Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3 měsíční holčičku. V pondělí objevila pasení a úžasně jí to šlo. Byla hodně zvedlá a vydržela i víc jak půl minuty. Moc se jí to líbilo a já samozřejmě byla nadšená a hrdá matka, jsem ji otáčela cca 7× denně na bříško. To nadšení vydrželo v pondělí a v úterý. Od včerejška, jakmile je vzhůru, tak co chvíli řve do ruda. Když ji dám na bříško, tak řvát přestane, ale pasení ji najednou skoro nejde. Myslíte, že je možný, že si třeba natáhla nějaký sval nebo skřípla nerv? Nebo je prostě přetažená? Zažil jste to někdo? Navíc ten řev je kolkrát typu „eja-eja“ mám hlad, ale i když ji udělám víc mlíka (je na UM) nebo zkusím nabídnout místo po 4 po 3 hodinách, tak nechce. Má 5 kilo, vypije cca 650 až 700 za den a važila jsem ji, přibírá. Ten pláč je fakt šílenej, ale prdíky by to být neměly.
Jinak zkoušela jsem i dlaší věci, jestli jí není horko. Jestli nemá prostě žízeň. Různé hračky, chovat, „bílý šum“, překrýt oči, svázat ruce, kolíbat, kolotoč, dát do naší postele, na měkký, na tvrdší atd. Všechno zabere jen na chvilku.
řekla bych že je z toho spíš unavená, ono je to hodně namáhavé a u nás většinou dcera něco objevila pak jakoby to zapomněla a zase na to přišla za pár dní nebo týdnů - přetočení, stání, lezení. ![]()
No, mě připadá, že si to mimina musej napřed nějak srovnat v hlavince, než to začnou provozovat běžně. A to srovnávání se prý děje při tvrdém nočním spánku.
Teď jsem ji uspala v kolíbce, když jsem jí pouštěla z youtube Tichou noc. Jestli to slyší sousedi přes zeď, tak si musí myslet, že už mi totálně hráblo ![]()