Asi skončím v blázinci.....

10
17.4.05 12:07

Asi skončím v blázinci.....

Přeji dobrý den všem maminkám :lol: Kvůli svému problému jsem se dnes zaregistrovala na emimino, abych zde našla nějakou radu nebo alespoň pochopení a povzbuzení. Mám holčičku, které bude za týden 9 měsíců. Od rána do večera jen kňourá a vyžaduje si pozornost. Jsem si jistá, že jí nic netrápí, protože určitě každá poznáte v tomhle věku podle pláče a chování miminka, zda ho něco bolí (bříško, zoubky nebo že je jenom ospinkané). Já už s ní každej den vstávám s hrůzou, co mě ten den zase čeká. Věčně ji musím tahat i když si jen potřebuju dojít na záchod, uvařit oběd, to je umění, protože mně řve pod nohama v chodítku, abych ji vzala, řve když jí přebaluju, když jí strojím, když jí po koupání vyndám z vany a chci jí utřít a ustrojit. Venku se zabaví v kočárku sotva na 20 min., pak se začne vztekat a prohejbat, že chce nosit. Já už vážně nevím co s ní, s hračkama se zabaví tak na půl hodiny maximálně, ale to u ní musím sedět a hrát si sní. Já prostě nemám pro sebe jedinou volnou chvilku, když jde spát, musím ležet s ní, když usne a já odejdu, hned je zase vzhůru. Moje máma říká, že jsem si jí tak naučila, ale já si toho nejsem vědoma. Když se narodila, můj přítel od nás odešel a já jsem s ní zůstala sama a já jsem se na ní nějak upnula, pořád jsem jí chovala, mazlila se s ní, ale to snad ještě není tak hroznej výchovnej prohřešek. Zato ted si připadám, že mně jednoho dne rupne v bedně a fakt skončím v blázinci. Vím, že to zní hrozně a mnohé mě asi odsoudíte, ale kolikrát si říkám, že bych ji radši neměla, když mi je nejhůř a jsem ze všeho totálně vyčerpaná. Nechápejte to nějak špatně, samozřejmě že jí miluju jako každá matka svoje dítě a nikdy bych ji neublížila ale už je toho na mě opravdu moc. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ET
87
17.4.05 12:16

ahoj, moje malá (8m) je úplně jiné dítě - klidné, ale samozřejmě si taky umí pořvat když chce. Takže se ti asi bude zdát divné, že se k tomu vyjadřuji.. Mazlení není žádný prohřešek, naopak - mimi potřebuje cítit, že ho máš ráda a jsi mu nablízku. Co zkusit nějakou hodně odolnou kamarádku, která si ji na chvilku vezme (zpočátku třeba jen na hodinu, pak určitě malá zvládne i víc) - budeš tak mít aspoň chvilku pro sebe (ten, kdo bude hlídat, určitě tu „chvíli“ řvoucí dítě snese) a odpočineš si - opravdu to moc pomáhá, psychika dělá hodně - když si nedáš chvilku oraz, nabaluje se to na sebe - to už jsi sama poznala.
Odkud jsi? Třeba se tu najde nějaká mamina, která by ti na chvíli tu malou pohlídala.
Možná by se to holčičce zalíbilo a po čase by se i přestala vztekat (nic jiného to asi opravdu nebude, pokud jsi si jistá, že je zdravá a nic ji nebolí).
Hodně zdaru, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
17.4.05 12:55

Ahoj děvče,
naprosto ti rozumím. Taková byla moje druhá dcera. Přišel i okamžik, kdy jsem si říkala, že když ji vyhodím z okna, konečně zmlkne … samozřejmě jsem to neudělala.
Prožila jsem těhu v obrovském stresu a malá se narodila KP, byla oživovaná, pak skoro den beze mne.
Ta tvoje malá, stejně jako tehdy moje malá, reaguje na tvůj stres a pocity. A aby se ti nestalo co mně, že na mě visela potom doopravdy a naučila se mě využívat, což samozřejmě už nedělá, ráda bych ti něco nabídla. Napiš mi ale soukromou zprávu nebo na můj mail.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.4.05 13:21

Ahoj Spermindo,
nemyslím si, že bys byla odsouzeníhodná. Naše Lucinka (23 M) je sice hodná holčička, ale přesto jsem někdy na blázinec. Co se naučila mluvit, tak ten zobáček nezavře a mě občas buší v hlavě kladiva. Nejhorší to bývá v tramvaji či metru, kdy mi dokola opakuje, že je tam řidič a řídí a je tam řidič a řídí a .................. :cry: Naštěstí to není při každé jízdě. Kéž by dělali zámečky na pusinky. :) Ale to je trochu jiný případ. Píšu to jen proto, abys viděla, že i jiné mámy jsou na prášky a musí to zvládnout.
Ale Stefinka má pravdu. Malá cítí Tvůj stres a tak reaguje. Také si myslím, že sis ji tak určitě aspoň částečně naučila tím, že ses na ni tak upjala a nedala jí možnost být trochu samostatná. Ale těžko Ti to může někdo vyčítat. Kdyby od nás manžel odešel a k tomu po porodu, taky bych možná reagovala stejně nebo podobně.
Nejsem psycholog, abych Ti dala odbornou radu, ale to občasné pohlídání by mohlo fungovat. Taky bys s ní mohla začít chodit na nějaké cvičení nebo plavání, aby se zabavila a setkala se i s jinými dětmi. Možná by mohl pomoct i dětský psycholog. Až bude větší, určitě se zlepší. Vyhraje si třeba s dětmi na hřišti. Najdi si kamarádky se stejně starými dětmi.
Každopádně držím palce, abys nemusela do toho blázince. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
17.4.05 14:28

ahoj Spermindo,
o blázinci sice neuvažuju,ale mám trochu podobné dítě.Je mu 14 měsíců a ještě nechodí.Takže on nesnese,když se zvednu a jdu po svých:-)))když chci,aby byl klid,proste s nim jako hraju na honěnou po čtyřech.Prostě se mu podřizuju.v kuchyni toho taky moc neudělám,když potřebuju umýt nádobí,tak hold ho nechám brečet a povídám si s ním.je na mně taky pořád přilíplej,pořád vyžaduje kontakt.je fakt,že večer usíná sám,ale v noci,když se vzbudí,tak si ho musím vzít do postele.každý dítě je jiný,ta tvoje holčička prostě chce být u tebe,s tim nic nenaděláš.když už jsem někdy taky na nervy,tak jdu s ním na procházku,to má rád,doma se nekdy nudí.chce videt neco noveho.taky si rad hral s micem v te dobe,ale sam si taky moc nevyhraje.treba by pomohlo ji vzit nekam,kde jsou deti,jestli uz leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
17.4.05 15:48

Ahoj Spermindo,
mám stejně starou holku a podobné problémy občas mívám. Některé dny probíhají tak, jak popisuješ ty a jindy je zase úplně v pohodě. Myslím, že rozmazlováním to nebude, ale rozhodně mám pocit, že malá už si umí dát dvě a dvě dohromady, takže na vydírání si dávám pozor.
Snažím se rozlišovat mezi vztekem, kdy malá řve (i když srdceryvně) a pláčem, kdy jí tečou slzy z očí. Při tom druhém si ji beru a konejším a přitom prvním jí domlouvám nebo na chvíli odejdu. Ale je fakt, že někdy váhám.
Mám pocit, že nejvíc se vztekala v zimě, když jsme chodily ne krátké procházky, takže jeden z problémů byl určitě nedostatek nových podnětů.
No, možná se tvá holčička chová jinak a tyhle rady jsou ti na nic. Každopádně neměj pocit viny, když toho máš dost. Takhle reagujem téměř všechny.
Anka a Jituška 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.4.05 20:55

Ahoj,
jak ja ti rozumim.Mne tohle obdobi prislo nejstrasnejsi a ja cely den premyslela, co budeme delat, aby chlapecek neknoural. V 9 mesicich se jeste asni neplazil, na zemi lezet ho samo nebavilo, v kocaru jo, ale jeste nesedel a my ho meli od neurologa zakazany (no samo ze jsem to porusovala). Vse se zlomilo kolem roku a ze mne se stala maminka touzici po dalsim mimi. Tim zlomem u nas bylo plazeni a nasledne lezeni. Kdyz zacal chodit, tak je to jeste lepsi :-) Cim vic toho umi, tim lip. Sice chce 2×denne ven a porad vymysli blbiny, ale dneskka v 19 mesicich uz je to docela v pohode. A ja za mesic rodim :-))

Drzim palce a ja byla fakt hoooodne zoufala.

Martina

• Citovat
  • Upravit
9867
17.4.05 23:30

Spermindo, vydrz!!!

Moje mala je taky pekny vztekloun a urvanec, ale jak zacala litat a pobrala trosinku rozumu, tak se to moc zlepsilo… Takze vydrz, bude lip!!!! Je to sice fyzicky narocnejsi, ale o moc prijemnejsi.

Moc dobre si pamatuju, ze byly dny, kdyz jsem to vzdavala a rikala si, ze horsi to byt ani nemuze, ale zlepsilo se to. Hodne pomohlo, ze jsem proste vzdala veskere domaci prace v dobe, kdyz byla mala vzhuru… Takze jsem si varila v noci, uklizela jen obcas v dobe, kdy mala spala a zehlila jen obcasne a nekdy ani to ne. Brrrrr

K te rade, at ji das ke kamaradce a ty si odpocines - zni to dobre, ale u nas by to teda neproslo, Ada by rvala jak tur dokud bych neprisla zpatky domu - mam to overeno. Jednou jsem ji zkousela ze zoufalstvi nechat vyrvat - tri hodiny a pak jsem vymekla a uz nikdy to nezopakovala - a dodneska z toho nemam dobry pocit… :oops:

Uf, jen si na to vzpomenu, desim se toho, ze me to ceka znovu…

Lesina s dracaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
17.4.05 23:50

Ahoj Spermindo,
přidávám se k názoru že až to tvoje mimi bude chodit,tak bude líp.Náš malej byl taky nejhodnější na rukou.Chtěl chovat do 1,5roku.Když byl miminko,taky nevydržel ležet,usínal mi jen na rukou nebo v kočárku.Bylo to vyčerpávající,ale my jsme velká rodina,tak jsem nebyla na všechno sama.Nejhorší to bylo tak do 1.roku,potom se postupně začal zabavovat sám.
Přeji ti,aby jsi vydržela-stejně musíš :( ,uvidíš,že bude líp.
Kelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.05 07:46

Tak sis toho fagana neměla porizovat, kdyz ses ter z toho na nervy ze ti furt rve,to je snad logicky.Ja nevim co tady zase resite za blbosti.

• Citovat
  • Upravit
9867
18.4.05 08:21

Ach muj boze…
Zase jeden chytry anonym…
Ach jo.
Asi to chce poradnou porci moralni odvahy a normalni slusnosti se normalne podepsat - byt i nickem na jedno pouziti.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
18.4.05 08:40

teda neda mi to se nevyjadrit, ale spis k tomu anonymu. Souhlasim s Lesinou, ale na podpis by musela byt fantazie a tu anonym evidentne nema.
Spermindo - drzim palce, neboj zvladnes to. Zname taky mala rvala od rana do vecera a ted je z ni skvela mala rozumbrada :) drzim ti palce a posilam nejakou silu :)
 Bamla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
18.4.05 08:53

Anonymní ,
ty jsi dobrá kráva, co?
Přestaň tady prudit a najdi si stránky odpovídající tvému naturelu.
 Zdar.

Holky omlouvám se za ten slovník :cry: , ale musela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
18.4.05 09:02

Ahojky, moje malá byla taky pěkný vztekloun, ale musím říct, že se to ani chozením nezlepšilo. Když myju nádobí, tak na mě visí a řve.
Venku je ale zlatá. :)
Tak pořád chodíme ven . . . :wink:
Přeji pevné nervy, snad je to přejde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
18.4.05 09:10

Ahojky, já sice tento problém nemám a neměla, ale myslím, že to je snad její takové období, které musíš doufat- brzy skončí… :oops: :oops: Až bude capkat a objevovat svět, bude ji to více bavit a maminku už tak nebude vyžadovat. Takže pevné nervy, abys to vydržela a aby to trvalo už jen chviličku :wink: Držím vám, hoky, palečky!

P.s.: Anonyme, proč tady tedy chodíš, když ti připadá , že se tu řeší blbosti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí