Moje miminko mě ignoruje

Anonymní
4.8.10 14:59

Moje miminko mě ignoruje

Ahoj všem, píšu jako anonymní, protože manžel zná můj nick, tak aby neřekl, že už jsem totální magor. Potřebuju se jenom zeptat, jestli někdo z vás vaše miminko ignoruje. Naše (3m) se na mě za celý den sotva podívá, když na ní mluvím, můžu dělat jakékoli zvuky a nic. Třeba jí vlezu očima před oči a ona je stočí jinam. Tuhle dokonce otočila hlavu! A pak přijdou babičky, manžel nebo jdeme k doktoru a tam se může ze všech lidí strhnout. Ještě poznámka - jsem s ní celé dny sama doma, mažel věčně v práci nebo na služebce, kamarádka, co je na mateřské se bohužel přestěhovala daleko a tady kamarádky žádné nemám. Takže malá nemá celé dny změnu, jen mě. A samozřejmě jsem to já, kdo jí dělá ty „hnusné“ věci, jako čištění nosu, na koho musí hladová čekat, než přinesu lahev, stříhání nehtů, cvičení rehabilitace, kde půlku cviků nesnáší a řve jako tur. A přitom když jsme se vrátili z týdnu u našich, tak na mě mohla 3 dny oči nechat a pak se to vrátilo do starých kolejí. Myslíte, že jsem pro ni vážně jenom inventář a podavač flašek? Je to normální nebo je chyba ve mě? Změní se to časem? Je pravda, že už jsem z toho občas tak psychicky špatná, že na ni kolikrát ani nepromluvím, protože se na mě stejně nepodívá. :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22004
4.8.10 15:06

Nezmění se to… naopak bude hůř, časem Ti ještě vynadá :mrgreen: :mrgreen:
Ale tímhle se fakt netrap, to je normální… všichni ostatní jsou opičky, divadlo, na které se kouká a které ji baví. Ty jsi něco jako zeměkoule, střed světa, slunce, které tu pořád je, jistota, která se nemění… samozřejmost, na kterou se nepotřebuje chechtat, ale bez které nemůže existovat… to je úděl mámy.
Neboj, máš úplně normální miminko. :kytka:

Příspěvek upraven 04.08.10 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
4.8.10 15:06

Ahoj, neboj určitě Tě nebere jako inventář. Spíš bych řekla, že za tím vším bude Tvá smutná nálada. Zkus nějaký koníček nebo si vyražte s manželem. Něco, co Tě rozptýlí a rozveselí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.8.10 15:07

Klid, zatím jsi pro ni opravdu inventář, považuje tě za svou součást. Všechno je zajímavé, jenom maminka ne …
Zlepší se to, neboj se. Důležité je, že reaguje na ostatní podněty, kdyby nereagovala vůbec, tak pak by to byl problém.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.8.10 15:08

Ahoj, neber to tak tragicky :-D
Mě to kolikrát taky štve, Simča se teda koukne, usměje, to zase ano, ale třeba je rozmrzelá, přijde manžel domů a je veselá, pusu od ucha k uchu, prostě spokojenej a vychechtanej človíček :wink: Si vždycky říkám, že se na to můžu… :wink:
Neboj, bude se to zlepšovat, jak bude prcek akčnější, holt ale teď kouká víc po těch neokoukaných tvářích :-)
Později třeba přijde období, kdy se od tebe nebude chtít hnout a nedojdeš si ani sama na záchod :wink: Ono se to u dětí střídá a jeden čas jsou naladěni na toho, jednou na toho… Náš Ondra teď taky preferuje tátu, táta ho musí pochovat, večer převlíct, uložit do postýlky :wink: A jelikož není manžel přes den doma, jsem Ondrovi po dobu tátovy nepřítomnosti dobrá :lol:
Neboj, bude to lepší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
4.8.10 15:11

Anonymní, jdu tě podpořit, utěšit. Nezoufej! Ona je ještě malinká a možná, právě proto, že tě vidí pořád, tak ti to tak přijde. Určitě potřebuje tvoji blízkost. Je si jistá, že tam jsi. Jsi její maminka, ona to moc dobře ví.
To, že na tebe nekouká, nemusí nic znamenat.
Až povyroste, tak se to změní.

Můj syn nesnáší jakoukoli manipulaci s ním - ať už je to přebalování, utírání po koupání, stříhání nehtů, čištění nosu, převlékání atd. Vždycky u toho strašně ječí jako když ho na nože berou. Taky jsem si říkala, že mě za to musí nenávidět. Ale teď už to vidím jinak, je to prostě nezbytné malé zlo.
A jak je celý den se mnou, když večer přijde tatínek, tak se od něj nehne, pořád se na něj lepí apod.
Taky jsem pro něj okoukaná, ale když je potřeba, moc dobře ví, kde hledat útěchu, kdo mu dá napapat apod.

A rozhodně nejsi magor, ale starostlivá milující maminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 15:58

a odkud jsi? jestli z Prahy tak pojd s nama nekam vyrazit!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
4.8.10 16:08

tak to jsem měla úplně to samé, také jsem zakládala diskuzi. Ignoroval mě 2 dny, dokonce otáčel hlavu, když jsem se před kluka nastavila. Bylo to mezi 2.-3. měsíce. Na tátu se díval pořád, ale já byla vzduch. Po 2 dnech ho to přešlo. Pak se to ještě zopakovalo. Také jsem přemýšlela, jestli je to pro to, že jsem mu stříkala do nosu, sušila po koupání, oblékala ty hadry přes hlavu… Zpětně si ale myslím, že už mě měl zkrátka dost . Furt já, furt otravovala, dělala opičky, smála se a překážela ve výhledu. Tak mš zkrátka na 2 dny zazdil. :nevim: Neboj, za 6 měsíců se budeš podobné diskuzi usmívat a budeš ráda, že tě dítě chvíli ignoruje.

• Citovat
  • Upravit
6051
4.8.10 16:45

určitě to přejde - a za pár měsíců to bude přesně naopak, začne plakat jakmile tě ztratí z dohledu :lol: :lol: jsi její jediná jistota a máš ji nejradši ze všech na celém světě - a to se časem musí zúročit :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
4.8.10 17:25

Ahoj.Kubík mi to delal taky.a protože jsme museli dávat čaj i když jsem kojila,ale to je zase jiná kapitola,tak si raději dal čaj od tatínka,než mlíko od maminky!je to prostě tatánek!každý mne říkal,že po roce se to změní.nikdo neřekl po kterým:-).nakonec se to změnilo,ale až narozenin druhého syna.do té doby mne bral jako samozřejmost a mne to strašně mrzelo.ted se to změnilo.čekala jsem 2,5roku.takže se to určitě změní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
4.8.10 21:58

tak to je snad můj příběh ne :lol: , mě mala ignorovala 4měsíce, dokonce u mě i hodně plakala když jsem jí třba chovala,když byl doma manžel a choval jí tak byla spokojená nebo když byla u někoho cizího,ale jak jsem si jí vzala já totalní ignorace, myslela jsem že si zajdu normálně na psyndu,protože mě mé vlasní dítě nechce a teď? Je jí 10měsíců, nejraději by se se mnou jen mazlila a pusinkovala mě,chodí se mnou i na WC nepustí mě z dohledu a jak je u někoho jiného než u mě tak natahuje ručičky a z vyrazu čtu mámo já už chci zase k tobě. Takže neboj přejde to až bude mít víc rozumu,hlavě se nenervuj,já kvůli tomu hodně řvala a to se pak na malou přenášelo ta moje špatná a ubulená nalada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronika1989
12.8.10 11:05

Ahoj anonymko.
Mam 14ti mesicni hlcicku a muzu te ujistit ze me dokonale ignorovala minimalne 2-3mesice.je teda pravda ze ne porad,ale vzdycky ji chytlo obdobi nekolika hodin,kdy se na me proste nepodivala ani za nic :zed: otacela hlavicku,oci.Bydleli jsme tehdy dohromady s pritelovymi rodici a tak babicku videla stejne casto jako me. pres to,ze vsechny veci u kterych rvala jak paavian,jse delala ja.Pred babickou taky uhybala.Nevim co to znamenat,ale rozhodne bych to nebrala nejak tragicky,evidentne to delaj vsechny deti a ja jsem se tomu smala.a jak me videla,ze na ni dorazim a smeju se,tak to zacala brat taky jako zabavu a uculovalase pri tom.
a rozhodne nejsi magor :hug:
omlouvam se ze pisu bez hacku a carek,ale to bych tu sedela do vecera :-)

• Citovat
  • Upravit
Veronika1989
12.8.10 11:29

zapomněla jsem dodat,že na tatínka byla jak blázen,to samé na dědu.ale po nějaké době to dělat přestala a pak přišlo období bez mamy ani ranu-teda pokud jsem byla na blizku,pokud na me videla.Kdyz byla treba na sobotu u babicky,tak bya v pohode.ale jakmile nas v mistnosti bylo vic,nekompromisne musela byt u me.Rano ji z postylky dodnes musim brat ja a ne tatinek,kdyz ji neco je,vola mamíí a na tati. :-)

• Citovat
  • Upravit
denisa25
10.1.12 22:21

Holky, děkuju!!

Strašně jste mi všechny pomohly. Právě jsem uspala malého s tím, že tři hodiny řval jako tur (zuby), já už potom taky, a jakmile zavolal můj táta, tak to bylo vychechtané sluníčko. Když jsem položila telefon, začal zase natahovat…Já už si myslela, že jsem ta nejhorší máma na světě, že je raději s dědou a tak… Poslední dobou mě totiž zazdívá taky dost slušně (6 m.), a to „ňuchňací“ období, kdy jsem se od něj nemohla hnout, máme přitom už jedno za sebou…

• Citovat
  • Upravit
344
10.1.12 22:36

heh…tak tohle mě někdy taky dost mrzí, když se na mě miláček nechce podívat a na tatínka se směje od ucha k uchu :) musím se jooo přemáhat a dělat capiny aby mě vzala na vědomí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí