Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chystáme se na konci března příštího roku na týden do Italských Alp, to bude prckovi 9 měsíců.
Nemáte někdo zkušenost s takovýmhle výletem?
Samozřejmě lyžovat nebudu a celý den venku s prckem taky ne, spíš budeme mít lehce upravený domácí režim, s tím, že budeme bydlet v hotelu nebo apartmánu a na prochajdu půjdeme třeba na svah místo po vsi ![]()
Předem díky za reakce
Myslím,že pokud je dítko pohodář,tak bych jela.Jen nevím,zda je dobrý poměr cena a „užitná hodnota“.-tzn. ty budeš jako doma,ale za docela vysoké peníze.A manžel lyžovat?Sám?Pokud pojedete s partou,tak to plně chápu a i cena by mě nevadila.Pokud sami,asi bych volila něco levnějšího,v tuzemsku.
Lasičko - jo jedeme s přáteli, matky budou s dětma, otcové na svahu… ![]()
Tomík je v pohodě, rád cestuje autem, tak myslím, že by to měl zvládnout. Jen nějak ve svém okolí neznám nikoho kdo by s takhle malým mimčem byl na horách, spíš mám zkušenost, že v létě vyrazili k moři…
Kamarádka byla na horách s mrňouskem a taky s partou přátel. Dopo lyžovali chlapi, odpo ženy - a pánové čekali s kočárkama na kojo pod svahem. Byla nadmíru spokojená.
Mš teda přijde škoda, když už pojedete takovou cestu, prosedět to na pokoji nebo prochodit po sněhu.
My jsme byli ve Špindlu, když dítku byly 4 měsíce. Jezdila jsem s kočárem nebo nosila v šátku. Bez problémů. Od narození dítěte jsme pořád někde(samozřejmě s ním):)
No já bych to neřešila, hlavně už bude velkej. My byli ve Francouzských Alpách, když bylo klukovi dva měsíce. A nevidím takový rozdíl jet do Krkonoš, kam se jezdí běžně, a do Alp. Jenom ta delší cesta.
Ahoj,
já myslím, že to bude v pohodě. Byli jsem loni týden na horách (mladšímu bylo 7.měsíců), sice u nás, ale to je asi celkem jedno. Naopak v cizině bývá lepší vybavení i pro prcky, např. přebalovací pult na záchodech u lanovky. A já jsem i lyžovala, střídali jsme se. Já bych asi nevydržela se jenom dívat jak ostatní lyžují ![]()
Já byla s moji holčičkou v Tyrolských Alpách, když jí bylo 6 měsíců. Ona z toho sice měla prd, ale já měla dobrý pocit, že jsem toho andílka aspoň na chvilku vzala z toho zamořeného ostravského vzduchu někam, kde se krásně dýchá. ![]()
A co takhle se v lyžování a hlídání dítka střídat?? Pak by mi to přišlo úplně v poho, ale teda určitě bych nejela do Alp, abych měla 24 hodin denně na krku dítko a lyže abych nechala doma…a patntáta by si zalyžoval..To teda nééé ![]()
Jinak si myslím, že s 9měsíčním pohodovým dítětem se dá jet kamkoli.. ![]()
9 měsíců, to už snad jde trošku s mrnětem dovádět, ne? Vzít ho na sáňky, nechat osahat sníh .. předat tatínkovi. Mě by se to líbilo:-))
Hesinko-pokud jedete s partou a budou tam i jiné maminky s dětmi,tak jeď určitě.To bych nepřemýšlela a už nyní se moc těšila.
Možná se i vystřídáte a chvíli i to lyžování vyjde,tatínek pohlídá.
My byli v Alpách na lyžích, když jim bylo 6 měsíců a naprostá pohoda, cesta s jednou asi hodinovou zastávkou, kde se prolezly a najedly, jinak všechno vybavení jsme si vezli s sebou, tehdy už jsme začínali čerstvě i příkrmy, takže i lehátka apod., já v cestování s dětma nevidím žádný problém…navíc v zahraničí je to mnohem lepší než u nás, na odpočívadlech jsou dětské koutky, všude čisto, nádhera, my jezdíme teda radši tam než tady.
Jo a my jsme teda lyžovali oba, protože jsme měli hlídání. A jednou jsme holky vzali i nahoru na ledovec, to koukali vlekaři, když nám tam přepravovali kočárek, ale v pohodě, každý se jen usmíval a holky byly za atrakci, bylo nádherně sluníčko, ještě teď se mi po té dovči stýská ![]()
Pokud tam nebudeš trávit dny sama, tak to bude určitě fajn…jen pokud ráda lyžuješ, tak bych možná zkusila uprosit někoho, aby Ti aspoň jednou hlídal, nebo se vyměnit s manžou…mně by to bylo teda hodně líto, kdybych si vůbec neobula lyže ![]()
Ahoj, jezdili jsme pravidelne do Italie (drive teda bez deti
) a jak se nasim kamosum rodily postupne deti, tak je zacali pribirat sebou a myslim, ze to bylo v pohode ![]()
My jsme nakonec po narozeni Domci jeli ne do Italie, ale do Rakouska, bylo mu teda „uz“ 10 mesicu, ale bylo to super, krome prochazek, jak jsi psala, jsem ho obden na odpoledne brala kabinkou do mezistanice, bylo krasne, takze tam v kocaru cucel na svah u restaurace a my se s manzelem stridali v jezdeni
a opalovali se..
Bylo to fajn
a letos uz se tesim (sice od minuleho roku nejezdime do Alp, ale na Lipno, kde je to bliz a je tam super vyziti pro deti, ale i tak
)
ahoj mam
byli jsme s malou 2×,jednou mela 6 mesicu,podruhe 10mesicu,vzdy super,cestu zvladala super,klima a zmenu taky,chodili jsme na prochajdy…
My byly minulý rok v Rakousku, malému tedy bylo rok a půl, ale známá tam měla asi 4.týdení miminko a uplně v pohodě … ![]()