Dlouhý protokol – stimulace Decapeptylem a Gonalem

21353
21.6.10 10:44

Dlouhý protokol

Prosím o Vaše zkušenosti s dlouhým protokolem. Kdy jste začaly stimulovat Decapeptylem a za jak dlouho pak Gonalem (nebo jinými léky)? Kdy bylo OPU a kolik vajíček bylo. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10872
21.6.10 11:05

Ahoj VeKo,

já jsem začala „stimulovat“ druhým dnem MS, kdy mi píchli Diphereline, pak jsem užívala Prednison 1-0-0, cca 14 den jsem jela do CAR na ultrazvuk, myslím že 17 den jsem začala píchat Puregon - naštěstí se nemusí píchat injekce do stehen na zabránení uvolnění vajíček… Puregon jsem píchala myslím 10 dní, při OPU jsem měla 22 vajíček (bylo to míň než při krátkým protokolu, ale byli asi kvalitnější - poprvé mi zbyli jen 2 k transferu, při dlouhým 4 - z nich mám 2 holčičky a 2 eskymáky na příště :pankac: )… Pak jsem ještě do 8týdne těhu užívala pořát Prednison a samosebou Utrogestan …

Držím ti palce, ať ti to vyjde… to trápení za to stojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.6.10 12:32

ahoj, moje data jsou asi ztracena někde v diskusi a kdo ví, jak přesně jsem je tehdy psala…
takže
decapeptyl 3.-28.8
MS od 17.8.
gonal 19.8.-28.8. 150j
29.8.pregnyl
30.8.nic
31.8.punkce 30vajec, ICSI na 27, oplozeno 23, 2embrya ke mě HB gr.1,9 do mrazu
od 19.8. prednison 1× denně
pak od punkce utrouš 2-2-2

držím palce :palec:
kdybys chtěla, mám ještě nějaký gonal do září :wink:
a kdybys potřebovala ještě něco upřesnit,tak napiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VečKa
21.6.10 13:00

Borisko - prosím pamatuješ si ještě kolikátý den jsi začínala s Decapeptylem.
Za Gonal díky, ale já ho dostanu v Gennetu, tak ať raději poslouží někomu, kdo si ho musí platit.

• Citovat
  • Upravit
12332
21.6.10 13:05

večko zkusím pohledat v debilníčku, bylo to kolem 20DC, si pamatuju, že dr. to stanovoval přiměřeně, podle délky předchozích cyklů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.6.10 13:20

přesně to nikde nemám :oops: , já si díky bezvejcovodosti pamatovala vždy jen ten poslední datum MS…, musela mi končit na srazíku u Kadloušů, ale mám pocit,že to byl 21.DC, z čehož by se dalo usuzovat, že dr. chtěl,aby to bylo pár dní po OVU, když normálně jsem jí mívala úměrně kolem 17.-19.DC :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
21.6.10 22:30

Večko ber Gonal..i v Gennetu se za něj doplácí…na 900 jednotek je to asi 2700,–

bohužel, pa ahodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.6.10 08:36

Ahoj,
tak já takto:
16. - 23. den cyklu tablety Provera 2×1 po 10 dní,
od 23. dne cyklu Decapeptyl, menstruace byla očekáváná nějaký 31. den, ale dostavila se až 37., od 1. dne menstruace jsem začala píchat Merional, vajucha zrály docela rychle, cca za 10 dní jsem píchla Pregnyl a 12. den stimulace byl odběr.
21 vajec, z toho 19 zralých, 17 se oplodnilo, po PK zbylo 8 kvalitních embryí, 2 zavedeny, 6 v mrazáku. No a hned po odběru nasazen Utrogestan.
Držím pěsti, ať se už konečně zadaří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
22.6.10 10:14

Herietko - vím, že se za nej platí doplatky (už 4× jsem to tak měla), ale mě se to tento cyklus netýká. Mám s CARem nějaké vedlejší kšeftíky, takže IVF vč.léku neplatím.
Vincko - moc díky za info. Decapeptyl sis píchala i s tím Merionalem?
No já ho budu píchat od 21DC, tak jsem klidná, že to tak je běžně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
22.6.10 13:30

ahoj já zhruba 16 den decadeptyl, pak ms čekali jsme cca 10 den cyklu na kontrolu, cysta, týden odložení, cysta zmizela, pak puregon adi 20 den cyklu, píchala jsem asi 10 dní 100iui denně, odběr 8 vajíček, oplodněno 8,ale k transferu zustaly dvě kvalitní a jedno z nich mi už roste v bříchu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
22.6.10 13:31

užívání prednisonu, anopyrinu od začátku stimulky, a taky crinone od opu - mohu doporučit je lepší než utrogestan ! Kvalitnější a pohodlnější, je to vaginální gel.
tedy ve shrnutí:
21.4. - začátel stimulky
5.5. odběr vajuch
10.5. transfér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nezareg.vincka
22.6.10 14:50

VeKo,
jj, Decapept. po celou dobu s Merionalem. Pochopila jsem to tak, že má to dozrávání vajíček jakoby brzdit, aby jich dozrálo víc a rovnoměrně. Mně zrály poměrně rychle, takže mi plánovali i snížit dávky Merionalu, ale nakonec mi to nechali tak. Nejhorší bylo čekání na MS, jsem myslela, že se jí nedočkám (mám i normálně delší cyklus), pak s tím Merionalem už to šlo ráz na ráz.
Ty jsi ještě dlouhý protokol nezkoušela?

• Citovat
  • Upravit
21353
22.6.10 15:17

Dito - díky z info, Crinone jsem měla při jednom IVF taky, moc mi to nesedlo, já mám radši Utrogestan
Vincko - měla jsem dlouhý protokol se Zoladexem, je to to samé jako decapeptyl akorát je to implantát, který se píchne jednorázově okolo 21dc.
Měla jsem to takhle:
19.10. = 19DC Zoladex
32DC = 1DC přišla MS
5.11. = 18.den po Zoladexu - začátek stimulace Gonalem (rozhodnuto na základě UTZ a horm.profilu)
9.11. = Gonal + Luveris
16.11. = poslední Gonal + Luveris
17.11. = Ovitrelle
19.11. = OPU

takže to vychází, že OPU bylo měsíc po začátku stimulace…no to si pěkně zapíchám teda :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.6.10 19:32

Ó jé, no to si, holka, zapícháš… 8-)
Já jsem si to tehdy zpětně spočítala, že jsem si píchla celkem 40 injekcí, poslední byl pregnyl. A to nepočítám odběry krve, hlavně když jsem čekala na MS, to jsem tam jezdila snad obden…
Moc ti přeju, aby jsi měla aspoň plato vajec! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.8.10 15:20

gonal

Milá Borisko,
v pátek jdu do Caru p. doktor mi předepíše Gonal, proto jsem se chtěla zeptat, jestli stále ještě platí tvá nabídka a jaká by byla případně cena, abych si když tak mohla rovnou říci o míň per v caru.
Děkuji Ti za odpověď Lilibett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital