Neví kdy má dost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17.9.10 08:34

neví kdy má dost

dneska je mimiskoj 20dní ale když kojím neví kdy má dost…papká třeba i hodinu a stále saje…pak začne škytat a blinká že je přejedená…takže co stím…kolik by měla vypít aby jí to stačilo?nebo spíše jak dloiuho kojit?asi jde i to jak mám výživné mléko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aki
1280
17.9.10 08:47

Hodinu malá určitě nepije. Spíš jen dudlá. Poznáš to podle toho jestli polyká (kontrolovala jsem to na krku nebo podle pohybu ouška). Koukni na kojeni.net. Řekla bych, že kojení by mělo být hotovo za 20-30 minut. Záleží hodně na tom, kolik má malá síly, třeba odpočívá. Když se přepil můj syn, tak to hodil obloukem, byla jsem z toho vyděšená. Ubliknávání je v rámci možností normální (malé množství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
17.9.10 09:14

Můžeš si udělat kontrolní vážení, jestli máš doma nějakou rozumnou váhu…
Takhle staré (mladé :lol: ) mimi by mělo za den PŘIBLIŽNĚ vypít dávku, která je cca šestina jeho váhy. To se vypočítá:

• vezměš aktuální váhu miminka (např. 3600 g)
  • vydělíš ji 6 (vyjde ti 600g - to by mělo vypít dohromady za 24 hodin).
  • těch 600 gramů vydělíš počtem tvých kojení (např. 6) - vyjde ti 100 gramů. To je dávka, co by mimčo mělo přibližně vypít na jedno kojení.

ALE:
mimča nevypijou pokaždé stejné množství mlíčka, někdy si dají jen trochu na žízeň a někdy se pořádně napucnou… Důležité je tedy spíš to celkové množství za 24 hodin.

Jinak také si myslím, že hodina je na kojení moc, že si jen tak podudlává, sem tam polkne… Zkus to zkrátit, ale jak říkali před mnou, mimi může být ještě slabé, takže u toho může odpočívat. Takže bych to zkrátila tak na 15-20 minut z každého prsu, a také bych se orientovala podle toho vypitého množství (pokud máš možnost vážit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
17.9.10 09:15

Jo a samozřejmě nejdůležitější ukazatel toho, jestli pije moc nebo málo, je to, jak dobře prospívá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
17.9.10 09:41

Ahoj tak malymu jsou 3 tydny a ze zacatku sem kojila taky treba hodinu proste dokud se malej nepustil jenze potom porad hrozne blinkal a nechtel spat a porad rval no a doktor mi rek ze mam kojit 10 nanejvys 15 minut ze to musi miminku stacit takze kojim nanejvys 15 minut a od ty doby je vsechno v poradku a malej pribyva hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.9.10 10:14

Taky nám říkali v porodnici na přednáíšce, kojit 10 minut, pokud dítě pije po dvou hodinách a pokud chce častěji, tak jen pět minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
17.9.10 10:25

POkud opravdu pije(= usilovně saje), nechat

• pokud dudlá -nenechat ani náhodou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.9.10 10:31

Doporučuje se nechat tak dlouho, až se se mimi pustí samo. Ale některé by dudly furt a pořád :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
17.9.10 10:34

Mě Dr říkala že 20 minut stačí pak už si jen hraje.
Děti se sáním uklidňují.Takže proto vydrží i hodinu,ale už to není kvůly papání …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.10 11:27
Luca232 píše:
Ahoj tak malymu jsou 3 tydny a ze zacatku sem kojila taky treba hodinu proste dokud se malej nepustil jenze potom porad hrozne blinkal a nechtel spat a porad rval no a doktor mi rek ze mam kojit 10 nanejvys 15 minut ze to musi miminku stacit takze kojim nanejvys 15 minut a od ty doby je vsechno v poradku a malej pribyva hezky

přesně tohle mám doma…ale když budu kojit 10-15min…není to pak málo pro starší mimčo?čím větší tím déle kojení?nebo ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.10 11:28
vrony píše:
POkud opravdu pije(= usilovně saje), nechat

ale pak hrozěn řve :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
17.9.10 11:32
pupííííček píše:
Luca232 píše:
Ahoj tak malymu jsou 3 tydny a ze zacatku sem kojila taky treba hodinu proste dokud se malej nepustil jenze potom porad hrozne blinkal a nechtel spat a porad rval no a doktor mi rek ze mam kojit 10 nanejvys 15 minut ze to musi miminku stacit takze kojim nanejvys 15 minut a od ty doby je vsechno v poradku a malej pribyva hezky
přesně tohle mám doma…ale když budu kojit 10-15min…není to pak málo pro starší mimčo?čím větší tím déle kojení?nebo ne? :roll:

Je to přesně naopak, čím starší tím menší doba kojení…oni už pak mají více síly tak to vytáhznou za chvilinku. Zuzka už teď pije jen tak 3-7 minut a je nadlábnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
17.9.10 11:32
pupííííček píše:
vrony píše:

Dudlík… ale rozhodně nenechat hodinu dudlat prso. Nehledě na to, že jí to neprospívá, tobě za chvíli zničí bradavky.
Když pláče, tak nosit a chovat… třeba v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
17.9.10 11:33
pupííííček píše:
vrony píše:

To bude možná tím že chce dudlat a uklidňovat se tím. Zkus dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
17.9.10 11:34
pupííííček píše:
ale když budu kojit 10-15min…není to pak málo pro starší mimčo?čím větší tím déle kojení?nebo ne? :roll:

Je to přesně naopak. Čím starší, tím kratší doba kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí