Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,moje 5m dcerka má ve vláscích ekzém,jsou to takové suché krusty, které se olupují někdy jí s tím letí i vlásky.pravidelně promazávám olejem,vyčesávám dětským kartáčkem - trošku se to zlepšilo po používání oleje z výtažkem z konopí, ale nezmizel úplně. Nemáte někdo dobrou radu co by mohlo zabrat úplně?
Ahoj,my taky mazali olejem a nemizelo to.Pak nám dr. napsala nějakou mastičku Locoid emulze
Ahoj,nám doktor napsal dělanou mastičku na počkání.Určitě si zajdi za svým doktorem,on ti něco napíše a uvidíš,že to zmizí.
Ahoj, my mazali pravidelně Excipialem + vyčesávání ![]()
Prý funguje http://www.levnalekarna.cz/…p-83550.html , ale nemám vyzkoušeno osobně ![]()
Zdravím,mám také 5 měsíční holčičku
a máme naprosto přesně stejný problém
V hlavičce má velké krusty,které když se náhodou odloupnou,tak to jde i s vlásky.Nejdříve mi pediatrička a všichni kolem říkali,že je to „Sebora“ (nevím,zda se to takhle píše), a že to zmizí.Mazala jsem to olej před koupání a nic
Z větších lupů se staly ty krusty suché kůže.Jelikož já mám od narození problémy s exémem a tatínek má lupénku (velmi suchá odlupující se kůže),tak jsem s dcerou zašla ke kožní doktorce do Fakultní nemocnice v Motole.Nejenom,že mi bohužel sdělila, že dcera po mě zdědila genetické dispozice ohledně exému
,tak mi také řekla,že tohle už není žádná „Sebora“,ale jistá forma exému.Rozdala mi spoustu létáčků ne zrovna nejlevnější dětské kosmetiky a přímo do vlasů mi doporučila zakoupit zn. Xérial Capillaire.Dle propagačního letáčku je to balzám do vlasů,který se u kojenců má vetřít do vlasové pokožky a nechat 10-15 min působit,poté opláchnout vodou.To dělat tak 2-3× v týdnu.Pak jsem ještě musela zakoupit míchanou Vitamínovou mast.Je prý k dostání jen ve větších lékárnách asi u nemocnic.Ta stála necelých 100,– Kč.To máme vtírat 2× denně na celou plochu.Ten balzám jsem v lékárně ihned nedostala, prý jen na objednání,ale sehnala jsem ho přes internetovou lékárnu Docsimon.cz a stojí cca 210,– Kč.Mastičku jsem již používala tak 4 dny a zdá se mi to o malinko lepší.Balzám mám v lékárně k vyzvednutí zítra,takže s tím ještě zkušenost nemám.Rozhodně bych to nijak neodlupovala ani nevyčesávala
Jednou jsem to udělala a pak jsem si nadávala,neboť měla pod tím chudinka kůžičku naprosto zarudlou.Takže doporučuji zakoupit přípravky a mazat a mazat
Já té doktorce věřím,je to kapacita a hodně píše knížky o kožních problémech ![]()
Držím palce a napište,jak jste pořídila ![]()
ankasz píše:
Ahoj,moje 5m dcerka má ve vláscích ekzém,jsou to takové suché krusty, které se olupují někdy jí s tím letí i vlásky.pravidelně promazávám olejem,vyčesávám dětským kartáčkem - trošku se to zlepšilo po používání oleje z výtažkem z konopí, ale nezmizel úplně. Nemáte někdo dobrou radu co by mohlo zabrat úplně?
AHOJ,JA TO NAMAZALA A VYCESALA 2KRAT OLEJEM CO SME KOUPILY V LEKARNE A ZATI SE TO NEUDELALO ZNOVA OD JOHNSONS AND JOHNSONS
Díky za rady, asi to nechám na doktorce- brzo jdem na kontrolu tak uvidíme. Olejíčky jsme jinak zkoušeli různé- Hipp, Sebamed, Johnsons, a nejvíc pomohl ten z Cannadermu (výtažky z konopí),a když doktorka nepomůže zkusíme Excipial.
ahpjky, tak jsme úplně bez ekzémů ve vláscích, stavila jsem se k bylinkáři- mají tam i mastičky,koupila jsem ze Sallosu olea Atopikderm - vhodný i pro děti, a ještě dětský balzám biokarité a do dvou dnů byla hlavička čistá- takže kdo má s tím u mimíska problémy můžu vřele doporučit ![]()
Ahoj,
tak tohle teďka taky řešíme. Měla to kdysi a opět ji to vyrašilo. Neřešila jsem to do té doby, než ji to začlo červenat.Měla v tom zánět. U Dr jsem dostala Locoid. Mažu zatím 2. den a vypadá to, že se to lepší.
Ale zajdi k Dr.
Ahoj holčiny,
my taky vyzkoušely kde co, malý to měl hrozné.
Až…Jediné co zabralo byl Nizoral, při koupeli jemně odloupávat, nesmíte se toho bát…už se to pak neobjeví a Máslo!!!ne Margarín, ale tu klasiku v kostce. Natřít a rozmazat, trošku vyčesat , nechat 3-4hodky at se vpije a pak znovu umýt a jemně sloupávat.
Dělali jsme to tak týden, a je to fuč…už 2měsíce ![]()
Hlavně se nebát to jemně!!! zeškrabávat ![]()
Ahojky tak náš 3měsíční Adámek má taky suché nažloutlé krustičky ve vláskách a olejíček moc nepomohl tak jsme dnes dostali Locoid kožní emulzi tak ode dneška začneme mazat po koupeli. A dle Dr. se to má i vyčesávat a loupat jinak to nezmizí.
tak my měli ten samý problém je nám 4a půl měsíce a po poradě s panem doktorem jsme hodinu po 10minutách masírovali hlavičku slunečnicovým olejem z lékárny a hlavička je bez problémů ![]()