Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, mam dotaz pamatujete si jak jste meli velke mimca v 31+1tt? ten muj ma 2kg a zda se mi to nak hodne
mam docela strach ze budu mit naky obr mimco
Ahoj , prosím tě neděs se dopředu , ta váha je stejně jen odhadem . Mě se nestrefili ani u jednoho .....
fakt ne? ja mam z toho hroznej strach
ja mela 3,7kg a pritel 3,75kg takze si rikam ze malej by mohl mit taky tak kolem tech 3,8 ale mam prave strach ze bude mit vic
jsem asi peknej plasan ![]()
Náš malej měl včera, tj. 32+2 1700g, ale je to jen orientační. Jak moc přesný to je, je opravdu dost diskutabilní. Někomu to vyšlo přesně, někomu se sekli ![]()
Ahoj náš prcek měl minulý týden v úterý 1536g. Váha je ale dost orientačí, tak neměj strach!!
Třeba má jen delší nohy a hnedle to vyskočí
![]()
Já rodila první dceru 3800 a druhou 4320 a ve 30tt měla ta druhá nějakých 1600g…
Takže klíd
A porodíš i případně větší miminko, neboj ![]()
MirkaV: tak to jsi me moc neuklidnila
takze jste meli jeste ´min nez mi ted, tak ja se asi zacnu smiřovat stim ze budeme mit nejmin 6kilovy mimco ![]()
To se máte,můj doktor mi to vůbec neřekne. Když mě vyšetří a udělámi uz a pak se zeptám, tak mi řekne:př. ,,No,ona bude mít tak asi ???cm. To se tak plus minus pohybuje v ???tt." Takže příjdu domů,vím,že je zdravá,sednu k počítači a hledám si to na počítači nebo tady v diskuzích.
Váhu podle UTZ bych vůbec nebrala v potaz. Když mě doktor dělal UTZ těsně před porodem, říkal, že malá bude mít 3120g a ona se mi za 12hodin narodila s 3550g
. TAkže asi tak.
Kamilo, mě cm taky neřekl, na váhu jsem se zeptala. Ono je to opravdu jen orientační, takže proto to asi každý nechce říkat, abychom se na to neupnuly ![]()
Můj nejmladší Kubíček měl tuším ve 31. nebo 32. týdnu necelých 2200 g a při narození měl takový ten průměr - 3550 g. Při příjmu do porodnice mi na uz řekli, že bude mít 3 500 g a trefili se.
U starších si pamatuju jen uz z příjmu, kde se teda totálně sekli… ![]()
Myslím, že je to naprosto individuální a nedělala bych si být Tebou vůbec žádné starosti.
market.s.87 píše:
ahoj holky, mam dotaz pamatujete si jak jste meli velke mimca v 31+1tt? ten muj ma 2kg a zda se mi to nak hodnemam docela strach ze budu mit naky obr mimco
Ahoj,
Lukášek měl ve 30.týdnu 2300g,porodní váha 4850 a 55cm,Petříček ve 30.týdnu 2000g a porodní 4700g a 52cm ![]()
Ahoj,
me strasili velkym ditetem.Odhadovali pred porodem 4 kg. Nakonec mela dcera 2980g. Opravdu jsou to jen odhady a neridila bych se jimi.
S.
To vůbec neřeš, většinou se s odhadem pěkne seknou a nikdy nevíš, kolik do 30tt mimčo vyroste. Mě odhadovali v 39tt 3,3kg a měla 3,7kg.
no holky to jste me moc neuklidnily, sice rikate ze je to jen odhadem a ve finale mely prckove jeste vic nez vam rekli
no jo, nak to pujde sel dovnitr, musi i ven
nejhorsi je ze se na porod vylozene tesim ale ztoho jedinyho mam fakt strach, no uvidime 17 jdem zase na kontrolu takze jestli mi rekne ze ma o dalsi kilecka navic tak ji snad reknu ze uz chci rodit
no jo hlavne at je zdravej, ten muj buřtíček ![]()