Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
--- ahoooj, malý jsou tři měsíce a furt si začala strkat ručičky do pusinky.. my si mysleli, že se jí prořezávaj zoubky, ale to asi ještě nee… četla jsem že až v půl roce… holky myslíte, že je to možný??? nebo je to normální, že má v pusině pořád celou pěstičku???
![]()
ahojky..naše slečna má 4 měsíce a ruce jsou nejlepší hračka a zároveň nejchutnější ( poslední měsíc). Člověk až žasne jak do pusinky narvou celou pěst
A hlavně nádherně u toho slintá .
Takže závěr..je to normální. ![]()
Kamca78 píše:
ahojky..naše slečna má 4 měsíce a ruce jsou nejlepší hračka a zároveň nejchutnější ( poslední měsíc). Člověk až žasne jak do pusinky narvou celou pěstA hlavně nádherně u toho slintá .
Takže závěr..je to normální.
nooo taky je s podivem, co v tý ručičce všechno najdu, i přes to, že je dost často meju… ![]()
ahoj, ty ručičky v puse jsou celkem normální, já jsem dávala malé do ruky takovou plastovou hračku - kroužek a pomohlo to (naše malá ale nechtěla dudlík), jinak zoubky můžou vylézt kdykoliv, u nás to bylo ve 4 měsícíc, u známé třeba až v roce
Malá ma zrovna dneska dva měsíce a ručičky už objevila také. Nemá je tam furt,ale často a strašně u toho mlaská a v noci mě tak budí na kojení ![]()
Jo,jo, potvrzuju, ručky v pusu, to je jedna z největších lahůdek
Je to úplně normální ![]()
Taky je v té době objevil
Pak byl chvíli klid a co mu rostou zoubky, je to tu zas a poslední dobou nevyndá palec z pusy, má už i kousance na kloubech ukazováčků, jak si okusuje na bříšku ručičky
A to má kousátek celou řadu i dudlík, ale ne, prostě palec ![]()
Jinak zuby prej můžou tápit klidně i měsíc dva dopředu, než se prořežou, může být nepříjemný i ten „pohyb“ v dásni a tlak.
Tak moje Adunka ma rucicku v pusince porad.Je to hracka,kterou ma neustale pri sobe,tak proto.A doktorka mi rekla,ze je to dane tim,ze zacala objevovat svet,tak proc nezacit u sebe,ze? ![]()
Je to normální. Nám je 4 1/2m a ručičky má v pusince pořád,strašně u toho mlaská a slintá.
Přesně, jak píšou nade mnou. Máme 4,5 měsíce a už víc jak měsíc se pokouší narvat celou pěst do pusy:) Kroužky na žužlání nepomáhají, drží je v jedný ruce a druhou má v puse:) Zoubky se prý mohou drát na světlo i 3 měsíce, takže klidně to být mohou. ![]()
Jo jo, skoro přesně na 3-měsíční narozky jsem jí vytáhla palec z pusy, až to mlasklo
A to je zvyklá na dudlíka, ale teď začínají vést ruce. A navíc při pasení - kolikrát místo aby se snažila, hlavu dolů a už si pochutnává na levé ručičce, jak na nanuku
Myslíte, že bude levačka, když si víc líže levou?
Darek má 3 měsíce a objevili sme dolní jedničky, ještě neprořezané, ale jsou tam! Strašně slintá a strká si obě ruce do papulky, ale prej by to dělal i kdyby zuby nerostly ![]()
Ahoj, nas Vojtik ma tri mesice a neco a dava si rucicky do pusiny porad, i kdyz se mu nadavuje, tak si je tam da potom znova. Neresim to, jen mu je pak utru ;o) ![]()