Krevní skupina

1477
17.9.10 11:40

krevní skupina

ahoj holky, nechávali jste si zjistit krevní skupinu mimíska? já myslela že mi to řeknou už v porodnici ale prd! trošku mě znervózňuje že to nevím, kde se to zjišťuje? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
17.9.10 11:42

Ahoj, v porodnici to (prý) zjišťují jen dětem matky Rh-, či na požádání. Pak by to měla zajistit dětská (tak to bylo řečeno mně, když jsem se na to ptala po propuštění).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
17.9.10 11:45

Tak nám to zjistili v porodnici (nejsem rh-),ale asi špatně,protože já i manžel jsme rh+ a u malýho máme rh-,dětský doktor mi říkal,že kdybych chtěla tak mi nechá udělat kontrolní rozbor,ale zatím jsme se k tomu nedostali :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
17.9.10 11:50

Tak já mám krevní skupinu malé napsanou v propouštěcí zprávě z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
17.9.10 11:50
Paradise píše:
Tak nám to zjistili v porodnici (nejsem rh-),ale asi špatně,protože já i manžel jsme rh+ a u malýho máme rh-,dětský doktor mi říkal,že kdybych chtěla tak mi nechá udělat kontrolní rozbor,ale zatím jsme se k tomu nedostali :oops: :nevim:
:think: tohle už se tady taky v nějaké diskusi probíralo-tohle by mělo být OK, ale opačně to nejde-kdyby jste měli oba rh-, tak malý nemůže mít rh+
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
17.9.10 11:51

my vime,jsem rh -, tak nam zjistovali.
obe děti jou A+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.9.10 11:53

Já jsem Rh+ a taky mi to neřekli. A jsem blbka, že jsem si na to nevzpomněla, abych řekla. Když jsme byli na krevní obraz, tak jsem se ptala, když už ho bodají, že by se to spojilo, ale prý je potřeba větší množství krve z žíly :nevim: Což se mi zas nechce ho zbytečně trápit, tak počkáme, jestli mu někdy budou brát krev, tak to nechám zjistit pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
17.9.10 11:56

ahoj nám zjišťovali v porodnici jsem 0- dcerka A+ a syn O+
Asi bych se zeptala pediatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
17.9.10 11:57

Zkus se kouknout na očkovací průkaz, my to tam máme napsaný. Oba jsme 0 Rh+ a Kubík taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
17.9.10 12:03
lulushka píše:
Paradise píše:
Tak nám to zjistili v porodnici (nejsem rh-),ale asi špatně,protože já i manžel jsme rh+ a u malýho máme rh-,dětský doktor mi říkal,že kdybych chtěla tak mi nechá udělat kontrolní rozbor,ale zatím jsme se k tomu nedostali :oops: :nevim:
:think: tohle už se tady taky v nějaké diskusi probíralo-tohle by mělo být OK, ale opačně to nejde-kdyby jste měli oba rh-, tak malý nemůže mít rh+

Jenže můj pediatr mi zase řekl,že to možné není,že udělali někde chybu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
17.9.10 12:08

mě řekli, měla jsem to ve zprávě, ale jsem RH-. Jo a jinak.. já na svém očkováku měla celý život napsané 0+ a díky těhu jsem se dozvěděla, že mám A- :roll: :roll: :roll: :roll: . Jsem z dvojčat a tehdy se to asi neřešilo, zjistilo se jedno a konec. Přitom jsem z dvojvaječných. Síla. Nevím, co by to udělalo, kdyby mi dali jinou krev…
Ale určo bych si nechala ty odběry udělat, nikdy nevíš a pak to honem zjišťovat nemusí být nejvhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.9.10 12:09

Ještě jsem si kontrolovala, mám schovanou cedulku, co měli kluci v porodnici nad postýlkou - včetně jména a matky a času narození, tak tam je i krevní skupina - B+ stejně jako já … :nevim: a patla jsem se právě na ten „faktor“, co kdyby měli opačný (jsem mimo ..... ), tak mi řekli, že to zjištují automaticky .. jak, to nevím, ovšem já měla císaře, takže kdoví, co tam prováděli - že by z pupeční? :nevim: .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.9.10 12:12

tak já jsem Rh- a krevní skupinu nevím. Ještě prohledám očkovací průkaz, ale vím jistě, že v propuštěcí zprávě to nebylo. Ale asi bude mít Rh+, protože mě po 5ti měsících od porodu zvali na kontrolní odběr krve na protilátky. Ale sk. fakt netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
17.9.10 12:15

Kakino: já měla vysoký ty protilátky a ylo důležité vědět, jakou krevní skupinu maj děti, tak proto to asi zjišťovali? Fakt nevím, proč mě jo a tobě ne, když jsi la taky na kontrolní odběr, i když to se asi chodí v případě RH- běžně a mamky s RH+ podle mě jednou za celé těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.9.10 12:25
Lakynka píše:
Kakino: já měla vysoký ty protilátky a ylo důležité vědět, jakou krevní skupinu maj děti, tak proto to asi zjišťovali? Fakt nevím, proč mě jo a tobě ne, když jsi la taky na kontrolní odběr, i když to se asi chodí v případě RH- běžně a mamky s RH+ podle mě jednou za celé těhu.

mě do propouštěcí zprávy napsali, že matce bylo injekčně podáno „něco“ (nepamatuju si), kvůli nekompatibilitě krevních skupin…nebo něco takového. Takže si zanesli, že si s malým v tomto moc nerozumíme :lol: , ale prolítla jsem očkovák a ani tam nic není. Tak si to chtějí nechat pro sebe. Snad to nebude potřeba. Škoda, že mě nenapadlo po tom pátrat, když byl malý na MR, měl kanylu, tak mu mohli náběr udělat, když spinkal. Ale zaspala jsem to, tak budu čekat na další příležitost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí