Co na sebe na focení?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3993
22.11.13 09:16

Kopíruju ze stránek mé kamarádky fotografky co na sebe na focení ;)

Oblečení:
Doporučuji nachystání si více variant. Na fotografiích vypadá lépe něco jednoduššího. Spíše jednobarevné než se vzorem, který upoutá pozornost více, než fotografovaná osoba. Vhodné je vzít alespoň jednu světlejší a jednu tmavší variantu oblečení. Přemýšlejte také nad barevným sladěním všech portrétovaných. Je pěkné mít na pár fotkách podobné oblečení, například džíny a bílé tílko/košili atp. Dětem sluší i hravé, barevné oblečení (puntíky, proužky, čepky s oušky, deštníčky, holinky apod). Při focení portrétů nezapomeňte na doplňky (výrazné korále, náušnice, náramky…), které budou ladit spolu s oblečením, nebo budou naopak v příjemném kontrastu s ním. Samozřejmě je možné fotit i v šatech, kostýmech, extrémních „oblecích“ atp.

Obuv:
V létě je samozřejmě možné fotit venku i s bosými nožkami, vypadají na fotkách moc dobře. Ale pozor na otlaky od ponožek, pokud se budete zouvat až na místě. Pokud chcete při fotografování botky mít, je lepší je mít čisté, retušovat se dá samozřejmě i špína na botách, ale ušetříte mi tím čas.
Při focení žen v přírodě jsou ale naopak třeba výraznější botky (i na vysokém podpatku) super.
V zimě je naopak dobré sladit boty s oblečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
22.11.13 15:10

Moc vám všem děkuji za reakce…jdu ladit oblečení. Budeme mít i vizážistku tak snad to dopadne dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.10.18 14:39

Ahoj holky, prosím o radu, jak obléct klučíka na focení v ateliéru - tmavé vánoční pozadí, viz. foto?
Foto jsem musela trochu promazat, aby tam nebyli cizí děti :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37118
22.10.18 14:41

Bude se fotit sám? Možná bych vzala víc verzí oblečení sebou, nějaké společenské třeba košili s motylkem, pak třeba něco na téma vánoc třeba obleček vánočního skřítka :) nepíšeš jak velkého klučíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.18 14:42

@Salorka Buď bych to pojala klasicky, tzn. bílá košile s dlouhým rukávem a límečkem a k tomu džíny, tak oblékám syna na focení já. Nebo to vzít vánočně a dát mu buď nějaký svetr s vánočním motivem (sob apod.) nebo třeba košili a vestu (jakože v anglickém stylu) a k tomu třeba manšestráky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.10.18 14:43

@Kriss Tina Sám i s náma. Košile s motýlkem mě taky napadla. A jak se máme sladit my s manželem, aby to nějak vypadalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594

Jo a klučík 5 let :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60977
@Salorka píše:
Ahoj holky, prosím o radu, jak obléct klučíka na focení v ateliéru - tmavé vánoční pozadí, viz. foto?
Foto jsem musela trochu promazat, aby tam nebyli cizí děti :-D :-D :-D

A co maj na sobe ty deti ktery si vymazala? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37118
22.10.18 14:48

@Salorka tak chlap si může vzít košili taky a ty třeba šaty. Jak říkám ve tě si sebou víc věcí ono i ta fotografka projeví svůj názor až budete na místě. Hlavně bych vynechala takové ty traparny jako že si celá rodina vezme stejnej infantilní svetr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.10.18 14:51

@a12 Jsou to holky a mají šaty…šedé… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie