadu něco na plicích vytvořit??? Nekouřila jsem pět let a začala ted od března (vím, je to největší kravina, co jsme mohla udělat)…
Není divný, že se mi to takhle dlouho táhne? Teploty nemám, je mi dobře, je cítím ten hlen v krku. A je teda pravdas, že minulý týden jsem ještě dostala od malé rýmu a mám ucpaný nos, je to taková hnusná hutná rýma (ta skvělá školková)…