Spaní miminka

52
24.5.06 11:14

Spaní miminka

Mám 2 měsíce starého chlapečka a chtěla bych se zeptat jak dlouho se miminkům formuje hlavička a musí se proto dávat spát pokaždé na jiný bok? Musím to dělat ještě teď ve dvou měsících nebo už ho můžu nechat spát jak se mu chce???

A odkdy se doporučuje začít učit miminko usínat samotné???

Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
24.5.06 12:29

Ahoj, já si myslím, že ve 2 měsících se hlavička ještě formuje a asi bych dávala pokaždé na jiný bok (můj amatérský názor). Samostatné usínání jsme praktikovali až tak po 6. měsíci. Času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
24.5.06 12:39

Já dávám malýho spát po každý na jinej bok, ale teď už je v období kdy se sám otočí a lehne si sám, kolikrát ho najdu na druhé straně postýlky, než jsem ho uložila, takže je to teď v jeho 3 měsících už bezpředmětný.

Nevím co myslíš samostatným usínáním, ale jestli to, že chlapečka položíš do postýlky a on sám usne, tak to já dělám již teď, jenže u nás je problém jinde, když je unavenej, tak chce být sám a chovat se nechce za žádnou cenu, prostě chce být sám a mít klid. Sestra ta uspávala do 5měsíce. Zkus chlapečka položit do postýlky ať je před spaním sám a uvidíš, jestli usne, ale jestli ho uspáváš ráda, tak tím ho určitě nerozmazlíš a užívejte si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
24.5.06 13:00

Hlavičky jsem u mých dvojčátek polohovala dokud to mělo význa= dokud už si s nima nedělali co chtěli. Sami usínali od malinka bez problémů.Už když jsem je pokládala do postýlky, tak jako miminka už většinou spali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
24.5.06 13:53

Mému drobkovi je 20 měsíců a začala jsem ho nechávat usínat samotného včera :D A musím říct, že bez křiku. Dřív jsem to někdy zkusila, ale neměla jsem nervy nechat ho řvát v postýlce, třeba hodinu. Teď už je schopný pochopit, že mu přečtu pohádku, dám pusu, vysvětlím, že jsem jinde v domě a může klidně spát. :D Dokonce první měsíc po příjezdu z porodnice jsem ho prakticky přes den nesundala z náručí, aby v klidu spal; chtěl být u mámy, tak jsem ho nemučila postýlkou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
24.5.06 14:12

Ahojky.

Tak já na bok dávala jen v porodnici. Po příjezdu domů mě dr. upozornila, abych Matýska nechávala na zádech kvůli kyčlím a otáčela jsem jen hlavičku. Až si jí otočil, tak jí měl jak chtěl.
Jinak samotné večerní usínání jsme praktikovali od začátku. Samozřejmě, když Matýsek nechtěl usnout sám , tak jsme ho uspali :lol:
Teď mu je rok a chodí sám už i po obědě. Já bych ho ráda v poledne uspávala(to abych si aspoň chvilku pomazlila), ale on nechce. Dostanu před spaním pusu, on mi zamává a pak si buď chvíli hraje nebo rovnou usne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.5.06 14:48

Dalísek usíná sám, co jsme přišli z porodnice, spíš mám pocit, že ho hlazením a houpáním nebo dokonce zpíváním vyloženě ruším. Hlavu si uměl otočit už v porodnici, takže v tom neporadím. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.5.06 15:10

Ahoj.my měli trošku deformovanou hlavičku už z dělohy a vyřešili jsme to otočením postýlky-aby se na nás díval z druhé strany a tak i usínal,na bok jsem ho přestala dávat asi v druhém měsíci.A samostatné usínání děláme od začátku a musím zaklepat,že teď-skoro v 6-ti měsících,už ani trochu nebrečí,má naprostý stereotyp před usínáním-koupání,krmení,odříhnutí a postýlka.Chvilku si tam povídá,maximálně trošku brekne a spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
24.5.06 17:03

Davídek má tři měsíce a máme trošičku slehlou hlavičku na jedné straně a doktorka říkala, že ho máme dávat častěji na tu druhou, tak zřejmě se hlavička stále formuje, ale jak ještě dlouho to nevím.
Přeji hezkou rovnou hlavičku :D :D :D :D
Danny
PS: Jo a my usínáme sami jaksi od začátku, ale to asi získal z JIP kde jsme se po porodu zdrželi a tam ho samozřejmě nikdo neuspával, tak asi proto. Prostě napapáme, krknem a uložím, někdy párkrát zamrouská a je v limbu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.5.06 19:43

Ahoj mamky,
doporučuji samostatné usínání (pokud o to stojíte) čím dřív, tím líp. U starší dcery jsem to tak praktikovala a je to strašná úleva a pohoda, když jde spokojeně sama spinkat a bez „řečí“. U mladší to řeším zrovna teď - dřív jsem se bála, že tu starší vzbudí, ale déle už podlě mě čekat nemůžeme, pokud nechceme mít z usínání chovací rituály. je to pak jednodušší pro dítě, když jste někde na dovči nebé hlídá babička a podobně. Nebo jsou někdy i rodiče unavení :wink: :)
Tak sladké sny všem
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
24.5.06 20:45

Formování hlavičky? To mi naše dr. zatajila… :roll:
Vaška jsem od narození dávala spát na záda, na bříško, na oba boky, ale ne kvůli hlavičce, ale kvůli prdům. Uspávala jsem do 6. měsíce.
Jirku jsem zavinovala do 3. měsíce, hlavičku si dával jak chtěl. Doteď spí jen na zádech, ostatní polohy nesnáší. Od narození usíná sám (což přičítám tomu, že na prdíky netrpěl)
Oba maj hlavinky nááádherný :lol:

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.5.06 22:28

Ahojky,
ve spoustě literatuře jsem četla, že malá miminka mají spát v poloze na zádech. Já na bok spát nedávala vůbec a jednu dobu taky furt řešila, jestli nebudeme mít slehlou hlavičku na jednu stranu. Dr. mi doporučila, že kdyby se mi zdálo, že furt otáčíme hlavičku pouze na jednu stranu, dávat ji během dne několikrát na bok opačný, aby se srovnala. Já bych mimi dávala spát na záda a bok bych řešila v případě, že by s tou hlavičkou problém byl. Co se týče samotného usínání, všude doporučují od 6. měsíce věku.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.5.06 22:32

.....já jsem se na záda bála kvůli blinkání v noci a bok to řešil, že ublinknuté mlíčko (nebo spíš třeba jen slina) vytekla na bok přes tvářičku - proto se to doporučuje. Hlavička až potom :wink: .
Jak se mimčo začne otáčet samo, je už to lepší.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
26.5.06 10:26

Teď jsem si přečetla tento článek http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

Co na něj říkate? Já jsem malého nechávala u sebe v posteli v podstatě od jednoho měsíce do jednoho roku. Protože v té době jsem ho kojila v noci co dvě hodiny, tak abych se nezhroutila z toho vstávání. Vždycky si cucnul u toho jsem oba usnuli a bylo to přijatelnější, než vstávat :lol: I když dost děsný, protože jsem spavec, který musí spát 8 hodin v kuse. Ale je fakt, že malý byl pořád v klidu a v pohodě, tak to asi bude mít něco do sebe. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
26.5.06 12:47

Ahoj..

Náš malý se otáčel na boky už od narození, takže tuhle otázku jsem měla hned vyřešenou. Hlavička se ještě ve dvou měsících formuje, takže bych asi dávala pokaždé na jiný bok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí