Uspávání kojených dětí

144
18.4.05 08:07

Uspávání kojených dětí

Dají se vůbec úspěšně uspat kojené děti, aniž bysme je naučily nějaký uspávací zlozvyk, jako je dudlík, nebo houpání? Napiště Vaše zkušennosti. Já kojím, můj syn má skoro 6m, a krom kočáru a auta sám neusíná. Jen u prsa, nebo s velkým úsilím s dudlíkem…budu vděčná za všechny Vaše zkušennosti a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
18.4.05 08:19

Ahojky,

já teda zatm malého většinou ,,umrtvím,,u prsa.Někdy ne úplně do tuha ale usne mi pak v náručí a někdy ho po kojení ještě bdícího položím a usne sám.Je to jak kdy.
Asi jsem ti moc nepomohlaale naštěstí jsme nemuseli ,,sáhnout,,po jiných metodách-zatím :roll: jako je třeba usilovné houpání v kočáru atd.I když připouštím že některé děti se asi jinak uspat nedají :?

Neboj jednou se tomusí ,,zlomit,,a bude usínat sám :lol:

Ahoj Gabka a Štěpánek 2 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.4.05 08:54

Ahoj,
mám 9 a půl měsíční holčičku. Taky jsem ji uspávala víc jak do půl roku kojením. Byla to docela hrůza. Vždycky jsem si říkala, že „moudré knihy“ by zaplakaly :-), ale co :-) U kojení usnula a když jsem ji dávala do postýlky, tak jsem vždycky trnula, aby se nevzbudila, protože pak začala hrozně moc křičet a nechtěla v postýlce být a já jsem musela začít znova. Před nějakou dobou (teď si přesně nevzpomenu, kdy to bylo, ale určitě jí bylo víc než půl roku) se to zlomilo a Pája mi u kojení neusnula, tak jsem ji dala do postýlky a dobrý. Třeba hodinu (někdy i dýl) si tam hrála a pak usnula. Teď máme období, kdy mi usíná zase u kojení, ale to je hlavně tím, že večer bývá většinou hodně unavená z nových zážitků :-) Když u kojení neusne, tak usne sama v postýlce. Pokud ji teda netrápí zrovna prdíky, to ji pak musím udrndat ke spánku. Na prdíky hrozně trpí od malinka.
Takže neboj, bude líp :-) Aspoň u nás se to spravilo samo :-)
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.4.05 08:55

Jo a dudlík jsme nikdy nepoužívali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.4.05 09:42

Ahojky Wiero :P
Náš malý taky usínal u kojení nebo v náručí.Bylo to hrozné ho chovat a houpat,hlavně když přibral na váze a byl těžký.Tak jsem si nechala od holek na emiminu poradit a vyšlo to.Začala jsem ho asi od 5.měsíců dávat před spaním do postýlky.Plakal,tak jsem tam s ním vždycky byla,držela ho za ručičku,aby věděl,že tam není sám.Někdy jsem za ním musela jít i 4krát,než usnul,ale vyplatilo se to.Neobměkčil mě a nevynutil si chování a to je důležité.Trvalo to asi 3-4dny.Od té doby chodí spát sám.Teď má 10.měsíců.Někdy usne hned,někdy ještě lozí po postýlce a za chvíli spí.
 Ketty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
18.4.05 11:41

moc děkuji všem maminkám a doufám, že vaše rady budou i nadále trvat a fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
18.4.05 12:45

Ketty,

odbouralo se tím samostatným usínáním i noční kojení? Náš malý totiž taky většinou bez prsa neusne (tedy přes den třeba v kočárku ano, ale večer ne) a v noci se budí průměrně 4 x a uklidní ho jen kojení. Zkoušela jsem chovat, ale to se se mnou pere a vříská na celej panelák. Ach jo, jestli mi vadí něco na bydlení v paneláku, tak to, že je všechno slyšet. Jak od nás, tak k nám. Když malej hodně pláče, tak si říkám, kdy na nás sousedi pošlou sociálku… Takže jsem se zatím k usínání vyřvávací metodou neodhodlala, ale nějak to budu muset řešit, protože bych se potřebovala konečně vyspat.

