Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Používáme monitor dechu Nanny a dnes v noci se nám stalo to, že se nám zpustil alarm.Okamžitě jsem vyskočila a kontrolovala malou a vše je v pořádku.Chci se zeptat stalo se Vám někdy něco podobného.
Děkuji
Příspěvek upraven 30.07.10 v 12:42
Ok, už jsi to opravila ![]()
Nanny mám taky připravené, na mimi ještě čekám.. a četla jsem tam, že je to dost citlivé, třeba i na průvan kolem postýlky a tak… takže to mohla být jen nějaká chybka…hlavně, že malá je v pořádku !! ![]()
No občs se sepnou sami, je taky možný, že slezla z té podložky… mě doktorka říkala, že kdyby opravdu došlo k SIDS nějaký mointor dechu nic nezachrání, jelikož s tím se už nic dělat nedá, pomůže jen při zástavě dechu nebo když si mimi ublinkne a duí se, přímo na SIDS je k ničemu…
Stává se,že to konkrétně Nany dělají(také jsem jí měla,a párkrát zažila takzvaný planý poplach).
Ale dodnes si nejsem jistá,zda ty poplachy byli opravdu plané,když už byl syn větší 4měsíce a více nikdy jsem už žádný planý poplach neměla a Nanny fungovala bezchybně.
Zda pomůže či nepomůže při SIDS o tom se přou odborníci,takže těžko říct.Já jsem příznivcem a zastáncem monitorů.
Pokud malá byla v pořádku, nebyla třeba promodralá nebo bezvládná, myslím, že o nic nešlo.
Falešné poplachy jsme měli taky, i když jen párkrát.
Teď už se dá koupit i Nanny s dvěma deskama přes celou postýlku..
Co se týče názorů na SIDS - jak už někdo psal, přou se odborníci, všechno jsou to jen domněnky, nikdo neví. Taky jsem zastáncem monitorů.
Já monitor dechu nemám a nikdy jsem ho neměla.Ale v porodnici byli a všechny jsme je neustále zapomínali vypínat,když jsme vyndali děti z postýlek,tak neustále řvali.
Každopádně když pak přišla vizita a já měla malýho přez půl hodky venku z postýlky,tak ten úžasný monitor to vůbec nezaznamenal a rozhoukal se až po té půlhodině
Tak tedy nevím no
Ani nelituju ,že ten krám nemám
Ale třeba to byl vadný kus.Každopádně porodnice nabízí tyto monitory na zapůjčení domů-ale tedy netuším,k čemu je mi pomocník, co reaguje takhle???? ![]()
A taky mi bylo řečeno že na syndrom…by mi byl monitor k ničemu
Tak tedy jsem si ho nepořizovala ani ted na třetí mimi,každopádně kdyby měl malej potíže a doktor by mi ho doporučil,určitě bych nějaký kvalitní raději koupila
Ale jestli by mi k něčemu opravdu byl…to je ve hvězdách.Co tak slyším,tak monitory se bud plaší zbytečně a nebo se nezapnou,když by měli
![]()
Stalo se, kdyz byl kluk jeste malinkej a lehkej a ja uz mela desku po matraci. Jinak sem zastancem monitoru a mysim, ze zrovna nanny je ten min citlivej, takze bude mit spis plany poplachy nez aby nezacal rvat. Je fakt, ze pokud nekdo bude chodit po pokoji a podlaha se hejba, bude to brat jako dejchani (viz. pribeh z porodnice), ale ja radsi vstanu na planej nez aby monitor bral i „soulozici mouchy“ a mimi melo problem. Pruvan mi nikdy monitor nesnimal.