Suchý ekzém na hlavičce

6271
1.8.10 23:15

suchý ekzém na hlavičce

Ahoj,moje 5m dcerka má ve vláscích ekzém,jsou to takové suché krusty, které se olupují někdy jí s tím letí i vlásky.pravidelně promazávám olejem,vyčesávám dětským kartáčkem - trošku se to zlepšilo po používání oleje z výtažkem z konopí, ale nezmizel úplně. Nemáte někdo dobrou radu co by mohlo zabrat úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
1.8.10 23:17

Ahoj,my taky mazali olejem a nemizelo to.Pak nám dr. napsala nějakou mastičku Locoid emulze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baba Jaga
1.8.10 23:21

Ahoj,nám doktor napsal dělanou mastičku na počkání.Určitě si zajdi za svým doktorem,on ti něco napíše a uvidíš,že to zmizí.

• Citovat
  • Upravit
24837
1.8.10 23:27

Ahoj, my mazali pravidelně Excipialem + vyčesávání :wink:
Prý funguje http://www.levnalekarna.cz/…p-83550.html , ale nemám vyzkoušeno osobně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 01:20

Zdravím,mám také 5 měsíční holčičku :-D a máme naprosto přesně stejný problém :pocitac: V hlavičce má velké krusty,které když se náhodou odloupnou,tak to jde i s vlásky.Nejdříve mi pediatrička a všichni kolem říkali,že je to „Sebora“ (nevím,zda se to takhle píše), a že to zmizí.Mazala jsem to olej před koupání a nic :oops: Z větších lupů se staly ty krusty suché kůže.Jelikož já mám od narození problémy s exémem a tatínek má lupénku (velmi suchá odlupující se kůže),tak jsem s dcerou zašla ke kožní doktorce do Fakultní nemocnice v Motole.Nejenom,že mi bohužel sdělila, že dcera po mě zdědila genetické dispozice ohledně exému :poblion: ,tak mi také řekla,že tohle už není žádná „Sebora“,ale jistá forma exému.Rozdala mi spoustu létáčků ne zrovna nejlevnější dětské kosmetiky a přímo do vlasů mi doporučila zakoupit zn. Xérial Capillaire.Dle propagačního letáčku je to balzám do vlasů,který se u kojenců má vetřít do vlasové pokožky a nechat 10-15 min působit,poté opláchnout vodou.To dělat tak 2-3× v týdnu.Pak jsem ještě musela zakoupit míchanou Vitamínovou mast.Je prý k dostání jen ve větších lékárnách asi u nemocnic.Ta stála necelých 100,– Kč.To máme vtírat 2× denně na celou plochu.Ten balzám jsem v lékárně ihned nedostala, prý jen na objednání,ale sehnala jsem ho přes internetovou lékárnu Docsimon.cz a stojí cca 210,– Kč.Mastičku jsem již používala tak 4 dny a zdá se mi to o malinko lepší.Balzám mám v lékárně k vyzvednutí zítra,takže s tím ještě zkušenost nemám.Rozhodně bych to nijak neodlupovala ani nevyčesávala :cert: Jednou jsem to udělala a pak jsem si nadávala,neboť měla pod tím chudinka kůžičku naprosto zarudlou.Takže doporučuji zakoupit přípravky a mazat a mazat :dance: :dance: Já té doktorce věřím,je to kapacita a hodně píše knížky o kožních problémech :palec:
Držím palce a napište,jak jste pořídila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
2.8.10 07:34
ankasz píše:
Ahoj,moje 5m dcerka má ve vláscích ekzém,jsou to takové suché krusty, které se olupují někdy jí s tím letí i vlásky.pravidelně promazávám olejem,vyčesávám dětským kartáčkem - trošku se to zlepšilo po používání oleje z výtažkem z konopí, ale nezmizel úplně. Nemáte někdo dobrou radu co by mohlo zabrat úplně?

AHOJ,JA TO NAMAZALA A VYCESALA 2KRAT OLEJEM CO SME KOUPILY V LEKARNE A ZATI SE TO NEUDELALO ZNOVA OD JOHNSONS AND JOHNSONS

• Citovat
  • Upravit
6271
2.8.10 10:45

Díky za rady, asi to nechám na doktorce- brzo jdem na kontrolu tak uvidíme. Olejíčky jsme jinak zkoušeli různé- Hipp, Sebamed, Johnsons, a nejvíc pomohl ten z Cannadermu (výtažky z konopí),a když doktorka nepomůže zkusíme Excipial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
7.8.10 21:20

ahpjky, tak jsme úplně bez ekzémů ve vláscích, stavila jsem se k bylinkáři- mají tam i mastičky,koupila jsem ze Sallosu olea Atopikderm - vhodný i pro děti, a ještě dětský balzám biokarité a do dvou dnů byla hlavička čistá- takže kdo má s tím u mimíska problémy můžu vřele doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.8.10 16:28

Ahoj,
tak tohle teďka taky řešíme. Měla to kdysi a opět ji to vyrašilo. Neřešila jsem to do té doby, než ji to začlo červenat.Měla v tom zánět. U Dr jsem dostala Locoid. Mažu zatím 2. den a vypadá to, že se to lepší.
Ale zajdi k Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.8.10 22:29

Ahoj holčiny,

my taky vyzkoušely kde co, malý to měl hrozné.

Až…Jediné co zabralo byl Nizoral, při koupeli jemně odloupávat, nesmíte se toho bát…už se to pak neobjeví a Máslo!!!ne Margarín, ale tu klasiku v kostce. Natřít a rozmazat, trošku vyčesat , nechat 3-4hodky at se vpije a pak znovu umýt a jemně sloupávat.

Dělali jsme to tak týden, a je to fuč…už 2měsíce :potlesk:

Hlavně se nebát to jemně!!! zeškrabávat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17724
31.8.10 14:10

Ahojky tak náš 3měsíční Adámek má taky suché nažloutlé krustičky ve vláskách a olejíček moc nepomohl tak jsme dnes dostali Locoid kožní emulzi tak ode dneška začneme mazat po koupeli. A dle Dr. se to má i vyčesávat a loupat jinak to nezmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.9.10 15:31

tak my měli ten samý problém je nám 4a půl měsíce a po poradě s panem doktorem jsme hodinu po 10minutách masírovali hlavičku slunečnicovým olejem z lékárny a hlavička je bez problémů :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí