Do jaké autosedačky jí dát?

203
24.5.06 12:33

Do jaké autosedačky jí dát?

Ahoj holky,

mohli byste mi prosím poradit? Pořád používáme autosedačku „vajíčko“. Bohužel jí máme i s „podstavcem“ a jde připínat jenom v protisměru jízdy. A to je právě ten problém. Dcera má 7 kilo, takže váhově v pořádku, ale nevejde se tam nožičkama. Jak je to směrem do sedačky, tak je má už strašně skrčený a myslím, že to musí mít strašně nepohodlný. No a větší sedačky jsou až od 9 kg. Co s tím? Nebo mám koupit tu od 0 kg do 18? Nemáte s tím některá zkušenost a jak jste to řešili? Bojím se jí dát do té větší, kdyby se něco stalo, tak aby to bylo OK.

Díky za rady

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
583
24.5.06 12:47

ahoj, v dnešní MF píší o sedačkách-a tam jsem (udivená) zjistila, že do 13kg má být sedačka jen v protisměru-jestli jsem to tedy správně pochopila.. dceru jsme asi v 11kg dali do té větší sedačky a už normálně po směru.. takže to asi bylo špatně..
nejdřív jsme měli vajíčko, potom od těch 10-11kg šla do větší, ale ta je 0-18kg-možná jsem měla koupit už rovnou o něco větší, ale prostě jsme to udělali takhle..

teď koukám na web idnesu, tam ten článek nemůžu najít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
24.5.06 12:47

Ahoj,
já mám takovou tu po směru jízdy, co má podstavec.Myslím je do 18 kg.Myslím si,že než o tu váhu, jde o to, jak je upásaná.Aby jí pás nešel pod krkem apod.A ty větší se už pásají normálním pásem.Takže spíš tu, která má své vlastní pásy.Já bohužel ty kategorie takhle neznám.
Ta moje,s tím podstavcem, jde i dát do polohy ležení, takže si myslím,že pro takové roční dítě je ideální.U staršího syna jsem ji používala zhruba do 2,5 let.Pak dostal tu velkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
24.5.06 12:50

ORPET :pokud už ti malá sama sedí,klidně pořiďte tu od 0-18kg a může se alespoň čumáčkovat kolem sebe a určo to pro ní bude pohodlnější!My dáváme na kratší cesty vajíčko(nákupy atd.),ale na delší trasy už také tu větší autosedajdu.....synek má 7.měsíců,75cm a už je spokojenější :wink: Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
24.5.06 13:22

Myslím, že ten váhový rozptyl je orientační (každý mimčo váží ve stejným věku jinak), ale jde spíš o bezpečnost. Pokud sedí proti směru jízdy, je to pro něj daleko bezpečnější, než po směru, z hlediska třeba nárazu. Já měla Maxi Cosi, a používali jsme ji tak do jednoho roku, pak už se mi tam nevlezl. Navíc v té době už dobře seděl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
24.5.06 13:58

Ahoj. My asi v 9ti měsících koupili Romerku 9-18kg, i když malý měl asi 8-8,5kg, z toho vajíčka mu už překukovala hlava, a to je prý směrodatné pro nákup větší. Nožičky se neřeší, protože dítko je má stejně většinou skrčené dobrovolně. Taky jsmeváhali mezi touhle a nejakou 0-18kg, ale tahle byla lepší podle testů zhlediska pohodlí, bezpečnosti i manipulace… I když ta 0-18 se dala dát jak po, tak proti směru jízdy…
Ale to už jedýl, tak zkuste kouknout po těch 0-18kg, některé se dají dát po i proti směru jízdy a právě u těch doporučují je mít proti směru jízdy do těch 13kg, prostě je to lepší - kvůli brždění a případnému nárazu, že dítko nemá přetlak na hrudníček, jako kdyby bylo po směru a zachytily ho pásy, ale zapře se zádičkama celou plochou o opěrku.
Ale můj názor je fakt ten, že pokud jen krčí nožky a hlavičku má schovanou, tak bych to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.5.06 14:02

Ahoj Orpet,
dítě by mělo minimálně do 1 roku, ale někde se uvádí, že až do 3 let (nedokážu si to představit) sedět v protisměru jízdy. Jde o to, že má nedostatečně zpevněnou krční páteř a těžkou hlavu. Při čelním nárazu by mohlo dojít k velkému poškození, kdyby se ta páteř natáhla. My jsme v 10 měsících koupili sedačku 0-18 kg a ta se dá upevnit v obou směrech. Teď jí prodáme a budeme kupovat už tu největší kategorii, která se dá následně rozebrat na sedák. Lucince jsou už 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
24.5.06 14:07

my jsme museli v 6-ti měsících kupovat sedačku 0-18 kg. do vajíčka se mi nevešel přes záda, ale ještě sám neseděl a neměl ani 9 kg. do 1 roku jsme vozili i tu sedačku 0-18 proti směru jízdy. v tom je její výhoda oproti sedačce 9-18 - ta nejde dát proti směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
24.5.06 14:25

Ahojky,
u vajíčka je rozhodující hlavička. Pokud nepřečuhuje tak by nožičky vadit neměli. Nepíšeš jestli to vadí přímo mimču nebo si ty myslíš, že mu to vadí. Jasně, že pokud celou cestu propláče tak to není to pravé ořechové. Ale zase si myslím že ty váhové stupně tam nejsou jenom tak. Ta autosedačka 9-18 bude testována pro děti 9-18 a ne pro dítě 7kg. Mylsím, že by vám nezbývalo nic jiného něž koupit 0-18 a pak bych se přimlouvala za tu co jde uchytit v protisměru. Jenže nakolik by u ní vadili nožičky to nevím to by jste museli vyzkoušet.
Já autosedačku řeším taky a to z jiného důvodů. Máme to vajíčko půjčené a je to starý typ a nepříjde mi bezpečný. Ten pás co vede kolem zádíček totiž vyjíždí z toho úchytu. Což by při nehodě mohlo mýt dost hrozné následky. Už se těším jak bude mít malá 9kg a přešoupnu jí do té velké. I když zase nebude v protisměru. Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.5.06 18:27

Ahoj,
my jsme dávali Barču taky do té sedačky od 9kg dřív, než je měla. Je totiž drobek (byli jsme v rodině všichni) a nožičky jí už taky dost přečuhovaly a navíc mi ve vajíčku v protisměru začala blinkat. To rozhodlo a šla do té větší, kde seděla po směru jízdy a nebyl problém.
Tvoje Simonka by měla mít dnes rok (BLAHOPŘEJEME ! :) ), tak si myslím, že by to nemšl být problém. Ta sedačka by měla být vhodná pro dítě, které je schopno samo sedět vzpřímeně a ovládá krční svaly.......což roční dítě zvládá většinou bez problémů. Jde o to, že výrobce uvádí PRŮMĚRNOU VÁHU dítěte v době, kdy tomuto odpovídá.
A asi máte taky drobnější dítko, které je jinak naprosto v pohodě enbo třeba je vyšší a drobné postavy, ne?
Některé děti mívají v roce 13kg, my máme ve 20m 9,5kg i s kalhotama a ve vajíčku by teda správně ještě mohla sedět, což je samozřejmě blbost. Prostě se vymykáme průměrnému průměru :D .
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
25.5.06 08:16

Ahojky, Orpet, Bubu, no pozeram, ze nie sme sami s tymto problemom :-))
L. by sa este mestil do vajicka Romera v pohode, ma tak 9,6kg a 76cm (odhad). No od roka sme kupili Priorku, mal vtedy asi 8,8kg a jazdi v nej. Aj ked uznavam, ze je asi lepsie do tych 13kg vozit v protismere :-(
No nejak sme v:,–(ili na to, ze mame bezpecnu sedacku a jedno z najbezpecnejsich aut, snad sa nam to nevypomsti.
Inak k tej vahe, tych 9kg je podmienka, nesuvisi to s odhadom veku, myslim, ze to tu teraz v inej diskusii bolo skopirovane priamo z navodu Priorky. Musim pohladat ten nas, ale citala som to uz mnoho krat, ze musia byt splnene OBE podmienky, cize vaha 9kg a aj to, ze dieta bezpecne sedi. No tiez sme to o par deka porusili :oops: .
Orpet, fakt neviem co poradit, je to na porazenie, ze ti vyrobcovia viac nemyslia na deti mino tabuliek :-))
Akurat som zalozila diskusiu, kde zase kamoska riesi, ze sa jej 1,5 rocny syn nemesti do priorky, presahuje hlavou!!!
CLovek fakt obcas nevie, co lepsie urobi :-((
Ja by som asi radila 0-18kg, aj ked v testoch nic moc :-( ale zase keby sa to tykalo mna, tak asi kupujem uz 9-18kg. :-( ale snazila by som sa aby v tom vajicku este nejaky cas vydrzala. Syn si nohy tiez opieral a vykladal o sedadlo :wink: .
Priorku priam miluje, tam sedi a ani hracky netreba a to ani na dlhsie cesty, staci mu kukat z okna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
25.5.06 14:51

Holky díky za zkušenosti. Asi se mrknu po tý 0-18, i když .....Ale ona má ty nohy už skoro v polovině sedačky, co má před sebou a jezdíme docela dálky.
Jinak s těma 13 kg, že by měly sedět v protisměru. Já jsem tedy slyšela, zrovna nedávno v televizi, ják dávají na jedničce ten BESIP nebo co to je, tak tam bylo řečeno, minimálně do 1 roku, protože do té doby nemají ještě pořádně vyvynutou, myslím krční páteř a v případě nárazu by si tu hlavičku zvrátily. Tak tedy nevím, ale už se těšim, až jí budeme vozit po směru, protože takhle je straně nezabavená (taky, kdo by nebyl, koukat celou dobu do sedadla) :)

Tak ještě jednou moc díky.

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
28.5.06 14:43

Ahoj, nedávno tu proběhla na toto téma diskuze. Tam se toho víc dozvíte, nám to aspoň v rozhodování pomohlo.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky