Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
chtěla jsem se zeptat, od kterého věku začít odvykat na mlíčko ve flašce.
Malý má rok a půl.
A kolik mléka denně by měl vypít, dávám nutrilon 3.
ahoj, já Vítkovi pořád mléko dávám ve flašce, zatím nám to vyhovuje. Jinak ostatní tekutiny pije normálně z netekoucích lahví nebo lahviček od Rajce, Mattoni, atd. I z hrnku to už umí.
Dávám Bebu 3 ráno a večer, vždy kolem 250 ml+ještě denně půl až celý jogurt a na chlebu má jednou denně nějaký sýr (žervé, cottage, lučinu, kiri, nebo máslo).
K.
ahojky
![]()
malý mi teď nějak stávkuje se sunarem, tak vypije jen max. 100ml za ráno a 100ml večer, přes den má pravidelně jogurt.
Jinak přes den vypije 2-3 láhve čaje, ale umí se napít i z brčka a uzávěrů jupík či rájec. Zatím láhve neřeším, myslím, že stále má na ně věk. Hrníček (obyčejný plastový) s pítkem nepoužívám, přijde mi nepraktický a avent či podobné hrnečky nemám a ani nebudu kupovat.
Dceři jsem ve 2,5 letech zabavila láhev, ze které pila kakao z krav.mléka a ona od té doby nepila žádné mléko, protože z hrnečku jí to „nechutnalo“. Tohle už neudělám a nechám láhev malému, dokud jí bude potřebovat, aby měl pravidelně mléko.
Ahojky I.
Ahoj.
Radimek pije čajík, řezené šťávy z pitíček - momentálně Rajec nebo Kubík (ještě nedávno jsme používali i Jupíka, ale tan má menší průtok a špatně se čistí), občas podle nálady pije z hrníčku - nicméně to množství je docela malé. Ke snídani a k večeři má 240ml UM. To pije z flašky - skleněné (u mléka neusíná a má ho vyzunknuté do 2 minut), z hrníčku by takové množství nedal. Vím, že to není ideální, ale mléko mu jinak chutná. Pomalu se pokouším množstrví vypité z hrnku zvětšovat, ale odmítám tlačit na pilu. ![]()
Beruška ![]()
Ahojky,
no my jedeme ve flašce (Bébo jou) pořád a všechno (pouze pítí) Plánuji zkusit různé druhy pítek, s jupíkem si nevěděl rady. Taky nekapací hrnečky mu nejedou, jaksi je to tvrdé v pusince a on neví co s tím. Taky náš milostpán pije jen teplé, radši vůbec než by studené
Takže flašku mám pořád vraženou v ohřívačce. No taky jsem zvědavá, jak budeme šikovní ![]()
Jitka