Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už začíná být venku hezky a mě by zajímalo, do kdy musí můj synek, nyní 5,5měsíce, nosit čepičku přes uši…je mi jasné, že na hlavičce musí mít něco i když bude pařit slunce, ale ne na ouškách. Tchýně mi pořád dává najevo, že je to hrozně důležité, aby měl malý schované uši, i když je venku třeba o 4stupně míň, nežli u nás v bytě.Děkuji
Nejsem odbornik ale ja se ridim podle toho jak moc fouka a hlavne jestli je ten vitr studeny. Podle teploty doma a venku se urcite neridime a podle me je to celkem pitomost. Podle toho jake je teplo stridame akorat pokryvky hlavicky. Kdyz je pod deset stupnu, tak davam vetsinou tlustsi cepku, pokud je do patnacti, tak takovou jednovrstvou (ale s klapkama pres usi), a kdyz je tepleji,ale mam pocit, ze trosku fouka, tak na:,–(ime satek. My mame ctyri a pul mesice a mala mela snad jen jednou malinkou rymecku, jinak je zdrava. Pokud dite prenasis jen do auta, tak klidne nemusi mit nic (jen kdyby bylo vic chladno). Praktikuje to tak moje sestrenka. Detska sestra. Takze ji v tom duveruji. Terik a Charlie.
Ahoj Wiero.
Podle staré čínské medicíny jsou uši vstupním orgánem na dráze ledvin. Když nafouká do uší, nachládnou ledviny a od toho se odvíjejí nachlazení, stejně tak jako když prochladnou chodidla. Nemusíš mimču dávat teplou čepici když už nemrzne, ale ať mu nenafouká do uší. Jednak bys riskovala nachlazení, nebo v horším případě zánět ouška a jau jau, pěkně to bolí i dospěláka, natož tak miminko, které si neumí povědět..... . Před pár lety jsem takový zánět prodělala a od té doby si uši moc dobře chráním před větrem, hlavně to, tehdy bolavé ucho, nacpávám vatou - ale jenom když chladně fouká. Mimčo v kočárku ležící je před větrem chráněné dost, takže ani já už své 9 měsíční holčičce v teplých dnech nic přes ouška nedávám. Až bude sedět, pořídíme proti větru aspoň čelenku nebo šátek.
Ahojky,
taky se řídím hlavně větrem. Když nefouká a je teplo, bývá malá v korbičce bez čepičky. Mývám jí ale v záloze, pro případ nošení nebo změny počasí. Teď jsem koupila šátek, až budeme chránit hlavičku hlavně proti sluníčku.
A+A
Ahoj my používáme mikinky s kapuckou. Když je zima, tak teplejší, když je teplo tak slabší. Zatím jen ležíme v kočárku a když je mu horko, kapucka se sundá a hotovka.
Alča a půlroční Alánek
jj, kapucky jsou super. Nemáme snad jedinou mikinku bez ní. Ale malá se v ní strašně kroutí, tak to stejně občas bez čepičky nejde…
A+A