Ulrika a Andrýsek (za týden 9 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
18.4.05 12:58

Ahoj,
moje čtyřměsíční Kačenka usíná většinou bez nějakých velkých tahanic sama v postýlce. Nejdřív si sice trochu pofňuká, ale do pár minut většinou spí. Já praktikuju natahovacího medvěda (hraje melodii) a když začne brečet, tak držení za ruku a zpívání ukolébavky. Nicméně v noci se mi budí každé dvě hodiny na kojení, přestože ve dne vydrží už nějakou dobu tři hodiny a někdy dokonce i víc. Nevím, co s tím a už mě to noční vstávání celkem zmáhá. Máte s tím někdo zkušenost?

Jana+Kačenka 4m a pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.05 13:49

Re: Uspávání kojených dětí

wiera píše:
Dají se vůbec úspěšně uspat kojené děti, aniž bysme je naučily nějaký uspávací zlozvyk, jako je dudlík, nebo houpání? Napiště Vaše zkušennosti. Já kojím, můj syn má skoro 6m, a krom kočáru a auta sám neusíná. Jen u prsa, nebo s velkým úsilím s dudlíkem…budu vděčná za všechny Vaše zkušennosti a rady

Ahojky. Nám budou teprve 2 měsíce a usínáme většinou u prsu. Bohužel sotva máma odejde do sprchy, je mimi vzhůru. Dokonce mám pocit, že tu máme jednu postel navíc-vlastně postýlku. Jen proto aby se zbývající dva chlapi vyspali, spí mimi s námi v posteli. Taky nevím, jak ho přelstít-uspat a dát spát do postýlky, aniž by se vzbudil. Snad to chce čas.

• Citovat
  • Upravit
5137
18.4.05 14:25

2roky

Ahojky,

my máme dvouletého kluka. Kojím stále, chce i v noci (tedy tak do 18m to bylo cca v 1,30 a pak v 5-6 hodin, teď už se budí jen cca v 5 hod.), tak ho dám k sobě do postele, přistrčím prso a spím. Často dříve než syn.

Do roka věku usínal u kojení, prostě sál, sál a najednou spal. Tedy většinou. Pak přišel DĚSIVÝ půlrok, kdy u prsu už neusnul, sám v postýlce řval (nervy mám pevné, ale i na mne to už bylo moc), se mnou v posteli si počkal až já usnu atd. Každý večer zabralo něco jiného. Od 18m máme klid. Dám ho do své postele, nakojím, dám pusu a jdu pryč. Usne sám, bez křiku, spokojeně. Pak ho přendám do jeho postýlky. Při kojení v 5 hodin jde ke mně do postele a tam zůstává až do rána.

Spokojenost na obou stranách.

Toto berte jako zkušenost, ne jako rady!

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
18.4.05 14:38

Ahoj holky!
Taky jsem uspávání řešila…Ondra je velký prsomil, cca ve čtyřech měsících přestal usínat sám nebo s kolotočem, a já si myslela, že ho nutně musím naučit usínat bez prsa…že ho na to přece nebudu zvykat. Zkoušela jsem všechno možné, na vyřvání jsem neměla srdce (a navíc teď už vím, že konkrétně na Ondru stejnak nepomůže, má výdrž :-))). Takže jsme se k tomu prsu stejně postupně propracovali (a měla bych daleko víc klidu, kdybych mu ho dalo rovnou…), uspávala jsem u prsa cca do roku (nechci kecat, musela bych projít deníčky, ale plus minus to tak bylo), pak se víc zaangažoval tatínek a měl Ondru po nakojení rychleji uspaného než já. Doteď, když jsem večer doma, tak Ondru nakojím, dostane pusinku ode mně a od manžela, šupnem ho do postýlky, a pak se spinká.
Stejný problém jsem řešila se spaním v naší posteli…zhruba ve stejnou dobu…a taky se tak nějak postupně vyřešil bez většího hrocení…postýlku jsme přirazili k mé posteli, odmontovali postranici, postupně tam Ondru pokládali a když jsem ji v 18.m. šupla do rohu i s postranicí, tak v ní Ondra usnul naprosto bez potíží, tak jak si předtím zvyknul. A od té doby spí celou noc cca do pěti do rána…pak kojím a je u nás v posteli, někdy spí, někdy už ne :-(.
Zpětně si říkám, že nebylo nutné se uspáváním a spaním s námi a jídlem a tak nějak vším až tak nějak trápit. Všecko postupně vyplynulo přirozeně samo a zlomit by se Ondra stejně k ničemu nedal. U druhého dítěte si ušetřím spoustu nervů. I když…ono každé mimi je jiné a je potřeba se přizpůsobit jeho konkrétnímu rytmu.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky