Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
no nějak mě to štve, tak píšu. Malé se začal pařit krček pod bradičkou a pod paží. Na tom krčku je to teda fakt síla až ji lituji, chuděrku malou. Mažu to vším co doma mám na opruzeniny, ale nějak to nezabírá. Mám: rybilku, bepanten, imazol, pytiol. Ten pytiol snad pomůže nejlíp z těch všech, ale není to pryč. Dávám ji častěji na bříško, at ten krček je volný a at tam jde čerstvý vzduch, ale nepomáhá to. Stává se to i Vašim dětem? Poradte, co na to dát nebo mám jít s tím k dr?
Díky
ahoj já sice na silně opruzenou úprdelku použila tee trea krem s manukou od justu krásně hojkí a dezinfikuje, kamarádka ho na doporučení použila právě na krček
Bosinko, našemu malému se krk taky často zapařuje, úplně skvěle nám na to zabírá zinkový pudr, který nám dala dr. na kožním. Do pár hodin to má světlé, účinkuje vážně rychle.. jo, je to ten pudr sypký, ne tekutý. a bude asi ale jen na recept..
pavluša píše:
ahoj já sice na silně opruzenou úprdelku použila tee trea krem s manukou od justu krásně hojkí a dezinfikuje, kamarádka ho na doporučení použila právě na krček
jo tenhle je super,nedám na něj dopustit,na opruzeniny jedinečnej,Zuzce pomohl i na spáleninu
jj je super skoro na vše my používáme i po štípnutí, spálení kopřivou atd, naše malá musí mít VŠE ošetřeno
Pomůže i obyčejný suchý pudr. Sypký. Žádné masti ani tekutý pudr. Nám pomáhá třeba babylove z dm, nebo sulfothion z lékárny.
Taky jsme měly,naše Kačka byla blindítko,tak si tam i občas nablindila a hned se to zapařilo. Dětská dr. nám napsala zinkovou mast a za dva dny skoro nic nebylo.Bude to podobný jako ten zinkový pudr. Měly jsme recept,ale možná ti jí v lékarně umíchaj bez předpisu, poptej se. A nebo bych skočila fakt k dr., pomáhalo to skvěle.
Tak my jsme doam řešili to samé v těch vedrech to měl opravdu hodně ošklivý zašla jsem do lékárny tam mi doporučili A-derma kosmetiku takovou tyčinku sice je drahá,ale zafungovalo to hned a po 4 dnech syn nemá ani náznak,že tam něco měl a to tam pěl jako by prasklinky do krve a pupínky a teď jsme už v pohodě ![]()
Díky moc za návrhy, určitě něco z toho zkusíme. Takže masti teda ne, O.K. přejdu na něco sypkého.
Ještě jednou díky moc ![]()
Ahoj,
měli jsme s tím problím už u starší, u té nakonec zablala jakési mast na plísně od Dr. Název si bohužel nepamatuju. (předtím jsme mj. mazali fialkou, byla fialová, chvíli ok, ale pak zas nanovo - měla zapadlý krk od porodu)
Ta mladší s tím také začala mít problémy klrátce po porodu a protože jsme řešily i jiný problém, kde se mi dostalo rady koupat v černým čaji, tak jsme náhodou zjistili, že to zablalo i na tohle.
Mylsím, že když to zkusíš, tak tím nic nezkazíš. Dávala jsem 4 sáčky do půl litru na vaničku a myslísm si, že hned druhý den po vykoupání to bylo mnohem lepší.
Brontik píše:
Ahoj,
měli jsme s tím problím už u starší, u té nakonec zablala jakési mast na plísně od Dr. Název si bohužel nepamatuju. (předtím jsme mj. mazali fialkou, byla fialová, chvíli ok, ale pak zas nanovo - měla zapadlý krk od porodu)
Ta mladší s tím také začala mít problémy klrátce po porodu a protože jsme řešily i jiný problém, kde se mi dostalo rady koupat v černým čaji, tak jsme náhodou zjistili, že to zablalo i na tohle.
Mylsím, že když to zkusíš, tak tím nic nezkazíš. Dávala jsem 4 sáčky do půl litru na vaničku a myslísm si, že hned druhý den po vykoupání to bylo mnohem lepší.
černý čaj už jsem také zkoušela, ale při jiné příležitosti. Na novorozeneckou vyrážku. Malé to ale nedělalo dobře, vždy to ještě více zarudlo.
Nám vždycky na potničky apod. zabírá koupel v černém čaji, píšeš, že to se horšilo, tak zkus ještě koupat ve vodě s trochou solamylu.
Známe ![]()
Malá je buřtík (v 5 týdnech skoro 6 kg) a potí se pod těma bradama brutálně. Já už nevěděla co, tak jsem to potřela genciálkou. Zabralo také…
Jediná jistota je až příznivé počasí… ![]()