Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holčinky, díky moc všem za super informace a vaše zkušenosti
![]()
Nejdřív jsem se bála, že jsem nějaký exot, že si troufám s 9ti měsíčním prckem na hory, ale už se cítím lépe
![]()
Jen jsem se ještě chtěla zeptat - jak jste řešili nižší teploty vzduchu?
My tedy jedeme do Itálie do slunečného údolí, takže by tam mělo být pěkně - doufám
ale přeci jen, zažila jsem ve Francii va Savojských Alpách, že svítilo slunce, azurové nebe, ale -20 C!!! ![]()
I když to by už snad na konci března hrozit nemělo, že? ![]()
Ahoj, byli jsme s Luckou v Itálii když jí bylo 10. měsíců. Byli jsme ještě s manželovým bráchou, jeho manželkoua 1,5 roku starým synem. Bylo to myšleno tak že se v lyžování vystřídáme. No nakonec měl manžel úraz, takže chodil o berlích. Bylo to náročný ale zvládli jsme to taky a dokonce můžu říct že jsme si to všichni užili. U apartmánů jsme měli bazén, pak jsme chodil na procházky i s malou vyjeli lanovkou nahoru na kopec, kde se vrtala ve sněhu. V Itálii jsem byla bezpočtukrát a koncem března jsem nezažila nějakou větší zimu, spíš naopak, kvetly kytičky, sníh jen na sjezdovkách atd. ![]()
na konci brezna je tam prave uz krasne teplo a teplot -20C se nemusis bat..
Hlavne nejaky krem pro mimi jak na slunicko tak na vitr a mraz,ale ja jsem teda nezazila na konci brezna zimu.
V Italii v tuhle dobu je znih na sjezdovkach,ale jak pise Laya v udoli zelena trava a kytky.
Layo, Taminko - holčiny díky moc, tak to je fajn, že už to v březnu i tam vypadá už spíš jarně ![]()
Mám slíbeno, že se u Tomíka vystřídáme, abych si taky užila lyže
a přesně jsem měla i nápad, že bych ho vyvezla lanovkou někam na kopec - tak je fajn, že jste to taky tak dělaly, že moje nápady nejsou úplně mimo
.
Krém na takhle malé mimi asi nejlépe kupovat v lékárně, že?
No, řeknu vám, čím víc, čtu vaše zkušenosti, tím víc se těším ![]()
Hesinko proc v lekarne?ja napriklad mela pro malou Weledu a tu jsem koupila v DM,zalezi jaky kremik chces..
Zkus ale koupit krem,kde neni ve slozeni voda.
Ale neboj,maly uz bude mit 9 mesicu,tak to vsechno zvladne.
Ahoj, tak mi byli s malým na horách, když mu bylo 13 měsíců. Sice ne v Alpách, ale v Peci pod Sněžkou. Jezdíme na tu samou chatu už skoro 10 let. Je uprostřed červené sjezdovky. Takže nazuješ lyže a sjedeš k vleku. No užili jsme si to hodně. Sněhu plno. Mámi s dětmi jezdili na sáňkách a tatínkové okolo na lyžích. Bylo to super. Letos mu budou 2 a už máme hory naplánovaný. Akorát letos už to bude bez plínek, akorát se bojím kombinéz. Tak uvidíme jak to zvládneme. ![]()
Tami - ta weleda, už jsem o ní někde četla
No a ještě pokud jí mají v DMku, tak není co řešit, zítra vyrážím ![]()
No, to víš, Tomík je moje první miminko a bylo hooodně dlouho očekávané, tak jsem taková „opatrná“ ale doufám, že se časem otrkám ![]()
Bessi - tak v Peci pod Sněžkou? Tam já znám chatu Amor, ale ta je v kopci nad sjezdovkama…jak se jmenuje ta vaše?
Hesi jasne chapu,Emicka je taky moje prvni a taky jsem vse resila ![]()
holčinky, ještě mě tak napadá, a co sáňky, myslíte, že by mělo smysle je s s ebou brát? Nebo jen kočár? Jen si nejsem jistá, kdyby bylo hodně sněhu, jeslti by nezapadl ![]()
Já vím, asi mám stupidní dotazy, ale zatím nemám žádnou zkušenost s mimčem na horách a nechci nic podcenit… ![]()
Ahoj, záleží na tom, jaké bude počasí…my byli na horách až v dubnu, takže dole krásně sluníčko a zelená tráva a lyžovalo se na ledovci, takže jsme potřebovali jen kočár a v něm jsme děti vzali i jednou nahoru, aby taky viděly sníh ![]()
Ale pokud budete bydlet někde na svahu nebo bude kolem ještě sníh, zvážila bych i ty sáňky, pokud je auto uveze
Nebo aspoň boby, ty jsou skladnější…jestli teda bude už mimčo sedět ![]()
No, tak my sice jedeme až n akonci března, ale právě budeme bydlet v hotelu přímo na svahu, takže tam asi nějaký ten sníh taky bude
takže asi budeme brát kočár i sáňky…doufám, že to všechno poberem ![]()
Hesi tak vetsinou si sanky muzes pujcit na miste,my teda aspon co jezdime tak jsme je nikdy netahali se sebou.
Jinak bravala jsme jen kocar a i kdyby ta moznost nebyla tak bych vzala jen kocar,opravu v udoli uz snih neni,takze po prochazkach ho na sankach urcite tahat nebudete.
Byt tebou tak primo napisu do hotelu a zeptam se.
Ja to vzdy takhle delala a stale delam,na vse se informuji,at nemusime tahat zbytecnosti.
My byli loni na silvestra v Itálie v Tonale,dcera měla 10měsíců a bylo to super.
Bylo nás více,ještě manželův brácha s rodinou a tchán s manželkou,která nelyžovala,takže občas povozila kočárek,či já se střídala s manželem.Dcera ještě nechodila,takže na procházky na čerstvém vzduchu v kočárku,brali jsme i sánky,taky jsme je užili.Ale ty vezl tchán autem,my by jsme je k nám nenaskládali ![]()
Mazala jsem nějakým zimním krémem,myslím,že od Nivey,bylo to ok.A to zima docela byla,i když svítilo sluníčko ![]()
Jediné,co mi vadilo,že večeře začínali až v 19h,takže z toho měla prd,dávali jsme ji spát ještě předtím,ale zas to mělo výhodu,že jsme měli na večeři klid.
Stejně se ponejvíc stravovala v té době skleničkama ![]()