Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den,
jak už z nadpisu vypovídá, můj menstruační cyklus se mi zdá delší, než obvyklý. Mám ho v rozmezí 32-35 dní. Tudíž bych se chtěla zeptat, jestli vám to příjde v pohodě, nebo jestli má někdo stejný nebo podobný „problém“. Antikoncepci jsem brala jen v mých 16-17 a to jen asi půl roku, od té doby neberu a menstruaci jsem zpočátku měla nepravidelnou, pak se to dalo do normálu, že se objevuje alespoň už každý měsíc, ale ten cyklus je v tom zmiňovaném rozmezí. Taky se ptám hlavně pro to, že bychom se s přítelem chtěli tak za 1-2 roky snažit o miminko, tudíž jestli je to nějaká komplikace či překážka, která by se měla za včasu řešit. Předem děkuji za odpovědi
.
35 dní je ještě ok. A pokud je pravidelný, tak bych se nebála. ![]()
@Lekninka91 děkuji
jen jsem se trochu lekla, že většinou je cyklus 28 dní a ja hned bum 32-35 dní.. no jo, hold musím mít něco extra ![]()
@KristynaKlimsova Většinou se všude uvádí, že 24 - 35 je normální cyklus
Pokud máš obavy, tak to prober s gynekologem ![]()
@Lekninka91 žádné jiné problémy nemám, takže to s ním proberu až na preventivní prohlídce
ale díky za info ![]()
@KristynaKlimsova 28 dní je průměr a řekla bych, že málokterá žena ho má.
Měla jsem už od začátku vždy cyklus delší a nebyl s tím absolutně žádný problém. Vždy se mi pohyboval v rozmezí 31-35 dní a s otěhotněním jsem nikdy neměla problém, akorát je potřeba počítat s pozdější ovulací
Teď po posledním porodu a ukončení plného kojení jsem měla cykly 37 dní a otěhotněla jsem celkem rychle.
@KristynaKlimsova mám to stejně celý život a děti mám čtyři… tak to asi nebude na závadu…
Ja mam dite i cyklem 40dni… pak se mi to po porodu usadilo na 33a otehotnela jsem znovu