Sezení

25324
4.8.10 13:08

Sezení

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat:Malej se při sezení opírá o ručičky,a sedí v mírném předklonu.Jak dlouho tak trvá,než se přestane opírat a narovná se?Mužu mu nějak pomoct?Díky… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22004
4.8.10 13:12

Určitě bych nepomáhala…

A jakým způsobem se do tohoto sedu dostane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.8.10 13:17

Většinou se vzepře na ručičkách na 4,a pak jakoby se stočí na bok.Nohy má natažené před sebou.Trochu mi to připomíná žábu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
4.8.10 13:19

Super, šikulka! :lol:

Tak já bych žabičku :mrgreen: určo nezvedala, on za chvíli zesílí a zkoordinuje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.8.10 13:25

Za 1,5 měsíce jdem na roční prohlídku,byla bych moc ráda,kdyby hezky seděl,jinak nám už dá doktorka poukaz na invalidní vozík :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.8.10 13:25

Trva to cca i nekolik tydnu, na plakatku, kde jsou ruzne vyvojove faze to ma nase dr jako samostatnou fazy, kdy dite se dostane do sedu samo, ale sedi s oporou rukou. Takze je to naprosto fyziologicky vyvoj.
Urcite bych nepomahala, ani neobkladala polstari, aby se mel o co oprit, jen bys zasahla do neceho, co funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.8.10 13:26

jojo,nejsem zastáncem pomáhání :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
4.8.10 13:31

Buď v klidu :-D , my se posadily pořádně až v 11 měsících .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.8.10 13:31

Nepomáhej… Majda sezení „vymakala“ tak do týdne (že už se neopírala) ale zas se ještě i měsíc různě kácela do boku, dozadu (na hlavu :-? )…
Na doktorku se vykašli :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.8.10 13:46

Malému to trvalo zhruba týden, než získal rovnováhu a přestal se opírat, pak ještě pár dní, kdy seděl opravdu stabilně. Vydrž :kytka:

• Citovat
  • Upravit
58833
4.8.10 14:49

U prostřední dcerky tohle období trvalo kolem 1 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
4.8.10 15:05
momi33 píše:
Za 1,5 měsíce jdem na roční prohlídku,byla bych moc ráda,kdyby hezky seděl,jinak nám už dá doktorka poukaz na invalidní vozík :zed:

Momi taky bych nepomáhala, určitě si na to přijde sám. S malou chodím na rehabilitace a tam mi říkali, že jednak neposazovat, musí si na to přijít sama a jde se přesně, jak píšeš, ze 4 se posadí do boku a až získá jistotu, tak se i přestane opírat o ručičky. Ale hlavně mi povídali, že sed není vývojové stadium nebo jak to nazvat. Dříve se to tak bralo, všude se to dodnes uvádí, i dětský dr. to tak pořád berou, ale podle prof. Vojty to tak není :wink: Dokonce mi říkali, že čím později si sedne, tak tím líp pro ni a pro její zádička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makykyna
3.8.11 08:58

holky malé je 7 měsíců a už sama sedí ale pořád se mi v kočárku kací na bok je to normální??když se doma sama posadí tak sedí krásně nepomáhá si ani ručičkama tak nevim :nevim: a ještě se chci zeptat ikdyž to sem zřejmě nepatří na lezení malá pořád ještě neleze jen se od 5 měsíce plazí ale na kolínka vůbec…může se stát že lézt vůbec nebude??já vím,že je ještě čas ale může se to stát že to přeskočí a začne se pak rovnou stavět na nožičky? nebo každé dítě si lezením projde?? děkuji je to moje první dítko jsem nezkušená :oops: děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
736
3.8.11 21:51

Taky bych určitě nepomáhala. Vydrž, určitě do kontroly bude sedět ukázkově :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
3.8.11 22:30

klídek, takovej tejden, dva a bude sedět jak pán :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí