Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím,do čeho bych měla obléknout svého 5 měsíčního kluka v takovýmhle teple,trošku fouká ale na sluníčku je přes 30…??
ahoj, ja oblekam podobne jako sebe..... body s dlouhym rukavem a mikinu, dolu puncochace a teplacky a dam ho do zavinovacky od emitexu a jedemmmmm…
Body s dlouhým, mikinu, punčocháče (kalhoty). Čepičku. V kočáře pod deku. Žádný extra teplo není… ![]()
teď ještě teplo není ale odpo je venku dvacet. já teda mimi na sluníčku nemám, ale je hodně horkokrevný, mám ho jen v body s krátkým, lehké mikině a tepláčkách a lehkou deku, kterou jsem v největším teple už ani nedávala a ručky měl teplé, ale teď ráno je to něco jiného
já malýmu dávám body s dlouhým, tepláčky a teplejší ponožky (nebo punčocháče a slabé ponožky), normální mikinu s kapuckou (když nemá kapucu tak bavlněnou čepičku).
Do kočáru jednu dětskou slabší larisu pod něj a jednu na něj.
Když zasvítí sluníčko a udělá se tepleji, tak odkreju tu deku.
ráno by to sneslo i slabší rukavičky ještě, protože má studené ruce, ale to mám smůlu, malej už si v kočáru hraje a rukavice překáží tak, že vříská jak pavián, dokud mu je nesundám
takže jedem bez nich, s ledárnama…no zatím žije ![]()
Ahoj, no říká se o vrtvu víc, jak ty. Malé bude v pondělí měsíců a dávám: Body, přes to triško a mikinu. Dávala jsem teplou, ale byla očividně přehřátá, tak dávám obyč. A dole polodupačky a lehčí tepláčky a ponožky. Mám na dece v kočárku a přes ni španělskou deku. Ale teď jsem ji na chvilku vytáhla, protože brečela a má trošku zhnisaná očka. Vítr je přece jen ještě studený a jedovatý …
Mam ho obleceneho stejne jako oblikam sebe (body s dlouhym, svetr nebo mikinku, kalhoty, ponozky, slabou cepici) + je ve fusaku od Lodgera.
holky a nepotí se vám dětičky? já mám asi divný děti
i to novorozeně mi brečí a je spocený, když mu do jarního fusaku dám krom podkolenek,overálku a teplý mikiny něco víc ![]()
Tak aby jste věděli dala jsem malýmu body s dlouhým rukávem,polodupačky a teplejší ponožky a slabou mikinku a čepičku a doktorka mě sprdla že v kočárku to je jak ve skleníku že stačej ponožky bodýčko a slabá mikinka a ta by ani nemusela bejt..
@Mishell píše:
Tak aby jste věděli dala jsem malýmu body s dlouhým rukávem,polodupačky a teplejší ponožky a slabou mikinku a čepičku a doktorka mě sprdla že v kočárku to je jak ve skleníku že stačej ponožky bodýčko a slabá mikinka a ta by ani nemusela bejt..
v tomhle počasí? a jako do fusaku, nebo s dekou, nebo jen tak? Jako ono je hezký, že vysvitlo sluníčko, ale tohle počasí je zrádný, fouká chladný vítr, země je studená, ve stínu je chlad. Já bych to nepodceňovala
Ale přece poznáš, jestli je dítko přehřáté? ![]()
Jen tak,říkala že když je zabalenej ještě v tom kočárku,že je tam jak ve skleníku že to není moc příjemný když jim je pak takový teplo,říkala i na lehko když je 20 stupnů..že prý náký maminky zbytečně nabalujou ![]()
@eVerča píše:
holky a nepotí se vám dětičky? já mám asi divný dětii to novorozeně mi brečí a je spocený, když mu do jarního fusaku dám krom podkolenek,overálku a teplý mikiny něco víc
malej nemá žádný fusak
až asi dva týdny ![]()
asi taky záleží, jak ti v kočáru leží, to mé šídlo je od prsou nahoru „na vzduchu“ takže to si ještě počká, než ho dám bez mikiny…
jako jenom v body, to se zase mudra trochu zbláznila, ne?? vždyť ve stínu je zima ještě pořád…
@eVerča píše:
holky a nepotí se vám dětičky? já mám asi divný dětii to novorozeně mi brečí a je spocený, když mu do jarního fusaku dám krom podkolenek,overálku a teplý mikiny něco víc
Me se malá 5ti měsiční potila, páč mám deku v kočáru ještě pod ní a dávala jsem já fleecovou mikinu. Tak dávám jen takovou obyč bavlněnou a když ji dám spát na dvůr a nejdu ven, tak dávám do stínu. Jednou jsem já dala na sluníčko a když jsem viděla jak na ten kočár praží, tak jsem s ní utíkala do stínu. A i když má ručičny venku z deky, tak je má teploučké. A jak jsem psala, mám tu španělskou deku a tak je teploučká až až.
Já teda byla venku kolem poledne, bylo už teplo a můj 10 měsíční syn měl jen takový dvouvrstvý kalhoty, košili s dlouhým rukávem a na to tričko s krátkým, slabou čepku, ponožky a jarní capáčky a byl teplý
Šli jsme teda celou dobu po slunku a moc nefoukalo
Já měla jen tričko s krátkým, sukni a silonky, takže vlastně měl o vrstvu víc než já… Cestou nazpět spinkal, tak jsem přes něj hodila ještě slabou deku ![]()