Otáčení miminka na bříško

4092
3.8.10 11:30

Otáčení miminka na bříško

Ahojky malá anketka :-) v kolikati měsících se vám mimčo začlo otáčet na bříško, kdy začlo na bříšku zvedat hlavičku a kdy se začlo plazit? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2508
3.8.10 11:33

na brisko se zacala otacet docela brzo asi v 4. mesici no a plazit se zacala az ted kolem 6. - 7. mesice… tim zvedat hlavicku newim co presne myslis :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
3.8.10 11:37

otáčet v 5,5 měsících, hlavičku držela slušně tak ve 3 a plazit v 8, lézt v 11 a ve 14 ještě nechodí, jsme spíš pomalejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.8.10 11:39

Ahoj,
Malej se nám otáčel na bříško kolem 6-ti měsíců,a plazit se začal 7-8 měsíc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.10 11:42

ahoj denísek byl trošku brzdička na otáčení:-) poprvé se otočil pár dní před 7mi měsíci
hlavičku ale držel zase hrozně brzdy-na konci 6ti nedělí už krásně pásl
a neplazí se jen leze:-) je mu 8 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
3.8.10 11:45

Samík se na bříško začal otáčet ve 4 měsících,od 5.mesice misto plazeni valel sudy,plazit se zacal nejak kolem 7.mesice.V 8.mesici zacal lizt a zaroven se i sam posadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
3.8.10 12:01

Tak hlavičku držela okolo 4m,otáčení na bříško v 6m,plazit se začala okolo 8m,na kolínkách asi od 11m,a teď máme 14m a ještě nechodíme.Jsme nějaký pomalejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
3.8.10 12:03

Hlavičku začal zvedat ve 4. týdnu, v 6. týdnu už jí dobře držel. Otáčel se ve 14. týdnu. Plazit se začal v 7. měsíci a asi o 2. týdny později lezl po kolínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.8.10 12:10

Hlásím stav u nás: poprvé se ze zad na bříško otočil někdy na konci 5. měsíce, ale to byl jen ojedinělej kotoul spíš omylem, pak dloooouho nic. V 6ti měsících stále nic. Když jsem s ním blbla a houpala z boku na bok a převracela ho jako váleček já, tak pak po tom „trénování“ se třeba 1-2× sám překulil ze zad na břicho během 10ti minut. Během chvíle už to zase „zapomněl“ a nic. Teď 6,5 měsíce se sám (bez před-trénování :-) ) ze zad na břicho převalí tak 1× za 3 dni a taky spíš omylem. Z břicha na záda „přepadl“ dodnes snad jen 3× - opět nechtěně a následoval řev.
Fyzicky to svede, ale ještě to neumí „používat“ záměrně - neví, že se za hračkou může překulit na pupek, takže ho to ani nenapadne a leží furt jen na zádech. Ještě to může souviset s tím, že mu to na bříšku moc nejde - zpočátku dlouho pásl hříbata špatně (špatná technika pasení - špatně ručičky a prdelku), pak jsme to vytrénovali, správně pase až někdy od konce 5. měsíce, ale nebaví ho to a vzteká se :nevim: Tak se asi na bříško moc nehrne.
Zmínila jsem se na prohlídce u doktorky a ta mě uklidnila, že je v pořádku, akorát je prostě lenivej na nějakou větší aktivitu.
Jo a ještě zvedání hlavičky - už od porodnice, a plazení - dodnes (6,5m) nula (zvedá tedy prdelku a tahá si nožky pod bříško, ale ten zbytek nezvládá, takže se odpíchne jen kousek a dá si na čumák, takže dál jak 20cm v kuse nikdy nepopoleze :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
3.8.10 12:37

Ahojky, tak moje peincezna pásla solidně koníky v 6týdnu, překulila se ze zad na bříško ve 4 měsíci a ted v 5 měsíci se houpe na rukou a kolínkách, nebo se zapře čelem o zem a vzepře se na špičkách takže nejvýše má dupku :lol: docela sranda pozorovat a leze dozadu (tím jak se houpe na kolínkách tak jak si lehne vždycky se kousek dozadu posune)-je šikovna-chvilku jí nechám na zemi na dece a za 10 min jí najdu o 2m jinde :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
3.8.10 12:41

První otočení ve 3,5m, zvedat hlavičku se snažil snad od začátku, ale ukázkově pást uměl až ve 4.m, plazení vynechal, rovnou lezl od 7.m do 11., kdy začal chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
3.8.10 12:43

Nám se také poprvé otočila v 3,5 m. Teď když je na bříšku a má o co se odrazit, kousek popoleze (jsou jí 4 měsíce).

• Citovat
  • Upravit
18651
3.8.10 12:50

otáčí se týden tj od 4m. kluci od pátýho. zbytek si moc nepamatuji, musela bych se koukat :oops: jen že H. sám chodil v 9,5m a Tom v 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
3.8.10 12:52

Otock na bricho presne v 7m, otocka zpet taktez.

Plazeni v cca 9m, do te doby valeni sudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.8.10 13:00

Jára hlavu udržel ve 4 měsících, v tu dobu se tak nějak začal taky otáčet, plazil se cca v 7 - 8 měsících. První krok udělal na své 1. narozeniny a poté si taky poprvé sedl na zadek :-)

Jindra je v tomhle po mně - proč jako se má otáčet, když může ležet :-) (Na vysvětlení - naposled jsem měla jedničku z tělocviku ve 4. třídě :-) ) Hlavu udržel brzy, ale ještě ani dneska se neotáčí. Teda on to umí, už to několikrát předvedl, že když potřebuje, tak se otočí - i před paní doktorkou - ale jak píšu, proč by to dělal??? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí