Neví kdy má dost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
356
17.9.10 11:36

Moje známá kojila 45 minut, malá pak ublinkávala. Tak jí bylo doporučeno kojit max. 20 min. Jenže malá zřejmě tolik nevypila, přestala přibírat a známá přišla o mlíko. Ten čas je pouze orientační. Můj syn pil 3 až 5 minut po třech hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.10 11:43

malou právě kojím tak dlouho dokavad neusne…když bych jí kojila třeba 20min tak pak nevím jak jí uspat..řve a vyžaduje prso…je to moje prdolka uřvaná…a nejlepší je když to začne dělat v noci…jindy se zase napije 10min a hned spí…ale to je málo kdy mno :nevim: prej nejhorší to je do 3měsice života mimča…to se tak něják učí ty denní návyky a tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.10 11:45
BohunkaP píše:
pupííííček píše:
vrony píše:
POkud opravdu pije(= usilovně saje), nechat
  • pokud dudlá -nenechat ani náhodou.
ale pak hrozěn řve :-?
Dudlík… ale rozhodně nenechat hodinu dudlat prso. Nehledě na to, že jí to neprospívá, tobě za chvíli zničí bradavky.
Když pláče, tak nosit a chovat… třeba v šátku.

nic nepomáhá…ani chovat ,spívat.dudlík moc nechce,vyplivneho a řve dál… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
17.9.10 11:48

Ještě mě napadlo jestli po tom jídle neřve kvůli prdům? To prostě musíš vydržet a chovat a dudlíkovat a utěšovat a ona nakonec usne. Naučit si jí na dudlání prsa je na prd, pak nebudeš dělat nic jinýho než jí mít zavěšenou na prsu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.9.10 11:52

řešila jsem stejný problém. malý se přepíjel. a co jsem zjistilla- podle času se to opravdu odhadnout nedá. Někdy se poblinkal po 10ti min, jindy sosal půl hodiny a bylo to OK. A hlavně sál čím dál líp a doba kojení se zkracovala sama od sebe. Já už časem poznala, že má dost - začal se tak divně cukat a kroutit, v ten moment jsem vzala prso a dala krknout a pak se případně nechala ještě dopít.
Myslím, že hodina je opravdu hodně. Ale každé dítě je jiné. Nikdo ti čas nemůže poradit. Zkoušela bych nechávat odříhnout mezi kojením, i několikrát. Ale jinak buď ráda, že je při chuti, ostatní se nervují, že miminka nepřibírají. Nakup pořádnou zásobu blicích plen a ono se to časem srovná.

• Citovat
  • Upravit
17.9.10 11:54

takly pravda..budu muset to něják vydržet to řvaní :mrgreen: nakojim a jak přestane sát nebo jen bude cucatt tak nahradím prso dudlíkem a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.9.10 11:57
pupííííček píše:
takly pravda..budu muset to něják vydržet to řvaní :mrgreen: nakojim a jak přestane sát nebo jen bude cucatt tak nahradím prso dudlíkem a hotovo :nevim:

A jak dlouho řve? Mě řval taky, ale max 3-5 minut. A to skoro vždycky. Prso už nechtěl, dudlík nechtěl. A pak najednou přestal a byl spokojený. Důvod nevím. napadlo mě, jestli chvíli netrvá, než zjistí, že už má dost.

• Citovat
  • Upravit
17.9.10 12:03
neczuz píše:
pupííííček píše:
takly pravda..budu muset to něják vydržet to řvaní :mrgreen: nakojim a jak přestane sát nebo jen bude cucatt tak nahradím prso dudlíkem a hotovo :nevim:
A jak dlouho řve? Mě řval taky, ale max 3-5 minut. A to skoro vždycky. Prso už nechtěl, dudlík nechtěl. A pak najednou přestal a byl spokojený. Důvod nevím. napadlo mě, jestli chvíli netrvá, než zjistí, že už má dost.
řve hodně dlouho třeba i 30min…než se uřve a spí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.10 12:04

asi mám doma nerváčka…jestli nebude náhodou po mamince :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.9.10 12:19

Miminka mají úplně stejný nárok na šestinedělí jako maminky… Musejí se prostě srovnat, rozkoukat se na světě a u každého miminka to probíhá jinak.
Nic neřeš, hlavně nedělej žádné závěry a řiď se podle aktuální potřeby miminka. Časem se to upraví a Ty se naučíš chápat nebo aspoň líp odhadovat, jak reaguje a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
17.9.10 12:24

To me vcera prorval celej den a skoro celou noc :cert: vcera uz sem z toho byla fakt hotova ale byly to prdiky si myslim tak jestli to u vas neni taky tak protoze malej na to zacal trpet az ted tak sem ze zacatku taky nechapala proc tak breci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.10 12:53

no nejhorši pravě je že ještě nepoznám co malá potřebuje :roll: a já bych ji chtěla ve všem vyhovět :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
17.9.10 13:40

Zkus pocvičit s nožkama pokud bude řvát dál.
Třeba jsou to ty prdíky a jen se chce vyprdět,prý při bolení bříška vyžadují děti prso,protože je to uklidní.Jenže když bude přepapaná tak bude křičet o to víc.Znám to z vlastní zkušenosti.
A pokud nic nezabere tak zajdi k Dr.
Třeba malinká má ještě hlad a nebo ji natolik bolí bříško že by jí pomohlo kdyby jsis uvařila fenyklový čaj.Nebo jí Dr předepíše kapičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
17.9.10 13:41

Ahoj,
napisu, jak to bylo u nas, neznamena to, ze to tak musi byt i u tebe.
Maleho jsem kojila proste tak dlouho, dokud po odtrzeni nebyl v klidu (coz v podstate nebylo nikdy). Vecer to bylo i hodku a pul u prsa a pak uspavani urvaneho miminka. Ovsem spal skoro celou noc, tak mi to prislo normalni. Pri prohlidce na 6 nedelich ale doktorka zjistila, ze za 3 tydny pribral 18dkg…zacala jsem dokrmovat (klidne vypil i 90ml po kojeni) a hned to bylo spokojene miminko. Takze to muze byt i takhle.
Porid si vahu, abys byla vklidu.
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.9.10 19:11

Ještě jednu zajímavou věc říkala ta sestra z šestinedělí na včerejší přednášce o kojení, prý dítě z matky cítí to mléko a je z toho nervózní, takže se vyplatí zkusit, aby ho po takovém přerušeném kojení vzal tatínek a odnesl třeba vedle. Aby zkrátka nebylo vedle maminky. Proto prý dřív mimina v porodnicích (když je maminky neměly u sebe) v klidu po nakojení spaly a neřvali. Neznervózňovala je ta vůně mléka (jídla), kterou pořád z maminky cítí.
Naopak když dítě brečí a nechce být samo v postýlce, tak zase doporučovala, třeba na plýnu odstříknout trochu mléka a položit mu k hlavičce, aby tu maminku cítil a prý se uklidní.
Zkrátka ze začátku se miminky asi opravdu hodně řídí čichem, jako zvířátka. Přišlo mi to jako docela zajímavý postřeh, který jsem dosud nikde nečetla, tak třeba se bude někomu hodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí