Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu. Malá má dva měsíce a v nosánku má často nudličky. Není to klasická rýma, pouze bílé nudle. Je to předzvěst přicházející rýmy? Je normální, že se dlouhé bílé nudly vyskytují? Z nosánku nic neteče. Byly jsme u doktorky a ta nám předepsala antibiotické kapky PAMYCON. Každý mi říká, i v lékárně, že ty kapky se dávají, až je rýma hustá a nazelenalá… Taky se mi nechce jí ty kapky dávat. Asi tak 3 krát denně stříkám mořskou vodu, PHYSIOMER, moc to nepomáhá. Také odsávám, ale po pár hodinách zase slyším, jak jí tam ta nudle lítá. Poraďte, prosím, něco, aby nudle neměla.
Nam pomohli kapicky Vincentka,ale ted nevim jestli uz muze 2 mesicni mimi.lOno to s tou rymickou nekdy trva u deticek dele,tim se netrap.
Ja teda nevim, ale myslim si, ze je to normalni, vzdyt je to sliznice. Pokud ji z nosu netece, neni to zeleny, tak bych ji ty hleniky jen prilezitostne vatovou tycinkou odstranovala. Delam to taky tak, nikdy jsem to nepovazovala za nic nenormalniho. Ted me napadlo, ze to muze mit z mlika.
No já nevím, ale naše malá to má od narozní (4,5 měsíce) denně a permanentní rýma to snad není. Takové úplně bílé dlouhé nudle. Odstraňuju párkrát za den vatovou tyčinkou, když je třeba při krmení zahlídnu. Občas mám pocit, že to tahám až z paty. A taky se jí víc dělají, když brečí nebo pase. Nenapadlo mě, že je to něco špatnýho.
Petra8a píše:
No já nevím, ale naše malá to má od narozní (4,5 měsíce) denně a permanentní rýma to snad není. Takové úplně bílé dlouhé nudle. Odstraňuju párkrát za den vatovou tyčinkou, když je třeba při krmení zahlídnu. Občas mám pocit, že to tahám až z paty. A taky se jí víc dělají, když brečí nebo pase. Nenapadlo mě, že je to něco špatnýho.
To samé u nás-když brečí, tak to jsou nudláky první velikosti. Myslím, že to je normální. ATB bych tedy nedávala.
+ahoj,
zkus Libenar.
Taky Domčamívá nudle.
Dr tomu říká zbytky jídla že to rýma není pokud to vyloženě neteče.Třeba vám to pomůže.
Nám pomohla a ještě jsem odsávala.
A ještě mi lékárnice řekla, co jí poradila její pediatrička - ,, odsát si trošičku mlíka, namočit do toho vatovou tyčinku a tou vytřít nosánek,,. Tak to vyzkouším a uvidím, co na tom bude… ![]()
My to taky měli skoro od narození a máme doteď .Taky jsme dostali 2× Pamycon a nepomohlo to,tak bych je nedávala,zbytečné zatěžovaní.
Ahoj,tak my jsme na tom asi podobně.Již třetí den pozoruji u našeho 2 měsíčního mimíska,že mu občas vylítne z nosu bílá až čirá nudle.Taky k tomu někdy zakašlá.Přemýšlela jsem jestli zajít k doktorovi,ale teplotku nemáme a tahat ho mezi ještě víc nemocné se mi nechce.Ještě počkám a uvidím, kdyby se to zhoršovalo tak zajdeme.Můj názor je,že pokud se do nosánku moc nešťourá a nedráždí se ta sliznice je to lepší a s tím mateřským lékem je to dobrý nápad.Kamarádka léčila svém mlékem malému ,když mu tekl z očička hnis a pomohlo to.Jenže člověk nikdy neví co se u tak malého drobečka i z drobné rýmy vyklube??? ![]()
alimra6 píše:
Kamarádka léčila svém mlékem malému ,když mu tekl z očička hnis a pomohlo to.Jenže člověk nikdy neví co se u tak malého drobečka i z drobné rýmy vyklube???
Tohle radil tchán ségře.
Je z 25 dětí tak musí něco vědět
.
Jo a juniorek taky začal pokašlávat.Kašle už od včera nemá zvýšenou teplotu spíš nízkou. Občas 36,5° někdy i 37,5° a někdy pod 36,5° tak ho teď líp oblékám.a pokud nám nezabere Libenar a odsávání tak s ním k Dr zajdu.
MegK píše:alimra6 píše:Tohle radil tchán ségře.
Kamarádka léčila svém mlékem malému ,když mu tekl z očička hnis a pomohlo to.Jenže člověk nikdy neví co se u tak malého drobečka i z drobné rýmy vyklube???
Je z 25 dětí tak musí něco vědět.
Jo a juniorek taky začal pokašlávat.Kašle už od včera nemá zvýšenou teplotu spíš nízkou. Občas 36,5° někdy i 37,5° a někdy pod 36,5° tak ho teď líp oblékám.a pokud nám nezabere Libenar a odsávání tak s ním k Dr zajdu.
Vím, že je to mimo téma - ale z 25 dětí?
Proboha, kdo to rodil, kdo to živil? ![]()
Ahoj holky,
jen pro obajsnění sestry tchán pochází s Alžíru.
Tak proto 25.
Tam je to asi o něčem jiném jak o penězích.
Pokud se nepletu tak je tam bigamie tudíž ne vše nutně museli být jeho vlastní sourozenci.
jistota je jen u tatínka
![]()
Tak to potom jo
![]()
Ale já osobně znala paní,která porodila třináct dětí a věřte,že ve svých 55 letech vypadala jak moje babička v 80
No někde se to musí projevit ![]()