Do Albánie na OP

143
15.7.24 22:24

Do Albánie na OP

Máte, prosím, někdo osobní zkušenost s cestou do Albánie jen s občanským průkazem (letecky)? Na stránkách ministerstva je uvedeno, že je možné cestovat jen s OP. Ale ráda bych znala i osobní zkušenost, že s tím opravdu nejsou žádné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
438
15.7.24 22:26

My byli před měsícem v Albánii s dětmi a pouze s OP. Žádný problém na českém letišti, ani v Albánii nebyl. Vůbec se nepozastavili při kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
15.7.24 22:30

Tak to jste mě moc potěšila. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
16.7.24 07:04

Mě jen fascinuje, že to, že na celkem anonymní diskuzí někdo něco napíše, má větší váhu, než oficiální informace státní instituce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
16.7.24 07:06

Ano lze a v pohodě.

@j.a.n.i1 tak a když si někdo něco přečte na oficiálním webu, tak už se na to nemůže nikoho přeptat? 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
16.7.24 07:11

@Semtex Ale jo, klidně 10×, jen nevím, k čemu mu to bude :think: když se od x lidí dozví, že ok a od y že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.7.24 07:29

@j.a.n.i1 Tak tady jste si na to sama odpověděla. Pokud by mi tu ten y lidí napsal, že problémy s tím byly, tak by mi to dalo signál, že může být oficiálně napsané cokoliv, ale praxe je jiná a nezbylo by mi, než vyrazit na úřad a zaplatit si zrychlený pas. V nějaké starší diskuzi k podobnému tématu psaly dvě rodiny, které cestovaly přes Bosnu (ne spolu), jedna ji projela v pohodě na OP, po druhé vyžadovali pasy. Bosna má také dohodu s ČR :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
16.7.24 07:38

@LucyLiu No, ale i když ti všichni napíšou, že ok, tak zrovna můžeš být ta, co bude mít problém, protože vzorek zde je statisticky neprůkazný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí