Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak jsem dneska přemýšlela do kdy mám u malýho řešit odříhávání.Mám na mysli do kdy ho mám nechávat.Mihla se mi hlavou představa že ještě v 15 ho budu nosit na rameni a poplácávat po zádíčkách
Jak jste byly na tom vy?
Ani jedno dítko nebylo odříhávací ani blinkací, takže jsem nenechávala vůbec. Mohla bych nosit třeba hodinu a nevymáčkla bych z nich nic
Myslím, že si i tvé dítko pak postupně určí kdy už to nebude potřebovat, ale nevím jak to funguje, nemám zkušenosti… píšu jen abys věděla, že některá dítka to nevyžadují vůbec ![]()
Jak začala Naty jíst zeleninové příkrmy v polosedu, tak si odříhla většinou sama, jindy si ulevila když jsem jí z lehátka zvedla. Když pak už jedla úplně v sedě v židličce, tak se nějaké odříhávání řešit nemuselo vůbec, jde to samo
kdyz si deti zacly rihat samy, tj, kdyz zacly sedet, v nasem pripade klecet ![]()
U nás jsem nechávala brkat novorozence. Jak začly pást koníky, tak po jídle šup na bříško(nebyli blinkací) a brkli sami. V noci jsem nenechávala brkat vůbec, protože by je to budilo.
V noci už od začátku nikdy a přes den teď jen občas. Ale to spíš jen tím, že jak je vemu na ruku, tak si říhnou ![]()
Ve dne to zvlada sama, protoze sedi. V noci stale nechavam pres rameno odrihnout, jako novorozence ![]()
já odříhávání neznám, terez si vždycky raději prdla
, jestli si brkla clkově tak 3× za celou dobu, tak je to moc.ale myslím, že až se začne více hýbat, tak se snad už nemusí, ale steně to možná bude individuální ![]()
Začal sám krkat při pasení. Ale já nejsem odříhávání fanda - pokud nekrknul do 2 minut, tak konec.
Tak nám v porodce říkala doktorka, že cca 10 minutek čekat na odříhnutí. Nates měla silný reflux, kolikrát se mi dusila, takže já fanda odříhávání jsem ![]()
Počítám, že když se mimi po kojení sebere a odleze, tak je nejvyšší čas s odříháváním přestat. ![]()
Fakt nevím, kdy jsem staršího přestala dávat. Asi když začal sedět.
Malou v 5 měsících rozhodně ještě nechávám. Právě objevila kouzlo přetáčení se a to by byla pořád poblitá…