Kdy na pohotovost s 6měsíčním miminkem

5679
1.8.10 18:29

Kdy na pohotovost!!!

Ahojte holky… Mám doma skoro 6ti měsíční miminko,od noci máme horečky. Čípek dávám po každé 6té hodině, vždycky se jí to vyšplhá na nějakých 38,5 až 39… Teď jsem jí dala čípek a za chvíli se pokakala a kousek vykadila, myslíte i tak že tam něco zůstalo?
Pokud by šla horečka ještě výše kdy jet na pohotovost?
Nemocná není, nekašle nemá rýmu, zuby taky nevím, protože neslintá a ani nepláče.. Tak už fakt nevím a jsem z toho hodně špatná jeslti nějak vydržet do zítřka nebo zajet… Setkaly jste se už s tímto některá??? děkuji moc za rady :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
1.8.10 18:33

No, já bych řekla, že to vypadá na nějakou tu pátou nebo šestou nemoc? Pokud čípek vykakala, tak jí čtvrtku třeba dej.Ta teplota je po odečtení v zadečku? Zkoušela jsi paralen sirup? Mně ho doktorka doporučila, kdyby měla malá horečku, taky jsme nemocné, ale horečky nemáme teda. Pokud Ti malá dobře papá a bumbá, tak bych dnes nikam nejezdila, ještě tam něco chytne. Zítra bych zavolala doktorce a zeptala se.

• Citovat
  • Upravit
119
1.8.10 18:37

POkud kaká v žádnem případě nedávat čípek znovu. Nasadit nurofen sirup po 6ti hodinách pokud by nekakala můžeš střídat čípek s nurofenem co 4hodiny. Důležité je aby hodně pila!! Mohla by to být šestá nemoc tzv. třídení horečka dítě má 3dny horečky až ke 40°C další den -dva je průjem a potom se celé osype. Tato nemoc se nějak neléčí. Avšak kdyby se zdálo že chytá křeče(nebo se dusí) tak na tu pohotovost je třeba jet (stalo se známé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.8.10 18:39

teda taky bych plašila, ale počkala bych na noc a zejména ráno. Co se z toho vyvrbí. Monžá, že je přehřátá, monžá, že chytila nějakou virózku a prostě s ní bojuje, že třena kašlíkovat začne až v noci nebo ráno …

Do nemocnice (pohotovost u nás v noci není) jsem jela jednou s jindrou, když mu byly dva měsíce. V noci dostal teplotu přes 39, tak jsem raději volala, co mám dělat. Zvracel a měl průjem. Dostala jsem naordinované léky na teplotu. Ráno se mi to vůbec nelíbilo, tak jsme tam raději zajeli. Doktor Jindru prohlídl, říkal, vždycky lépe přijet a nic než nepřijet a … Jindra se do večer auklidnil, to byla sobota, a v pondělí jsme měli jít na kontrolu k naší dětské. No, a v neděli v noci začal kašlat, a v pondělí zánět průdušek jak hrom. Takže chci říct, uvidíš, co se z toho vyklube, no. Snad nic vážnýho. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.10 18:47

Ahoj.Dřív sem jezdila na pohotovost hned když se držela horečka.po tom co sem dostala vynadáno :lol: a sama jsem zjistila že to je opravdu zbytečné tak jezdím až na radu dr a to znamená pokud teploty trvaj 3 dny a nebo jezdim když má 40-41.Maty má běžně horečku 41 :nevim: ale naštěstí je nemocnej tuk tuk 2×-3× do roka.

Tak to shrnu.Jezdim na pohotovost když teplota neklesá a naopak se zvyšuje.Svalová stuhlost a pokud při horečce nevnímá,nepije.
Držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.8.10 18:48

Jako nejjednodušší varianta mě přijde na pohotovost zavolat. Tam ti dají jasné instrukce jak postupovat.

• Citovat
  • Upravit
48576
1.8.10 18:49

a kdybych dávala jen čípek tak mu to neklesne.Střídá se sirup a čípek a nebo dva druhy léku po 6 hodinách a dávka podle návodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
1.8.10 18:59

Dobře před spaním dám sirupek… A kdyby to byla ta 6 nemoc osype se stejně jak třeba alergická reakce? Nikdy sjem to neviděla tak jen pro jistotu, ale asi bych to poznala kdyby měla nějaké vyrážky na těle…
Teď je ještě super že náš doktor má od zítřka dovolenou :cert: takže budu muset jít osobně a zjistit kdo zastupuje .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
1.8.10 19:02

Mala kdyz mela sestou nemoc tak mela cca 3 dny horecky(ale byla stale ciperna,nebyla unavena,proste naprosto ok,pak teplota prestala a dalsi den mela vyrazky.
Dala bych byt tebou sirup a zavolala na detskou pohotovost,tam ti reknou presny postup co dat a jak co udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.8.10 19:13

Tak , paní doktorka mi napsala návod, jak při horečce postupovat, tak jsem ho vytáhla a předávám dál: (ovšem neřeší postup, kdy jet na pohotovost …)

Horečku tlumit, když je teplota vyšší než 38:
Paracetamol (Paralen, Panadol, Mexalem) 10 - 15 mg/kg/6 h (např. dítě má 7 kg, podám 100 mg čípk po 6 h)
ibuprofen (nurofen, ibalgin, brufen) 6-8-10 mg/kg/h např. dítě 7 kg 2,5 ml sirupu po 6 h

rozestupy mezi stejnými látkami musí být alespoň 6 h, ale skupiny lze navzájem kombinovat dle potřeby. Tzn. podám např. paralen, za 4 hod opět stoupá teplota, nemůžu dát paareln, ale dám nurofen. Další způsoby tlumení horečky: vlažné sprchy nebo studené obklady na loektní jamky, třísla. Zábaly celého těla jsou zcela nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
1.8.10 19:16

Ahoj Mišelko, to je mi líto, že je malá nemocná… Já bych taky zavolala na pohotovost a uvidíš. Třeba ti řeknou, že vás chtějí vidět, :nevim:
Já bych osobně při vysokých teplotách dala zábal - jen ponožky do chladné vody… Ale někdo by to nedával, tak nevím co ty na to. Snad vám bude brzy lépe!!! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evkkaa
1.8.10 19:23

nebo to může být zánět močáku,takhle to začalo u nás

• Citovat
  • Upravit
22026
1.8.10 19:31

Emilie to napsala vyčerpávajícím a úžasným způsobem, takže není moc co dodat… :potlesk:

Jedině snad naše zkušenost, momentálně má Marek anginu - praktikujeme Emilčin postup + neklesá-li horečka po podání léku, doporučila nám paní doktorka sprchovat VLAŽNOU! vodou, alespoň dvě minuty. Nám to hodně pomohlo, víc jak stupeň dolů, a Mareček ani moc nebrečel, protože ta voda byla opravdu vlažná… Ale nesmí se to dělat, má-li dítě studené končetiny - pak jenom ty obklady.

Jinak, zkus hlavně zachovat klid, i když je to těžké… Ona to nemusí být hned nějaká nemoc, prostě je třeba přehřátá, zase jsou vedra. Moje starší to měla minulý měsíc, dva dny horečky a nic dalšího, takový lehounký náběh na úžeh.

Ať je brzo líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
1.8.10 19:41

A ta angína se nejprve projevuje horečkou? já ymslela že jsou prvně jiné příznaky, kašel atd…
Přehřátá nejspíš nebude, jak byly ty velké horka byly jsme i na koupališti a to jí problém nedělá.. Doma ji mám v bodyčku a ponožky, přehřátá určitě si mysslím že nebude..
Snad doktor řekne zítra více, jen at už je…
Po paralenu který pak kousíček vykakala jí to kleslo jen lehce, tak já vyzkouším tu vlažnou spršku… A za 4 hodiny ten sirup, mám nurofen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
1.8.10 19:44

Uvidíš. že to bude v pořádku! :palec:
Mně malej kolikrát ani nekašlala a byla to angína :nevim: Ráda bych ti pomohla, zkus tu sprchu nebo aspoň obklady, já dávám ty ponožky a to nám zabírá :palec: Nebo obalím celá lýtka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí