Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj mam sterilizator avent, kocka je na UM takze sterilizuju a i po prikrmu v poledne, i lzicku:) jak dlouho jste sterilizovaly vy? btw. a kdyz pojedem na dovcu, mate nejaky tip co poridit misto sterilizatoru sebou? slysela jsem o nejakych milton tabletach:),nebo Vam to prijde jako ptakovina? diky
Ahoj, já vyvářela do šestinedělí, možná o týden dýl. Lahvičky umývám v myčce, dudlíky každý den vyvařuju ![]()
Vím, že tablety Milton existují, ale vlastní zkušenost nemám ![]()
Ahoj,
vyvarovala jsem 3 mesice svedomite po kazdem pouziti, pote do pul roku asi kazdy tyden. Od pul roku to u nas ztratilo smysl, deti lezly po zemi a sporadaly hromadu spiny, takze lahev umyta jen vodou bylo to posledni, co me trapilo.
Tablety vetsinou pouzivaji maminy, co jsou nekde na dovolene a nejsou si jiste kvalitou vody z kohoutku. Alespon co jsem slysela.
S.
jee maminy, to mě moc zajímá to vyvařování..takže není nějak nařízená doba do kdy sterilizovat? A fakt stačí jenom tři měsíce? Zatím jsem vyvařovala lahvičku po každém použití, ale je fakt, že veru už sama překonala moučnivku a máme domek a kočky a psy, takže stejně se dá najít nějaký ten chlup, i když denně luxuju a utírám prach. Tak to už bych nemusela vyvářet?? ![]()
K tabletám Milton- zkušenost mám, dávají se normálně do vody z kohoutku a předměty jsou sterilní po 15min a nemusí se oplachovat. Měli jsme ještě jiné tablety, byly sice levnější, ale sterilizace trvala 30min a muselo se to pak opláchnout a ten roztok smrděl jak trochu chlor. Na cesty ideální, nebo já je dala mámě, kdyby hlídala a potřebovala steril., tak je to jednoduchý.
ja teda nesterilizuju po jednom, ale necham to najednou:D az tech 6 lahvicek naskladam po jidle to vyplachnu .. necham bejt a az se mi sejdou tak je umyju v jaru a sup do sterilizatoru
Já sterilizuju pokaždé. Tedy večer všechny najednou. A plánuju dokud bude pít UM. Vím, že se nemusí tak dlouho, ale používáme mlíko Hipp a je dost mastný a špatně se to myje i horkou vodou. Hlavně ze silikonového dudlíku to vůbec nejde a je to nalepený na vnitřních dážkách. Takže to musím čistit vatovou tyčinkou do ucha. No a navíc flašku nechávám třeba i hoďku po jídle ještě stát, kdyby dostala škytavku. A když k tomu začne brečet, tak se k umytí dostanu i dýl. Takže bakterie mají pré. Jinak před sterilizací myju v horké vodě bez Jaru.
Lžičku na příkrmy vyvařovat nebudu. To jsem nedělala ani když jsem jí dávala rýžový odvar ve 2m. Jen na ni po umytí na chvíli pouštím horkou vodu na max z kohoutku.
Ahoj,
já to taky nechávám najednou až je plný sterilizátor. Po jídle to jen spláchnu a pak až už nejsou žádné čisté tak je najednou umyju s trochou jaru a dám sterilizovat. Máme dvojčata a tak hned mýt po jídle je pro mě nemožný plus to, že jedno dítě má Nutrilon pro alergiky a to je strašně mastný.
Vím, že někdo tu zmiňoval, že nalije horkou vodu z rychlovarky do umytý lahve a nechá to několik minut stát. Nevím… A co ty tablety zkusit ještě před dovolenou, abys viděla jestli je to ono.
Ahoj,
Agate ma temer 7 mesicu a sterilizujeme do ted. Treba na chate ne, tam to nechavam jen na horke vode, ale jinak vzdy po 2-3 lahvich sterilizuju (a zpravidla po kazdem jidle lahvicku umyju a necham na odkapat).
A pri cestovani (CR i mimo) jsem brala sebou pro jistotu Milton tablety - funguji dobre.
jestli mohu poradit, tak jsou fajn .. ty obostranne stetky na lahviccky, myslim ze jsem nejakou kupovala v DM,krasne se uzsi stetkou vezme savicka:)
Monjie, tu štětku mám taky, ale Hipp je mastný tolik, že to prostě nejde jinak než vatovou tyčinkou
Ale je pravda, že Nutrilon šel krásně, stačilo jenom omáznout prstem a nikde nic nezůstávalo.
Jinak taky jsme byli týden mimo domov, ale mám sterilizátor do zásuvky a ne do mikrovlnky. Tak jsme jen táhli další krám navíc;)
no ono se da sehnat do mikrovlnky sterilizator treba za 300,– na bazaru, ale ja asi na dovcu vezmu ten milton, prece jen uz je vetsi..
aha,mleko hipp ani neznam, myslela jsem, ze je to kosmetika.. to je nejake specialni mleko?:)
Hipp je kosmetika, příkrmy ve skleničkách a dělají i čaje a mlíčko. www.hipp.cz Je pravda, že to mlíko tady není moc známé. Propaguje se hlavně Nutrilon a Beba. Ale potom co měla i po Nut. Comfort prdíky a zácpu, tak mi tohle zaujalo, protože to obsahuje rovnou probiotika-laktobacily. A i cenově je super. 300g v Rossmannovi za 90. Jedničky mlíka dělají 3 druhy - bio, právě to probio a HA.
nepoužíváte nekdo na mytí lahviček a odsavačky antibakteriální Farlin? Chci si namrazit zase nejake mliko, po parni sterilizaci mam vse samy vodní kámen, tak jsem to ted po te pare jeste omyla v horke vode ve Farlinu (no uznavam, že se to mohlo tou vodou zase „kontaminovat“, taky to neni košer) …myslite, že by to mohlo stačit? Mam obavy, aby se to pri tom delsim skladovani nepokazilo. Je mi zahadou, že ta vec je antibakterialno, ale pri tom netoxicka. Jinak nám budou 4 měsíce. ![]()