Zvratky i nosem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.9.10 09:30

zvratky i nosem

ahoj když už jsem konečně vyřešila problem s překrmováníma řvaním má tu další :-? malá si občas ublinke..davám ji proto spát na bok..ale kolikrát ji to jde i nosem mám strach aby se neudusila,takže stale kontroluju…nebo aby nešlo o nemoc reflux…asi bych měla zajit k doktorovi že? :nevim: stává se vám to taky některé?někdy si i ublinke po hodině kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
19.9.10 09:35

Ahoj. Nevím, jak staré máš dítě. Mája si taky několikrtá ublinkla tak, že jí to šlo i nosem. Nejdřív jsem myslela, že má takovou rýmu, ale bylo to 1× max 2× během dne, pak zas několik dní nic. Byla malinka, ještě v šestinedělí. Odsávala jsem to odsávačkou na vysavač, protože jak se přitom nadechla, začala se dusit znovu.

Co vím, tak u refluxu bývá zvracení obloukem. Ublinknutí by vadit nemělo. Obě moje holky blinkaly hodně často (zvlášť Anežka). A často i těsně před dalším kojením, tj třeba i 3h po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.10 09:39

naší prdolce je 23dní.....taky to odsavam odsavačkou..ale na hleniky :-D a jak to vypadá to bliknání obloukem?jako že hodí normálně šavly?nebo neumím si to představit 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
19.9.10 09:40

Klid, Anežka to měla taky, prý je to normální. Přešlo to s věkem ani nevím kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
19.9.10 09:41

Ahoj, náš Max to měl taky, bohužel se potvrdil reflux - šlo to jak z pusinky, tak z nosánku - proudem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
19.9.10 09:42

Taky mám blinkací dítko.
Když byl malinký, tak jsme si s tím užívali :roll:, ale teď už je to v pohodě. Už moc neblinká.

Reflux to klidně může být, Adámek měl tzv. tichý reflux. Mlíko se mu vracelo stále do jícnu a potom ho to tam pálilo, takže pořád brečel.
V noci jsem ho pořád slyšela, jak polyká to vrácené mlíko, bála jsem se aby se neudusil, vždycky jakoby kokrhal nebo chrochtal. Nevím, jak to popsat :roll:.
Nebylo to veselé.
Dost pomohlo hodně vyvýšit matraci pod hlavičkou, pak už jsem ani nemusela moc dávat na bok.
Ale byl kvůli tomu hodně uplakané miminko :-(

Možná tě zklamu, ale i když to oznámíš lékaři, tak pokud bude dítko přibírat podle tabulek, dr to řešit nebude.
Náš kluk přibíral přes 1,5kg měsíčně, takže jsme měli smůlu.
Ale zpětně si myslím, že je to dobře. Nač dítě trápit vyšetřeními navíc, když přibírá a celé tohle období tak strašně rychle uteče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.10 09:45

u nás to proudem nejde…ale bojím se udušení..v noci se dusila a ani sem to neslyšela,ale něco mi říkalo ´´koukni se na ní´´jěště že jsem se koukla,kdyby neco mam doma monitor…ale mame ještě novorozeneckou žloutenku,tak ji davam k oknu a to mam už vubec blbej pocit že na ní během dne nevidim..... :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.9.10 09:47

Mareček mi blinkal od narození, někdy i nosem, je to tou záklopkou, která pořádně nefunguje, zahušťovala jsem mu mléko Nutritonem, kojeným dětem se dává rozpuštěný v kojo vodě na lžičce před kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.10 09:51

takže se bát nemusím…akorád pořád kontrolovat…trapí nás to už ods porodnice..první den po porodu se začala dusit ještě plodovou vodou kdy jí to taky šlo nosem a museli ji to odsat i ze žaludku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.10 09:52
pupííííček píše:
takže se bát nemusím…akorád pořád kontrolovat…trapí nás to už ods porodnice..první den po porodu se začala dusit ještě plodovou vodou kdy jí to taky šlo nosem a museli ji to odsat i ze žaludku :-(

hlavně se začala tak dusit že jsem myslela že oni přijdu :-( hroznej šok… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.10 09:56
pupííííček píše:
pupííííček píše:
takže se bát nemusím…akorád pořád kontrolovat…trapí nás to už ods porodnice..první den po porodu se začala dusit ještě plodovou vodou kdy jí to taky šlo nosem a museli ji to odsat i ze žaludku :-(
hlavně se začala tak dusit že jsem myslela že oni přijdu :-( hroznej šok… :poblion:

Mám stejnou zkušenost - Mája ještě v porodnici tak zmodrala, že jsem se šíleně vyděsila a rychle volala sestry. Ty ji odnesly na odsátí a já se pak ptala doktorky, jestli kdybych třeba zrovna spala, jestli by se pak rozdýchala, a bylo mi řečeno, že jo. Dodnes ale nevím, jestli mě paní doktorka nechtěla jen uklidnit :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
19.9.10 10:47

Ahoj pupíí:)Nám je 25 dní a občas se to malému stane taky i kdžy tedka se to pár dní už nestalo…n áms e to na¨štěstí vždy stalo kdžy jsem zrovna chovala jendou ted a v postýlc ea to se začal dusit ale byla jsem u toho díky bohu od té doby jsem mu trochu podložila aby měl hlavičku výš než bříško a je to bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
19.9.10 11:43

Tohle jsem mela u starsi dcerky, nemela jeste zcela vyvinutou tu prepazku ci jak mi to dr. vysvetlovala. Neni to zadny zasadni problem a jak jiz tu nekdo psal, tak se to upravi s vekem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.9.10 12:54

ahoj, měli jsme stejný problém - doufám, že už můžu napsat měli, malý se mi opakovaně dusil vráceným mlíkem díky nedovyvinuté záklopce v jícnu, sice jsem měla v nemocnici i teď mám monitor dechu,ale přišla jsem na to vždycky sama, jak se začal dusit, tak lapal po dechu a jakoby hýkal a zmodral, bylo to hrozné, mě radili na pohotovosti dávat na bok - tak jsem mu udělali z ručníků polohovací válečky a dávala na bok, teď už je to jedno, protože na zádech stejně nevydrží…
držím palce, ať se to malé brzy spraví :palec:

jo a zahušťování nutritonem jsem vzdala, nemohla jsem to do malého dostat, bylo to jako zulc…válí se mi tam, kdybys měla zájem, pošlu ti ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
19.9.10 13:01

Tak jsem Nutriton vyhodila :-(. Je to možná dobré pro nekojící maminky, ale já měla smůlu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí