Rektální rouka

6201
5.8.10 13:59

rektální rourka

ahojky holky dneska jsem koupila rektální rourku ale zdá se mi na tu malou dírku mého mimiečka velká jsou různé velikosti? nebo se mi to jen zdá velké v lékarně jem řekla že to chci pro miminko a jak hluboko zavést?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6153
5.8.10 14:05

To se ti jen zdá… :wink:
Víc velikostí není.
Namázni trošičku krémem co dáváš na prdelku a zaveď cca 1 cm, plus minus. Tím užším koncem samosamozřejmě… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
5.8.10 14:11
oliii píše:
ahojky holky dneska jsem koupila rektální rourku ale zdá se mi na tu malou dírku mého mimiečka velká jsou různé velikosti? nebo se mi to jen zdá velké v lékarně jem řekla že to chci pro miminko a jak hluboko zavést?

Nebooj malému jsem to zaváděla i 2cm hluboko, stačí opravdu namazat krémem a pomalu štourat. Můj malý si v tom liboval :oops: , přestal plakat… ale připrav se na spršku, já na sebe oblékla staré triko. Ono jak si uleví pořádně, tak je to docela rána.
Jo a ještě menší rada: jak začne tlačit, tak pomalu vytáhnout a až dotlačí tak zavést samozřejmě čistou znova. Malému se třeba ulevilo až po 4 zastrčení.

Přeji hodně štěstí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
5.8.10 14:37

víc velikostí JE! tak raděj zjisti, jestli máte opravdu tu nejmenší…
a já zaváděla mnohem hloubš - když to šlo. nikdy ne násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
5.8.10 14:43

Ahoj,
tak já mám doma 2 velikosti, tu maličkou už nepoužívám, jelikož se mi zdá už moc malinká :-D Pořídila jsem si větší, ale ještě jsme ji nepoužily. Zatím nebylo třeba, tak uvidím. Já ji zaváděla i 2 cm hluboko, samozřejmě pomaličku a pak jsem tou rourkou pomaloučku otáčela, to ještě více podporuje vyprázdnění.
Tak hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
5.8.10 14:47

O velikostech netuším, ale jinak mi doktor řekl, že když chci ulevit od prdíků, tak jen kousíček, to uslyšíš jak ten vzduch pofičí, pokud má zácpu, tak zavest co nejvíc, ale pak už nejdi proti síle, až to nepůjde tak to netlačit a pomalu zasouvat tam a zpět v obou případech. Jinak se tvrdí, že se pak děti bez toho nevykakají, nevěřila bych tomu, Eliška jako miminko trpěla na zácpy uživali jsme jí hodně, ale nikdy si na ní nenavykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.8.10 14:49

Jsou myslím 3 velikostï. My používali tu střední od novorozence, menší v lékárně neměli. V pohodě …
Na jednom konci je užší a na 2. širší, zavádět samozřejmě tu užší část …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
5.8.10 14:51

Můj druhej synek byl na rource závislý, bez ní se nevykakal. Ale já se vyspala, zažila jsem s ním jen 2 proplakané noci - jako kojící jsem si dala čočkovou polívku a teplý kynutý buchty :oops:
Jak ale začaly příkrmy, zácpa je fuč a rourku nepotřebujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
5.8.10 15:00

rektální rourka

Ahoj, tak mi jsme si v lékárně koulili takovou uzoučkou a nic.Pak jsme byli na pohotovosti a tam nám dali dooost širokou a jde nám to parádně.Už 3 dr. mi řekli, že návyková není(používáme už měsíc, několikrát za den),prostě když to zvládne sám tak se normálně vykaká jindy holt pomáháme.A hlavně jí zavádíme téměř celou pokud nás tam malej pustí, vytahujeme,zatahujeme a kroutíme.Přesně tak to dělá i naše dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
5.8.10 15:49
Stensa píše:
Ahoj, tak mi jsme si v lékárně koulili takovou uzoučkou a nic.Pak jsme byli na pohotovosti a tam nám dali dooost širokou a jde nám to parádně.Už 3 dr. mi řekli, že návyková není(používáme už měsíc, několikrát za den),prostě když to zvládne sám tak se normálně vykaká jindy holt pomáháme.A hlavně jí zavádíme téměř celou pokud nás tam malej pustí, vytahujeme,zatahujeme a kroutíme.Přesně tak to dělá i naše dr.
:pankac: :pankac: :pankac: i takto to bylo u nás. Měli jsme tu větší od začátku(1,5měs)a použivali ji stejně a, že by si na to zvykla říct nemůžu. Kaká sama bez problémů. :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
5.8.10 17:20

Tak já teprve nedávno zjistila, že je víc velikotí. Já měla tu nejmenší a zas tak moc nepomáhala. Nevykakala se s ní nikdy, jen na prdíky občas pomohla.
Na jednom konci je zaoblená, tak tou do zadečku, jinak je stejně široká na obou koncích. Zaváděla jsem cca 2 cm, možná někdy víc, když to šlo. Naše dr. jednou pomáhala Natálce teploměrem a to se vykajdila pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
5.8.10 17:25

Hodně mamin to odmítá, ale já na rourku nedám dopustit. Všechny kapky a jiné blbiny byly k ničemu, pomohla až rourka. A také jsme na doporučení zdr.sestry zaváděli BEZ násilí, kam až to šlo. U nás nemělo význam strkat to jen na 1cm, to byl výsledek nulový. Ale jakmile se to dalo dál, za chvíli byla venku kupa jak od starého fotra, jak se říká :mrgreen: . Máme rourku č.4, což označuje průměr, tedy 4mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Haji
11.8.10 13:49

Zkušenosti

Víc velikostí je - nejprve jsem měla úplně tu nejmenší (tuším 1,5 mm), ale na pohotovosti mi řekli, že je malá, ať koupíme větší a tak jsme köupili větší 2,5 mm a s tou šli prdíky jedna dvě. Doktorka na pohotovosti mi ukázala, že se má zavádět až 5 - 6 cm hluboko. Stačí napmazat konec trochou krému a jde to. Od té doby jsme to až do tří měsíců tak dělali a to bylo jediné, co nám ulevovalo od prdíků. Dneska nám je 6 měsíců aj sme v pohodě - kakáme úplně normálně a rourku už dávno nepotřebujeme.

• Citovat
  • Upravit
6590
25.9.14 08:19

No ja koupila rourku pres net a ta ma v prumeru snad 7,4 8o to je moc, že? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
25.9.14 08:19

No ja koupila rourku pres net a ta ma v prumeru snad 7,4 8o to je moc, že? 8o

• načítám...