Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,zrovna jsem si hrála s mimi (4 a pul m) před zrcadlem a doslova ho ohodil. Nevim jestli to bylo obloukem,stal jsme u zrcadla blízko. Takovou šavly hodil už po třeti. Poprvý jsme byly i v nemocnici kde nám doktor zužení střev vyloučil. Ale jinak malej ublinkáva tak aspoň jednou za den,ale když takhle zvrací tak se vždycky strašně leknu. Jinak jsme na UM a na příkrmu. Tak mi mamči písněte jak často jste poblinkaný vy
Do půl roku neustále… teda syn, u holky jsem to neznala. Upravilo se to s ukončením kojení přes den, jak přešel na pevnější stravu - teď z něj občas ukápne kapka, ale víceméně je to pryč.
Pokud jste už byli i zkontrolováni u doktora, tak zkus prostě vydržet, než povyroste… mělo by se to upravit.
Já vim že musim vydržet. Ale pak vždycky přemejšlim co jsem mu dala špatnýho,jestli jsem dobře umyla lahve. Je to nazblbnutí
Jsou dětičky, u kterých je to „normální“, prostě se jim to stává naprosto bez příčiny, takže to vůbec nemusí být něčím špatným.
motika píše:
Ale pak vždycky přemejšlim co jsem mu dala špatnýho,jestli jsem dobře umyla lahve.
Takhle vůbec nepřemýšlej, to nemá příčinu jako u starších, že by třeba chytili střevní chřipku… to se prostě miminkům stává, nemají ještě dobře vyvinutou záklopku mezi jícnem a žaludkem (doufám, že to říkám správně) a Ty to nijak neovlivníš…
Převlíkej, utírej a ono bude líp ![]()
Mě Vojta obloukem zvracel do roku a půl a když měl den tak třeba i dvakrát během dne, hrůza, na nic se nepřišlo, nyní je to naštěstí již v pořádku.
Ahoj, zatímco ta starší mi neblinkala vůbec, ta mladší mi háže kačenky doteď (je jí skoro rok). Naposledy jsem převlíkala dneska ji i postýlku. Byli jsme s tím u Dr. a má diagnostikovaný reflux v pokročilém stavu. Dostala léky a po těch se to zlepšilo. Takže háže kačenky tak jednou za týden a to jde… (Ve věku 2-3 týdny, jsem nás (jí i sebe) převlíkala i 5 a vícekrát denně a to jsem ubliknutí neřešila)
Při blinkání se dává u kojených dětí Nutriton (u nás moc nefungoval), pokud dáváš UM, tak můžeš zkusit třeba Nutrilon AR, či podobné mlíko jiných značek…
Prvni syn ten blinkal skoro porad - myslim, ze to preslo kolem roku - byla jsme uz nestastna, nebot jsem ho musela prevlekat nekolikrat denne
Bylo mi receno at vydrzim, ze se to zlepsi a zlepsilo.
Druhy (ted 8 mesicu) blinka uz neme, ale minimalne jednou denne stejne…
Takze mylsim, ze to je v pohode. Kdyby se Ti to nezdalo, tak to pri kontrole doktorce rekni, ale myslim, ze to fakt nic neni - nekdo hold blinka hodne.
Nutrilon AR jsem dávala,ale měl po něm zacpu a pak strašně tuhý hovínko. No a vždycky u toho kakání strašně brečel a já s nim. Tak jsem to hned vyhodila do koše.
tak malá blinkala i 10 krát za hodinu a žádný reflux neměla,jediny kdy nezvracela bylo na zádech,jenže se nám od 3.měsíců aktivně přetáčela na bříško,tak na zádech moc nebyla jen když spala. My to měli z přejídání,neměla takovou tu záklopku kdy si řekne mimi že už má dost, pak se položila na deku a ve vteřině byla na břiše,lítalo to z ní jak z rakety,přešlo to až když jsem mín kojila,začali příkrmy a když začala v 5.měsíci lézt,jinak do 3.měsíců vůbec nezvracela