Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Otěhotněla nám kamarádka, od které je máme půjčené, takže je budeme na konci července vracet. To bude mít Samík nějakých 15 měsíců. Drahý tvrdí, že už je zbytečné kupovat nové, já si naopak myslím, že bysme je ještě využili (bydlíme v rodinném domku). To, že plánujeme druhé dítě ani nezmiňuju.
Do kolika let jste chůvičky používali? Díky ![]()
ahoj tak Teri bude mít v dubnu 3roky a stále je používáme bydlíme v bytě pokojík má od ložnice přes dlouhou chodbu takže je využíváme nemluvě když jedeme k našim do domku nebo k tchánovcům bereme sebou. v květnu čekáme přírustek takže chůvičky pojedou opět naplno ![]()
Já je využívám pořád (Benda má 21 měs.), ale už by to nebylo až tak potřeba - otevře si dveře a přijde. Ale když třeba jen pláče večer, že mu vypadl dudel, tak je dobrý, že ho slyším, hned tam jdu a nevzbudí se úplně
Tak třeba kupte nějaký použitý, já jsem teda ráda, že je mám ![]()
Ja myslim, ze dokud je dite v postylce a neumi si vylizt samo, ze by jako prislo v noci do loznice, kdyby ho neco trapilo a tak, tak sou uzitecny. Vis ze krici a ze muze mit nejakej problem. Jak uz si dokaze samo prijit, tak bych to videla jako zbytecny. kluk ma 15 mesicu, byt mame malej ale chuvicky jedou. O monitoru dechu nemluve. Navic za mesic se narodi druhej, tak monitor zdedi a chuvicky pobezej dal.
Ahoj,pokud máte rodinný domek,tak určitě chůvičky dlouho budete využívat.My máme dceru pětiletou a dvouletou a když v létě sedíme venku a děti spí doma tak chůvičky jedou naplno.Nebo když poo děti spí a já dělám něco na zahradě,tak mám aspon klid,že je kdykoliv uslyším.Zainvestovali jsme trošku a koupili jsme i se zpětnou vazbou a než doběhnu se zahrady,tak na ně můžu mluvit.taky jsem měla půjčené od kamarádky,která taky otěhotněla a musela jsem je vracet.taky jsem přemýšlela,jestli pořizovat,ale opravdu moc je využívam.A pokud plánujete druhé…není o čem přemýšlet.kolikrát jsem byla s tou starší venku na zahradě a ta mladší spala doma v postýlce.
Myslim, ze dost dlouho. Malej ma temer 2,5r a take pouzivame. Urcite bych poridila, 15m je dost malo a kdyz planujete druhe, neni o cem.
Tak starsimu je pres tri roky a stalep ouzivame. Bydlime v rodinem domku a loznice mame nahore- tkaze kdyz ho vecer davame spat tak chuvicku zapinam. Dole mame pustenou televizi takze se bojim, ze kdyby neco potrebovatl, tak ho neuslysime a na schodech mame pro jistotu zabranu, aby treba nespadl - takze by k nam ani nemohl dojit. Takze myslim, ze ji jeste nejaky cas budeme pouzivat.
No a jelikoz casem planuji, ze i mimi budu davat spat do loznice v patre - takze ted jsme kupovali druhou, aby kazdy z kluku mel svou ![]()
Zalezi na vas, jak to mate zarizene, ale my bychom se bez ni asi neobesli ![]()
Bydlíme v domě, dětské pokoje v 1.patře, dcerka má pět, syn 3 a stále používáme chůvičky pro oba, pro dceru dvousměrnou, díky tomu zůstává po uložení v posteli a nechodí pořád dolů (dřív to byl důvod proč nejít ještě spát, teď to musí nejprve oznámit do chůvy a většinou to vyřešíme přes chůvu, takže ani my nemusíme za ní nahoru).
A na dovolenou taky super snad v jakémkoli dětském věku.
Ahoj, my používali asi rok, odhadem… V létě když se šlo na zahradu a jinak večer když jsem šla do vany. Máme RD, jen přízemní a prcek nebyl žádný šídlo co by všude lezlo, po probuzení nebrečel ale jednoduše nás šel hledat… Takže jsme je dýl nepotřebovali. Švagrová používala ještě ve 3 letech, ale oni bydli v patře, tak asi aby malý nesletěl ze schodů až za nimi půjde… ![]()
Já je ještě používám
Mám avřené dvoje dveře a chci slyšet syna hned
Ale možná je to zbytečné, spí celou noc, ale jsem na nich asi závislá ![]()
My tedy doma chůvičky nepoužíváme, zato na dovolené vždy a určitě je budeme využívat ještě dost let. Jezdíme docela často s partou známých a takhle si s nima můžeme večer bez problémů posedět. Nebo i když jsme jeli sami, sešli jsem do baru na sklenička a dítko v pohodě spalo pod dozorem chůvičky.
tak já už je používám skoro dva roky, ale taky máme barák, takže v létě kolikrát malá spí v pokojíčku a my jsme na zahradě, ale taky ji mám na chůvičce celou noc, protože spí sama v pokojíčku od 9m, tak abych ji krásně slyšela v ložnici a když někam s manželem vyrazíme, tak ji při spaní dole babička hlídá na chůvičce, takže k nezaplacení ![]()
Ahoj, dcera má 3,5 roku a používáme doteď, máme ložnici a pokojíček v patře, tak aby jsme ji slyšeli anebo pokud jsme v létě na zahradě. A pak v létě pojede nanovo u mimina. ![]()
Bydlime v malickem rodinnem domku s papirovymi stenami, takze tady chuvicky nevyuzivame, mam je ale u rodicu, kde deti spi na patre a jinak vsechno je v prizemi, tak tam je vyuzivame a jsem za ne moc rada. Myslim, ze tak do 3 let je vyuzijes urcite, klidne i dele.
tak malý má 26měsíců a taky je ještě stále využíváme, začíná spát sám v pokojíku, takže jsou neustále v permanenci a ještě dlouho budou