Do kdy používat dětský prací prášek?

teresa20
7.1.10 11:49

Do kdy používat dětský prací prášek?

Holky, do kdy jste používali prací prášek pro děti?
Já mám dětský prášek od Amway, pomalu mi dochází a zvažuju, zda koupit ještě jeden (ten první vydržel od narození až doteď) nebo už prát malému věci v „normálním“, používáme taky Amway. Párkrát jsem jeho obleček přihodila k našim dospělým a žádnou reakci u malého jsem nepozorovala. Malý je zdravý, bez problémů s pokožkou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
7.1.10 11:54

Ahoj, já jsem v tomhle byla flink, nejdřív jsem asi tři měsíce prala v Lovele všechno, pak už jen to, co šlo přímo na tělo a cca od půl roku peru všechno v normálním prášku, většinou Ondrovy věci odděleně od našich, ale taky ne vždycky. Vlastně teď už skoro všechno dohormady :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
7.1.10 12:08

Já používala Lovelu do tý doby, než mě naštvalo, že nic nevypere = maximálně jedno balení. Používám Persil Sensitive, když ho neseženu, tak obyčejnej, ale přiznávám, že peru jedině v gelu. Myslím, že gely se líp rozpouštějí, navíc můžeš přidat máchání. Kdesi jsem četla, že moderní pračky pracujou na vysokejch otáčkách, že prášek prostě vymlátijou z prádla.
Prostě vyzkoušej a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
7.1.10 12:12
Ywett píše:
Já používala Lovelu do tý doby, než mě naštvalo, že nic nevypere = maximálně jedno balení. Používám Persil Sensitive, když ho neseženu, tak obyčejnej, ale přiznávám, že peru jedině v gelu. Myslím, že gely se líp rozpouštějí, navíc můžeš přidat máchání. Kdesi jsem četla, že moderní pračky pracujou na vysokejch otáčkách, že prášek prostě vymlátijou z prádla.
Prostě vyzkoušej a uvidíš.

Jo, přesně, Lovela navíc nic nevypee, tudíž se dá používat jen po dobu výhradního kojení ;).
Taky peru jedině v gelech a občas přidávám máchání navíc, Ondra zatím neměl s pokožkou jediný problém, tak snad bude po mně :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
7.1.10 12:27

ahoj tak já pro Teri od malinka prala v Persilu Sensitiv a peru pořád. Na naše prádlo používám také gely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.1.10 12:30

ahojky, já dětský vůbec nepoužívala, i má dr. mi říkala, že nemusím, že ať klidně peru tak jak jsem zvyklá, akorát vynechat aviváž. A obě holky s tím problém neměli.
Pak si právě děti hůř zvykají na normální, když jsou navyklé na dětský prášek.
zkus vysadit dětský a uvidíš, když bude dítě v pohodě, tak klidně už dětský nepoužívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
7.1.10 12:31

madi já u prvního dítka nekupovala dětský prášek vůbec…peru taky v gelu persilu sensitivu a naprosto v pohodě…prala jsem v tom i bodýčka…prostě všechno, co šlo na tělo s tím, že kdyby něco, tak najedu na dětský, ale vše bylo OK …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.1.10 12:36

Pouzivala jsem Lovelu prvnich par mesicu nez Emca zacala jist,pak jsem presla k gelu Omo soft&Fresh s Kuschelweich od nich pouzivam i avivaz a pradlo je krasne vyprane a nadherne voni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.1.10 12:38

Vyčerpala jsem akorát jedno balení malé lovely a tím to haslo.. Chvíli jsem prala bez aviváže a nyní používám Persil gel ( někdy sensitiv, někdy normální). Jediné co mi zůstalo za zvyk, že malá má špinavé prádlo zvlášt, nějak se mi ekluje házet její trička do našich posrávaček… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
7.1.10 12:41

Ahojky,
použila jsem jedno balení Lovely a potom jsem najela na prášek, který používám pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.1.10 13:01

Nepoužívala jsem dětský prášek vůbec. Od mimi jsem prala v normálním, prášky střídám, aviváže kupuju od Eurony - jsou i pro miminka. Obě holky nikdy žádnou reakci nikdy neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.1.10 13:05

Teda, já nějak málo peru 8-o mám taky první balení dětského od Amway a tak ještě tam nejmíň třetinu mám… Takže peru ještě v tom, ale když je něco barevnějšího, nebo riflíky, peru s naším v dospěláckém a nic se neděje, přidávám i pár kapek aviváže (taky Amway) a nic, žádná reakce. - Jinak dávám ocet.
Zkus a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.10 13:30

Madi, myslím, že výborné je už jen to, že pereš v téhle značce a jestli je to dětský, nebo dospělý, to si myslím, že už je ve věku tvého dítka jedno. Já u první dcerky v roce 1999 dostala ten dětský darem a taky mi vydržel skoro rok. Po jeho vypotřebování jsem přešla na dospělácký a žádnou změna jsem nepostřehla, stejně to probíhalo i u mladší. Koupila jsem si ho při narození-dokonce od našeho rodinného přítele-dětského lékaře a ten mi sám řekl, že až ho vypotřebuju, tak at´ peru v té značce dál, ale klidně v dospělém, protože je to to nejlepší, co na našem trhu je…Zase asi po roce jsem přešla na dospělý a vše je v pohodě… No a abych pravdu napsala, tak jiný prášek nechci nikdy ani vidět. Zdá se, že je drahý, ale při propočtech vyjde nakonec levněji než obyčejný. Jen se sním nesmí prát více než na 30-40stupňů a před prvním použitím je třeba pračku vyprat na prázdno, protože vše, co je v ní usazeno se tím uvolní a zažralo by se to do prádla :-? to je jen rada pro ty, kteří by si ho třeba chtěli pořídit…
Co se týká toho našeho doktora, tak mi doporučil i vitamínové doplńky stravy ze sortimentu amway a malá i přes to, že byla hodně nezralá, tak nebývá vůbec nemocná-možná i díky tomu…Jsou to drahé věci, ale pokud se zaregistruješ, tak máš hned internetový obchůdek a 30%slevu, tak to stojí za to… Já už si tímhle od září přivydělávám a je to super. Hodně lidí značku zná, ale nemá kde nakoupit :wink:
Takže závěrem at´je to dětský, nebo dospělý, rozhodně je na prádlo i na kůži nejlepší :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.1.10 15:11

Moje mami tenhle prací prášek používá už dlouho a žádný jiný do pračky nechce. Musím ale říct, že je fakt dobrý, krabice sice drahá, ale vydrží dlouho. Mami právě bude objednávat, tak dumám, jestli objednat krabici dětského nebo ne. Takže to asi nechám a začnu prát v dospělém.
Káčátko, chci se zeptat, proč se s tím pracím práškem nesmí prát víc jak na 40 stupnů? To platí jen pro ten dětský, ne?

• Citovat
  • Upravit
7.1.10 16:27

Madi, teplota platí pro všechny tyhle prášky. Obsahují totiž enzymy štěpící špínu a ty ve vodě teplejší než 40 stupńů nepůsobí tak dobře, jako při těch nižších :-D , takže když s tímhle práškem budeš prát na vyvářku, nebo na 60, tak prádlo nebude tak dobře vypráno jako na těch 40. Proto jsem i psala, že v celkovém propočtu je nakonec levnější než jakýkoliv prášek, protože šetří i energii a vodu, protože u něj se nedává ani předpírka. Dokonce i montérky a utěrky ani nenamáčím a peru na 40… Začala jsem se amwayi věnovat trošku více, tak jsem měla možnost navštívit i Vídeň, kde se některé výrobky předvádějí, co umí… Je to moc zajímavé a třeba můžu napsat, že obyčejné prášky obsahují plnidla-proto se jich dává takové množství do pračky a ta plnidla v prádle zůstávají…takže kdo začne používat tento prášek je třeba zpočátku zděšený, že skvrny na oblečení jsou viditelnější, je to tím, že tenhle prášek ty násosy plnidel postupně odbourává a až se dostane přímo na tu skvrnu po několikerém praní, tak skvrna pak teprve začne mizet… No, je to na dlouhé povídání. Jsou ted´ už třeba i tekuté amway prášky, ty kdysi nebyly. Kdybys chtěla mohu ti mejlem poslat celý katalog výrobků i se stručným popisem, na co se který výrobek používá a co vše umí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí