Příruční zavazadlo Ryanair

2527
15.7.24 22:13

Prirucni zavazadlo ryanair

Ahoj,
Mate nekdo zkusenost, prirucni ma byt max 40×20×25 cm ja mam tasku 40×40×26 ale.je to plazova taska a ta je lehce skladna, da se ruzne ohnout a tak, takze do toho ramu by se vesla, ale jde o to, jestli se to smi, nebo se striktne resi presny rozmer, ale oni to nemeri, jde o to, ze ram ma ten rozmer a zds jim go projde, ne, je celkem jedno, zda se tam ta taska nejak napechuje? Jakoze nebudr plna, ze ji trochu zahnu, aby se tam vesla, mate nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
15.7.24 23:22

Jestli se vejde do toho košíku tak pohoda. Jde o to, aby se příruční taška vešla pod sedadlo před tebou nebo do skříňky nad hlavami. Takže jestli se dá nějak splácnout tak cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
15.7.24 23:27

Ja litam s Ryanair hodne casto, Mela jsem kufrik do letadla, se ktery jsem litala asi 2 roky, uplne v pohode a pred dvouma mesicema me vytahli a vadili jim tam ta kolecka. Ze pry to vycuhovalo.tak jsem zaplatila £70 liber a kufr musel jit dolu k velkym kufrum a prijdu do letadla a to polprazdne :lol: takze clovek nikdy nevi, ale jestli mas jen tasku, tak to bude ok, pri nejhorsim ji tam nejak nacpes. Ale spis si vsimaji velkych baglu. Kdyz teda zrovna kontroluji. Ted se mnou leteli lidi skoro s krosnou a nic. Rozhodne to bylo vetsi nez ten muj pidi kufr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
15.7.24 23:36

Letěla jsem minuly rok snad 20× a kontrolovali to jen jednou. Ten den bych to do kosiku stopro nenacpala a stejně mě nekontrolovali…. Brali akorát ty ještě větší… :mrgreen:
Ale jinak opravdu stačí, když to nějak zmuchlas do toho jejich kosiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
16.7.24 00:09
@Lenka0505 píše: Více
Že prý to vyčuhovalo… Tak nacpalas ho do rámu nebo ne? :cert:
Zakladateli, řeší se rám. Vleze/nevleze. Žádná věda ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.7.24 00:16

Kufr se vlez, jen vykukovaly kolecka, kdyby kolecka byla schovana pod kufrem, tak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
16.7.24 00:18
@Lenka0505 píše: Více

Jakože nahoru nad klec?… takže se fakticky nevlezl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
16.7.24 07:10
@Annonymní_007 píše: Více

Přesně tak, takže se fakticky nevlezl. Ale třeba my máme teď jeden kufr s odendavacimi kolečky, to by asi cumeli, kdyby je člověk odcvakal a zavřel do kufru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.7.24 07:26
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak právě proto tam ty odendavaci kolečka jsou, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
16.7.24 07:41
@Azeretereza píše: Více

No, reálně to kvůli velikosti opodstatnění nemá, ty jejich rozměry nemají s umístěním do letadla nic společného, ty jsou schválně malé, aby mohli kasírovat…
Ale jo, při tom jak se chovají na letišti ke kufrům vidím smysl v tom je sundat u odbavených zavazadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.7.24 10:24

Nevím jakej máš kufr, některý jsou s těma kolečkama jakoby uvnitř, tak tam to opodstatnění nemá. Já je mám venku, takže když je ucvakneš, tak získáš třeba 7 cm. Ty rozměry nejsou malý kvůli kasírování, ale kvůli umístění, musí se ti vejít pod sedačku, jak jsem psala. Bágl tam zmáčkneš, když není úplně narvanej, proto to moc neřeší pokud má někdo větší, ale tyhle kufříky často řeší, protože jinde zkrátka být nemůžou. Buď pod nohama nebo v přihrádce, a když se tam nevejdou, je to velkej problém (protože bezpečnost).

Já jezdím buď jenom s batohem nebo s tímhle kufříkem, za něj platím, ale jen jako za další příručák. Když jsme byli s bráchou na týden na dovo, sbalili jsme se dva do malýho kufříku, já kabelku a on svůj batoh a na pohodu. Největší benefit je ten, že nemusím nikde po přistání čekat na kufry a rovnou si jdu po svých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
16.7.24 11:43

@Azeretereza Do přihrádky se v pohodě vejde podstatně větší kufr, než má Ryanair, stačí porovnat třeba s rozměry ČSA nebo jiné standardní společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.7.24 12:14

Ano, vejde, ale u nízkonákladovek se počítá s tím, že velká většina lidí pojede jen s příručákem, proto je jasně danej rozměr, aby měli místo všichni.
U jednotlivejch dopravců jsou i drobný rozdíly ve velikostech příručních zavazadel. Namátkou koukám třeba na tebou zmiňovaný ČSA, tam je rozdíl mezi Ryanair docela velkej. Ale když si koupíš letenku u ČSA, tak máš v ceně odbavený zavazadlo a příručák, opět, počítá se s tím, že si lidi ve valný většině vezmou kabelku nebo notebook a podobně. Že si lidi ten odbavenej kufr vezmou, když už za něj platí. Kdežto u Ryanair platíš zvlášť za odbavený zavazadlo, proto se počítá s tím, že si lidi narvou batoh, aby platit nemuseli, a bude víc příruční batožiny, tak ty rozměry jsou takto striktní, aby se všichni vešli. Rozdíl v ceně letenek asi nemusím zmiňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
16.7.24 19:33

@Azeretereza No, co mám zkušenost s lety s ČSA a dalšími dražšími spolecnostmi, tak příruční kufr měl skoro každý. Povětšinou spíše dva, ten co jen tak tak splňuje parametry a pak kabelku či noťas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.7.24 20:25

No ano, není to tak striktní, protože jsou letadla běžných společností jinak konfigurovaný než letadla nízkonákladovek. I kdyby měl „každý“ palubní kufr, pořád se vejdou, protože je stanoveno, že „každý“ smí palubní zavazadlo (daných rozměrů) mít. U Ryanair a nízkonákladovek obecně jsou striktnější, protože kvůli konfiguraci letadel mají míň úložný plochy na vyšší počet příruční batožiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí